کد خبر: 3308664
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۶
مهمترین اخبار هنری هفته جاری؛

از درگذشت «مهران دوستی» تا نکوداشت علمدار هنر انقلاب

گروه هنر: هنر در هفته‌ای که گذشت اتفاقات متعددی را پشت سر گذاشت، اما مهترین بخش آنها مربوط به درگذشت مهران دوستی، هنرمند رادیو و برپایی مراسم نکوداشت فرج‌الله سلحشور بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در هفته‌ای که گذشت اتفاقات متعددی در عالم هنر روی داد، اما مهمترین و ناگوارترین خبر در هفته جاری مربوط به درگذشت مهران دوستی، مجری کهنه‌کار رادیو می‌شود که علاقه‌مندان به این هنرمند را شوکه کرد. وی که متولد سوم بهمن 1335 در روستای بلده از توابع نور بود و مدرک مهندسی رشته مکانیک و مهندسی تصفیه آب از آمریکا داشت در سال 59 و هنگام تصدی سمت مدیریت تولید صدا و سیمای مرکز گیلان، به دلیل نیامدن گوینده این کار را برعهده گرفت و از آن پس به گویندگی در رادیو مشغول شد.

مرحوم دوستی در دوران دفاع مقدس از گویندگان رادیو جبهه بود، اما علاقه‌مندان به عرصه هنر گویندگی صدای پرطنین این گوینده فقید را بیشتر در زمینه تبلیغات و وله‌های انقلابی مرتبط با راهپیمایی روز قدس و 22 بهمن به یاد دارند و برنامه کافه‌رادیو به گویندگی وی روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت 15 از شبکه رادیویی جوان پخش می‌شد.

این گوینده پیشکسوت همچنین به عنوان گوینده برتر رادیو و نماینده‌ ایران در ABU (اتحادیه رادیو تلویزیون آسیا- اقیانوسیه) انتخاب شده بود.

تمدید فراخوان یادواره ملی «طلوع خرداد» تا ۱۰ خرداد

محمدحسین اسماعیلی، معاون هنری و سینمایی ارشاد استان تهران اظهار کرد: شورای سیاستگذاری این یادواره ملی (طلوع خرداد) به دلیل استقبال اهالی فرهنگ و هنر از اقصی نقاط کشورمان تصمیم گرفت تا فراخوان یادواره را تا روز یکشنبه، دهم خرداد 94 تمدید کند.

وی ادامه داد: شاعران و نویسندگان زیادی نیز تقاضای مهلت بیشتری برای ارسال آثار ارزنده خود داشتند که به همین دلیل، مهلت فراخوان بخش ادبی یادواره ملی «طلوع خرداد» تا پایان روز 15 خرداد 94 تمدید شد.
اسماعیلی تصریح کرد: بر این اساس همه اهالی فرهنگ و هنر و دوستداران هنر انقلابی می‌توانند با توجه به تمدید مهلت فراخوان نسبت به ارسال آثار خود در محورهای اصلی یادواره همچون آراء و اندیشه‌های امام‌ خمینی(ره)، انقلاب اسلامی در آئینه فرهنگ و ادب و هنر، نقش حماسه عاشورا در پیروزی انقلاب اسلامی، نقش زنان در قیام ۱۵ خرداد و پیروزی انقلاب اسلامی، توجه ویژه به جایگاه قیام ۱۵ خرداد در شکل‌گیری انقلاب اسلامی، نقش مردم ورامین، پیشوا، قرچک و پاکدشت در قیام ۱۵ خرداد و انقلاب اسلامی، نقش مرجعیت و روحانیت در قیام ۱۵ خرداد و شخصیت‌های برجسته تاریخ انقلاب اسلامی اقدام کنند.

وی در مورد زمان برگزاری سومین یادواره فرهنگی و هنری «طلوع خرداد» گفت: بخش‌های مختلف این یادواره همچون هنرهای تجسمی در شش رشته نقاشی، خوشنویسی، گرافیک شامل دو رشته پوستر و تصویرسازی، نقاشی‌خط و نگارگری در شهرستان پاکدشت؛ بخش داستان، شعر، کتاب و پایان‌نامه در شهرستان قرچک؛ بخش فیلم و عکس در شهرستان پیشوا و بخش تئاتر و موسیقی در شهرستان ورامین از 15 تا 25 خرداد برگزار خواهد شد.

