کد خبر: 3309168
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۹
کاتب ریزنگار قرآن:

شرایط برگزاری نمایشگاه قرآن مناسب نیست/ نمایش دو قرآن مطلا در برج میلاد

گروه هنر: یکی از هنرمندان خوشنویس کشورمان که به دلیل نامناسب بودن فضا در نمایشگاه قرآن حضور نمی‌یابد، از ارائه آثار قرآنی‌اش در نمایشگاه قرآن برج میلاد طی ماه رمضان خبر داد و افزود: در این نمایشگاه دو قرآن مطلا را به نمایش می‌گذارم.

رائین خانزاده، هنرمند خوشنویس و ریزنگار قرآن در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: تجربه سال گذشته حضورم در نمایشگاه بین‌المللی قرآن همان طور که بارها به آن اشاره کردم مطلوب نبود که البته به شرایط نامطلوب برگزاری نمایشگاه قرآن مربوط می‌شد و موجب شد که  حتی من از اواسط نمایشگاه نیز اعلام انصراف کنم.
وی ادامه داد: وقتی متوجه این موضوع شدم که امسال هم قرار است نمایشگاه با همان شرایط سال گذشته در فضایی نامناسب برگزار شود علیرغم میل باطنی خودم، تصمیم گرفتم در آن شرکت نداشته باشم، هر چند که دوستان مسئول اصرار به این امر داشتند، اما اعلام کردم که شرایط برگزاری نمایشگاه را دون شأن قرآن دانسته و لذا شرکت نخواهم کرد.
خانزاده تصریح کرد: از آنجا که هیچ یک از مقامات مسئول فرهنگی و هنری ارشاد متوجه دغدغه و خواست به حق هنرمندان به ویژه در حوزه فرهنگ و هنر قرآنی نیستند و همچنان به اجرای تصمیمات خود پافشاری می‌کنند کم‌کم به این نتیجه رسیدم که در هیچ یک از رویدادهای فرهنگی و هنری داخلی شرکت نکنم که در همین اثنا از مدیریت برج میلاد برای شرکت در نمایشگاه قرآنی که در این مجتمع همزمان با ایام ماه رمضان برگزار خواهد شد از من دعوت به عمل آمد.
این هنرمند قرآنی در ادامه گفت: نمایشگاه قرآن برج میلاد مستقل از ارشاد و به همت مدیریت برج میلاد با مشارکت شهرداری برگزار می‌شود و حداقل برگزاری آن در سال گذشته نشان داد که طیف بیشتری از شهروندان در آن مشارکت می‌کنند؛ چرا که دارای آیتم‌های متنوع‌تری به نسبت نمایشگاه قرآن ارشاد است و برخی از برنامه‌های آن نیز پس از افطار به شکل زنده و حضوری برگزار می‌شود.

نمایش دو قرآن مطلا در برج میلاد
خانزاده افزود: با پذیرفتن دعوت مدیریت برج میلاد در این نمایشگاه حضور خواهم یافت و آخرین محصولات هنری که آنها را تولید کرده‌ام همچون دو قرآن مطلا را در این نمایشگاه در معرض دید علاقه‌مندان قرار می‌دهم و همچنین کارهایی را نیز حضوراً همچون کار روی برنج اجرا کرده و به بازدیدکنندگان هدیه خواهم داد، کاری که وقتی در نمایشگاه قرآن که ارشاد برگزار می‌کرد انجام می‌دادم و با ازدحام جمعیت مواجه می‌شدیم مسئولان می‌گفتند چنین کاری را انجام ندهم، چون موجب سد معبر می‌شود، اما از مسئولان برگزاری نمایشگاه قرآن برج میلاد قول گرفته‌ام که در این نمایشگاه بی‌وقفه به کار هنری بپردازم.
این هنرمند که اخیراً در حال طراحی عبارات قرآنی روی بال پروانه‌هاست در پاسخ به این پرسش که چرا عزمی از سوی مسئولان دولتی در زمینه اشاعه و ترویج مؤثر فرهنگ و هنر قرآنی وجود ندارد، گفت: تجربه سال‌ها نامه‌نگاری، درخواست و حمایت من از مسئولان دولتی نکته‌ای را برایم محرز کرد و آن اینکه دل به هیچ جریان اجرایی دولتی در زمینه هنر نبندم، مسئولان اصلاً دغدغه کار هنری ندارند؛ چرا که نه در توان سازمانی آنهاست و نه اینکه در این زمینه تخصص دارند و به اهمیت موضوع هنر و جایگاه آن در زمینه نشر فرهنگ قرآنی واقف نیستند.
وی در پایان عنوان کرد: به دلیل حصول این تجربه، به همه اقشار هنری توصیه می‌کنم به جای در انتظار ایستادن برای دریافت نظر مساعد مسئولان دولتی که دستاوردی غیر از تضییع قوت ندارد، آستین همت را بالا زده و دلسوز وقت و هنر خود باشند؛ چندی است که حراج بزرگ محصولات فرهنگی و هنری را شاهد هستیم که گردش مالی آنها ده‌ها میلیارد تومان است، این جریان را چه کسی به راه انداخته؟ مگر غیر از هنرمندان کس دیگری به فکر آنها بوده؟ دولت بودجه‌ای در اختیار ندارد که از من هنرمند اثر خریداری کند، اما تشکلی را خود هنرمندان به راه انداختند که عوایدش مستقیماً به خود آنها اختصاص پیدا می‌کند. جامعه فرهنگ و هنر قرآنی نیز از این جریانات خودجوش الگوبرداری کرده و خود را معطل فرمایشات و تصمیمات دولتی نکند، ما همه دوستدار قرآن هستیم و دوستدار فرهنگ و هنر قرآنی؛ خودمان باید برای ابزار علاقه و دوستی در این راه هزینه هم به خرج دهیم.

captcha