کد خبر: 3308456
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۱
پژوهشگر تاجیک عنوان کرد:

توجیه دفاع از حرمین در جنگ یمن؛ دستاویز عربستان برای فریب مسلمانان

شعب خارجی: عربستان برای توجیه تجاوز به یمن به مقدسات جهان اسلام یعنی حرمین شریفین پناه برده و کشورهای مسلمان را از این طریق فریب داده است تا نسبت به تجاوز عربستان بی‌طرف باشند.

نصیب‌الله عمراف، استادیار جامعة المصطفی(ص) العالمیه، مدیر گروه علمی تربیتی عمومی و معاون فرهنگی تربیتی در واحد «گرگان» این دانشگاه در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ضمن بیان این مطلب گفت: تجاوز همواره در طی تاریخ بشر به عنوان شوم‌ترین پدیده محسوب شده و نشان از ضعف متجاوز است. وی افزود: در جهان معاصر شاهد هستیم کشورهای دارای قدرت برتر با ادعای دروغین توسعه دموکراسی و تأمین حقوق بشر تجاوزهایی را انجام می‌دهند که پیامدش جز خرابی و نابودی بشریت چیزی دیگر نیست.
 

قرآن هرگونه تجاوز را محکوم کرده است
نصیب‌الله عمراف تصریح کرد: اسلام هر گونه تجاوز را محکوم نموده و در آیه 205 سوره بقره قرآن متجاوزان را اهل فساد دانسته است: «وَ إِذا تَوَلَّى سَعى‏ فِی الْأَرْضِ لِیُفْسِدَ فیها وَ یُهْلِکَ الْحَرْثَ وَ النَّسْلَ وَ اللَّهُ لا یُحِبُّ الْفَسادَ: و چون برگردد [یا ریاستى یابد] کوشش مى‏کند که در زمین فساد نماید و کشت و نسل را نابود سازد و خداوند تباهکارى را دوست ندارد».
عمراف گفت: قرآن کریم متجاوزان را که انسان‌ها و تمام مظاهر زندگی آنان را به نابودی می‌کشند، اهل فساد معرفی و آنان را از لطف و محبت ویژه الهی محروم کرده است.
 

عربستان در اعطای حقوق شهروندی مورد تمسخر جهانیان است
وی بیان کرد: آل‌سعود که در اعطای حقوق اولیه شهروندان خود مورد تمسخر جهانیان قرار گرفته است و زنان در این کشور از اکثر حقوق عادی اجتماعی جهان امروز محروم هستند، به بهانه دفاع از حرمین شریفین، با تمام وقاحت و پررویی مدعی احقاق حقوق مردم یمن شده و با این توجیه مردم یمن را به خاک و خون کشیده و روز به روز به تعداد قربانیان این تجاوز می‌افزاید.
این پژوهشگر تاجیک ادامه داد: تجاوز عربستان به یمن خود نشان می‌دهد که این کشور در رسیدن به اهداف خویش در یمن به بن‌بست رسیده و ناچار شده است به این تجاوز دست بزند؛ هرچند می‌داند چه هزینه‌های مادی و معنوی برای این کشور در بر دارد. 
نصیب‌الله عمراف تصریح کرد: این کشور در مدت بیش از چهل روز تجاوز همه جانبه از هوا و دریا و خشکی به هیچ یک از اهداف خود نرسیده و با وجود مقاومت مردم یمن هرگز به اهداف خود نخواهد رسید.
عمراف تأکید کرد: عاقبت این تجاوز جز شکست و نابودی رژیم عربستان نخواهد بود، البته مسئله زمان است «دیر و زود دارد؛ اما سوخت و سوز ندارد».
 

دیدگاه مردم تاجیکستان درباره جنگ یمن
وی دیدگاه مردم آسیای مرکزی به ویژه مردم تاجیکستان را نسبت به این تجاوز تبیین کرد و گفت: مردم آسیای مرکزی نسبت به هر گونه جنگ و خشونت حساسیت خاصی دارند و مانند همه جوامع سالم انسانی این تجاوز را محکوم می‌کنند. مردم تاجیکستان در تاریخ نوین بیست ساله اخیر خویش جنگ داخلی و شهروندی را با گوشت و پوست خویش تجربه کرده‌‌اند و بیش از همه از چنین تجاوزهایی ناراحتند. 
این پژوهشگر تاجیک ادامه داد: عربستان امروز با نادیده‌گرفتن قوانین بین‌المللی و با خودکامگی بی‌سابقه مردم یمن را به خاک و خون کشیده و به هیچ کس رحم نمی‌کند، این مسئله از نگاه مردم تاجیکستان محکوم است. حتی تعدادی از شهروندان تاجیکستان در این جنگ گرفتار شدند و با دستور ویژه رئیس‌جمهور تاجیکستان و هماهنگی فراوان با کشورهای بانفوذ در یمن مانند روسیه نجات یافتند.
وی درباره موضع رسانه‌های تاجیکستان در برابر این تجاوز بی‌رحمانه گفت: رسانه‌های تاجیکستان به طور نسبی به پوشش این تجاوز از همان ساعت‌های اولیه پرداخته‌اند؛ هرچند جهت‌گیری اکثر رسانه‌های دولتی و غیردولتی همان جهت‌گیری رسانه‌های معتبر جهانی همچون «یورونیوز»، «ایتارتاس» روسیه، «نووستی» روسیه، «بی بی سی» و «رویترز» بوده است. البته این نکته هم نباید دور از ذهن باشد که عربستان برای توجیه تجاوز و وحشی‌گری اخیر خود به مقدسات جهان اسلام یعنی حرمین مکه و مدینه پناه برده و کشورهای مسلمان را از این طریق فریب داده است تا نسبت به تجاوز عربستان حداقل بی‌طرف باشند.
 

مظلومیت ملت یمن فراموش شده است
نصیب‌الله عمراف افزود: با این وجود اخبار منتشره رسانه‌های تاجیکستان درباره حوادث یمن از غرض‌ورزی خالی نیست و بیشتر یک طرفانه است و در حقیقت چیزی که در اخبار رسانه‌ها فراموش شده، مظلومیت ملت یمن است.
 
عمراف تأکید کرد: جهان اسلام در یک آزمایش تاریخی قرار دارد و علی‌رغم همه ناگواری‌ها و مصیبت‌هایی که بر سر امت اسلام از داخل و خارج و با باران تجاوز و بی‌رحمی‌ها صورت گرفته است، عاقبت پیروزی از آن صابران و حق‌جویان است. 
وی در پایان یادآور شد: اسلام هرگز برای هیچ کس بدی نمی‌خواهد؛ اما امروز رسانه‌های غول‌آسای جهانی جوانان مسلمان را مورد تهاجم فرهنگی قرار داده، آنان را به مخالفت با ارزش‌های دینی حتی با نام پاسداری از دین فرا خوانده‌اند. در دین اسلام چه چیزی باارزش‌تر از جان آدمی تأکید شده است؟! اما جوانانی که راه را گم کرده‌ و به گروه‌های تروریستی می‌پیوندند، برای جان آدمی هیچ ارزشی قائل نیستند، اینان قابل ترحمند و باید برای بیداری و هدایتشان در این ماه شعبان و خصوصا در آستانه ماه مبارک رمضان دعا کرد.

captcha