اسماعیلی در پایان گفت: ثبت‌‌نام تمام آثار در بخش‌های مختلف، به ‌همراه یک قطعه عکس ۴*۳ و کارنامه فرهنگی هنری صاحب اثر از طریق سایت www.tolooekhordad.ir انجام می‌شود که گزینش و انتخاب آثار تا 15 خردادماه ۹۴ خواهد بود و اعلام آثار راه یافته به یادواره از 16 خردادماه است.

فعالیت‌ نمایشی در خرمشهر و آبادان را افزایش می‌دهیم

علی مرادخانی، معاون هنری وزارت ارشاد در مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر «فتح خرمشهر» که سوم خرداد در خرمشهر برگزار شد، ضمن اشاره به حضور بسیاری از گروه‌های شهرستانی در هجدهمین دوره این جشنواره گفت: از انجمن نمایشی خرمشهر برای آنکه شرایط را فراهم کردند سپاسگزارم، همچنین نسبت به خانواده شهدا و جانبازان خرمشهر عرض تکریم و احترام دارم.

مرادخانی افزود: قول دادیم که با تفاهمنامه‌ای که اینجا امضاء می‌کنیم شرایطی را فراهم کنیم که در آینده خرمشهر صاحب چند مکان خوب از جمله پلاتو و سالن نمایش شود، همچنین باید توجه ویژه‌ای به جریان مستمر نمایش از طریق زیرساخت‌ها داشت.

وی اظهار کرد: ما می‌توانیم با همکاری حوزه‌های مختلفی چون منطقه آزاد اروند در آینده نزدیک فعالیت‌های نمایشی را افزایش دهیم، البته استفاده از مستندات دفاع مقدس در این جشنواره برای ما مهم است، هر چند که اساس این جشنواره دفاع مقدس است و در این محور می‌توان شاهد فعالیت‌های خوبی بود.

مرادخانی تأکید کرد: به نظر من این جشنواره استعداد فراملی شدن دارد. اینکه ما بتوانیم در آینده شاهد گروه‌های نمایشی از کشورهای همجوار باشیم؛ ما باید توجه بیشتری به این جشنواره داشته باشیم و از امکانات اروند استفاده کنیم تا شرایط حضور دیگر گروه‌ها نیز فراهم شود و به اعتقاد من این جشنواره یکی ازجشنواره‌های درخشان هنری خواهد شد.

معاون هنری ارشاد تصریح کرد: چنانچه شرایط را ایجاد کنند، می‌توانیم در آینده شاهد حضور گروه‌های تئاتری کشورهای همسایه در جشنواره «فتح خرمشهر» نیز باشیم و انجمن نمایشی خرمشهر باید تلاش کند این‌گونه فعالیت‌ها را استمرار دهد تا تئاتر این شهر به بلوغ برسد و شرایط برای فعالیت گروه‌های جوان مهیا شود.

مرادخانی با اشاره به ساخت تئاتر شهر در شهرستان‌ها بیان کرد: وزارت ارشاد برای فعالیت‌های استانی 20 درصد بودجه اختصاص داده است و حتی می‌تواند سالنی چون خلیج فارس را گسترش داد و آن را به تئاتر شهر خرمشهر تبدیل کرد که امیدواریم این امر در انجام کارها به عنوان فعالیت مشخص در نظر گرفته شود و در آینده شاهد شکوفایی اساسی در هنرهای نمایشی شهر خرمشهر باشیم.

یادواره «فتح خون» برگزار شد

یادواره شهدای «سوم خرداد» همزمان با روز سوم خرداد و فرا رسیدن سی‌وسومین سالروز حماسه ماندگار آزادسازی خرمشهر و روز مقاومت، ایثار و پیروزی در فرهنگسرای فردوس برگزار شد. حسن احمدی، راوی هشت سال دفاع مقدس در این مراسم اظهار کرد: با توجه به فرمایش بزرگانی چون حضرت امام خمینی(ره) و شهید حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعلی اندرزگو، قرار است نظام جمهوری اسلامی ایران پرچم را به دست پرچمدار اصلی بدهد، بنابراین باید در کوره‌های رنج آبدیده شویم.

وی با بیان این که خرمشهر یادآور حماسه‌های مردان آهنین جنگ است، افزود: در سال 1359 دشمن با لشگرهای 3 زرهی، 5 مکانیزه و تیپ‌های 15 مکانیزه و 16 زرهی عراق به خرمشهر حمله کرد، در صورتی که رزمندگان دلاور اسلام در سال 1361 تنها با 700 نفر از بسیجیان لشگر 14 امام حسین(ع) خرمشهر را فتح کرد.

احمدی ادامه داد: همزمان با سقوط خرمشهر مدافعان گردان 151 دژ، شماری از تفنگداران دریایی، نیروهای سپاه پاسداران به همراه مردم غیرنظامی خرمشهر بودند، این در حالی است که همزمان با فتح خرمشهر در سال 61 لشگرهای 3 زرهی و 11 پیاده عراق با استحکامات دفاعی، پشتیبانی هوایی، توپخانه و ... به عنوان مدافع در این شهر حضور داشتند.

این راوی دفاع مقدس در بخشی دیگر از این مراسم به مقایسه مدت زمان نبرد همزمان با سقوط و آزادسازی خرمشهر پرداخت و گفت: دشمنان تازه نفس، با آمادگی کامل و همراهی پشتیبانی هوایی و توپخانه پس از 35 روز توانستند این شهر را به دست گیرند؛ این در حالی است که دلاورمردان ایران پس از 20 روز نبرد سخت در عملیات بیت‌المقدس تنها در نیم روز خرمشهر را فتح کردند.

وی یادآور شد: دشمنان در سال 59 تنها شماری از مردم خرمشهر و نیروهای نظامی زخمی را اسیر کردند و رزمندگان اسلام که 700 نفر بودند توانستند 12 هزار و 400 نفر از نظامیان عراقی را به اسارت درآورند.

اعلام فراخوان دومین جشنواره «روحانی و سینما»

به نظر می‌رسد سینمای ایران می‌تواند قابلیت‌ها و جذابیت‌های بسیار بیشتری را در شخصیت روحانی پیدا کند و به تصویر بکشد. سینمایی که مدت‌هاست دچار تکرار شده، باید از این ظرفیت‌های جدید و جذاب استقبال کند و توانایی استفاده از آن را پیدا کند.

جشنواره روحانی و سینما نیز با درک کمبودهایی در این فضا و جمع‌آوری آثاری که در این زمینه تولید شده‌اند پا به عرصه گذاشت و اکنون در آستانه دومین دوره برگزاری آن هستیم.

این جشنواره با اهداف ایجاد الگویی در شأن نظام جمهوری اسلامی نسبت به حضور روحانیت در سینمای ایران، آسیب‌شناسی و بازسازی حضور روحانیت و واکاوی دیدگاه اهالی سینما به شخصیت روحانی در فیلم و ایجاد ارتباط میان مجموعه‌های سینمایی و نهاد روحانیت، برای شناخت کامل هر دو نهاد از یکدیگر در جهت ترمیم فاصله‌ موجود فراخوان خود را منتشر کرده است.

این جشنواره  در دو بخش اصلی فیلم بلند داستانی و فیلم مستند و بخش جنبی برنامه‌های تلویزیونی برگزار می‌شود و آخرین مهلت ارسال آثار به آن تا 21 تیرماه و زمان برگزاری آن شهریور 94 است.

سرلوحه سیاست‌های جشنواره فیلم شهر منویات رهبری است

نشست خبری پنجمین جشنواره فیلم شهر با حضور سیاوش حقیقی، دبیر جشنواره، مهدی محمدی‌، مدیرکل روابط عمومی و بین‌الملل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و یزدان عشیری، مدیر روابط عمومی این فستیوال پنجم اردیبهشت‌ماه در فرهنگسرای سرو برگزار شد. در ابتدای این جلسه یزدان عشیری در سخنانی اظهار کرد: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر را با رویکرد ترویج سبک زندگی ایرانی - اسلامی و توجه به هویت دینی برگزار می‌کند.

وی افزود: در این رویداد، موضوعاتی چون اشاعه فرهنگ مهربانی، تقویت روحیه صبر میان شهروندان، گسترش نشانه‌ها و نمادهای فرهنگ اسلامی - ایرانی در شهر، اشاعه و ارتقای فرهنگ نظم و قانون‌گرایی، توجه شهروندان به ارزش‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، آشنایی شهروندان با تغییرات فرهنگی نامطلوب و آسیب‌های آن و تحکیم بنیان خانواده و بیان جنبه‌های مثبت افزایش جمعیت مورد توجه قرار گرفته است.

در ادامه این مراسم دبیر جشنواره فیلم شهر همچنین گفت: رهبر معظم انقلاب در سخنان خود بارها به روی این امر تاکید داشته‌اند که هر پیام و دعوتی در صورتی ماندگار و تاثیرگذار خواهد شد که با زبان هنر درآمیخته شود. این گفته نشان می‌دهد که تا چه حد هنر به ویژه سینما قادر است اهرمی باشد در جهت این‌که مضامین دینی و اسلامی در شهر اشاعه پیدا کند. در کلامی اگر ما می‌خواهیم شهری داشته باشیم که در آن شهدا حضورشان ملموس است در ابتدا باید فضا را برای رسیدن به خواسته مورد نظر مهیا کنیم.

برپایی مراسم نکوداشت فرج‌الله سلحشور

آئین نکوداشت سی و سه سال فعالیت هنری فرج‌الله سلحشور، هنرمند قرآنی و انقلابی با حضور جمع کثیری از مقامات و هنرمندان سه‌شنبه، 5 خردادماه در خبرگزاری فارس برگزار شد.

در ابتدای این جلسه پس از پخش فیلمی کوتاه با محوریت دغدغه‌های این هنرمند ارزشی در سینما، فرج‌الله سلحشور پشت تریبون قرار گرفت و اظهار کرد: من فیلم‌سازی موجود را فیلم‌سازی جمهوری اسلامی نمی‌دانم، بلکه سینمایی است که راه خود را از هالیوود الگوبرداری می‌کند. این نگاه به سینما هیچ گاه شایسته یک کشور اسلامی نیست، اما چه کنیم که این وضعیت اسف‌بار در هنر هفتم حاکم شده است.

وی افزود: فیلمساز نباید به دنبال جایزه و جشنواره باشد چون این خواسته و هدف شایسته یک سینماگر مسلمان نیست. فیلمساز مسلمان اگر می‌خواهد برای مردم و خدا فیلمسازی کند باید در آثارش تنها سخن دینی بگوید.

سلحشور با بیان اینکه فیلم‌های سینمای ما داستان‌های غیر واقعی دارد، تصریح کرد: اگر ما دنبال بیان واقعیات جامعه خود باشیم مطمئناً به سینمای دینی نزدیک خواهیم شد چون جامعه ما جامعه دین‌مدار است. برای همین هر کاری بر پایه واقعیت باشد به نوعی مضامین دینی را مورد توجه قرار داده است.

کارگردان سریال یوسف پیامبر(ع) ادامه داد: من سه سال تمام با مجلس شورای اسلامی و دیگر ارگان‌های دولتی مذاکره داشته‌ام تا بتوانم شرایط را برای ساخت سریال حضرت موسی(ع) فراهم کنم، اما تا به امروز هیچ کمکی روی نداده است سخنانی هم که از طرف مسئولان در حمایت‌ از کارهای قرآنی سر داده می‌شود شعارهای بی‌عمل هستند.

سلحشور تاکید کرد: کم‌کاری ما در حوزه سینمای قرآنی در شرایطی است که هالیوود با پشتکار بسیار جدی در پی مخدوش کردن چهره انبیاء در فیلم‌های سینمای است. گواه بارز این ادعا فیلمی است که جدیداً در سینمای آمریکا با محوریت حضرت موسی(ع) ساخته شده و به شدت به این پیامبر الهی توهین کرده است.

وی در انتهای سخنان خود بیان کرد: من هر آنچه که دارم از قرآن و اهل بیت(ع) است برای همین امید دارم که آنها خود به ما نظر کنند و ما بتوانیم سریال حضرت موسی(ع) را جلوی دوربین ببریم. یک توصیه نیز به مسئولان و هنرمندان دارم و آن اینکه بتوانیم به سینمای اسلامی دست یابیم به شرطی که ایده‌های خود را از مساجد وام بگیریم.

captcha