حوراء عبدالله، بانوی پژوهشگر و فعال قرآنی لبنان است که در حوزه علوم دینی و مقاومت نیز تألیفاتی دارد. وی هماکنون بهعنوان مدرس قرآن کریم در کشور لبنان فعالیت میکند و در حال تدوین پایاننامه کارشناسی ارشد خود با عنوان «مدیریت و برنامهریزی در قرآن» است.
این بانوی قرآنپژوه لبنان در ششمین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی که 30 اردیبهشتماه در حاشیه سیودومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد، بهعنوان یکی از بانوان فعال قرآنی مورد تجلیل قرار گرفت.
حوراء عبدالله در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، هدف از تألیف پایاننامه خود با عنوان «مدیریت و برنامهریزی در قرآن کریم» را استخراج شیوه پیشرفته مدیریت و برنامهریزی از قرآن کریم با هدف بهرهگیری از این آموزههای ارزشمند برای رشد و توسعه جامعه عنوان کرد.
وی افزود: با تدبر در تعالیم و مفاهیم این کتاب الهی، میتوان یک شیوه پیشرفته در زمینه مدیریت و برنامهریزی از قرآن کریم استخراج کرد.
این بانوی فعال قرآنی لبنان اظهار داشت: هدف از تحقیق و پژوهش درباره شیوه مدیریت و برنامهریزی در قرآن کریم، در واقع استخراج دیدگاههای قرآن درباره مسئله مدیریت و برنامهریزی است.
حوراء عبدالله تصریح کرد: «من در این پایاننامه درصدد این هستم که ایدهها و طرحهای قرآن کریم در زمینه مدیریت، برنامهریزی و نظام اداری پیشرفته برای جوامع امروزی را استخراج کنم».
این بانوی فعال قرآنی لبنان تصریح کرد: «این پروژه پژوهشی به ما کمک میکند تا در زمینه مدیریت و برنامهریزی، در تمامی زمینهها و تخصصها به یک طرح مدون و دقیق با بهرهگیری از مفاهیم قرآنی دست پیدا کنیم».
این مدرس قرآن لبنانی در توضیح این مطلب عنوان کرد: «من در این طرح پژوهشی ما با ذکر برخی آیات قرآن کریم، مفاهیم و ایدههای ذکرشده در این آیات در زمینه مدیریت و برنامهریزی را استخراج میکنم».
وی گفت: «نمونهای از برنامهریزی و مدیریت در قرآن کریم را میتوان در داستان حضرت یوسف(ع) دید، که من آیات موردنظر در این زمینه را استخراج و به تحلیل و بررسی محتوایی این آیات پرداختهام، مثلا نقشه برادران حضرت یوسف(ع) و چگونگی طراحی و برنامهریزی آنها را بررسی کردهام که البته هدف از تفسیر و تحلیل این آیات فقط بهرهگیری از نظام مدیریت و برنامهریزی قرآنی است و جنبه منفی داستان مدنظر نیست».
این بانوی فعال قرآنی لبنان اضافه کرد: همان طور که در این داستان قرآنی ذکر شده است، حضرت یعقوب(ع) به حضرت یوسف(ع) توجه زیادی داشتند و ایشان را بسیار دوست میداشتند که این امر سبب نگرانی برادران دیگر شده بود به همین دلیل در این زمینه با یکدیگر زیاد گفتوگو میکردند، و آنها میگفتند ما هم از یوسف(ع) نیرومندتریم و هم زندگی پدر را اداره میکنیم؛ ولی ایشان به جای توجه به ما به یوسف(ع) علاقه دارد.
در این داستان آمده است که توجه حضرت یعقوب(ع) به حضرت یوسف(ع) روز به روز بیشتر و نفرت و حسادت برادران نسبت به ایشان نیز روز به روز زیادتر میشد، تا جایی که تصمیم گرفتند هر طور شده حضرت یوسف(ع) را از سر راه خود بردارند به همین منظور جلسهای ترتیب دادند و قرار شد برای همیشه از دست حضرت یوسف(ع) راحت شوند؛ از این رو هر کس نظری میداد یکی میگفت او را بکشیم، دیگری میگفت: او را به سرزمین دور ببریم و رهایش کنیم؛ اما یکی از برادران که هوش بیشتری نسبت به بقیه برخوردار بود، گفت: بهترین راه این است که او را در چاهی بیندازیم و چون در آن مسیر کاروانهایی عبور میکنند هنگام استفاده از آب چاه او را بیرون میکشند و با خود میبرند و دیگر چشم ما به او نمیافتد و در آخر همین حرف تصویب شد.
وی افزود: شکی نیست با بررسی دقیق و تدبر در آیات قرآن کریم میتوانیم به یک برنامهریزی و مدیریت دقیق و پیشرفته برای جامعه خود دست یابیم.
حوراء عبدالله در بخش دیگری از این گفتوگو به فعالیتهای قرآنی و دینی خود اشاره کرد و گفت: «من همچنین مسئول تهیه برنامههای دینی و فرهنگی در انجمن دینی «کشافة المهدی(عج)» لبنان هستم و دارای اجازهنامه تدریس علوم قرآنی در مؤسسات اسلامی هستم و در زمینه نگارش داستانهای قرآنی برای کودکان تألیفاتی دارم».
وی در توضیح فعالیتهای متنوع انجمن «کشافة المهدی(عج)» گفت: «ما در این انجمن فعالیتهای متعدد و مختلفی در زمینه امور دینی و قرآنی انجام میدهیم که انجام پژوهشهای قرآنی، نوشتن داستانهای قرآنی ویژه کودکان و نوجوانان و بسیاری از امور فرهنگی از مهمترین فعالیتهای این انجمن است».
این پژوهشگر قرآنی لبنانی اظهار داشت: آموزش حفظ قرآن کریم و تفسیر علوم قرآن از دیگر فعالیتهای این انجمن است و این انجمن، مدارک در زمینه تجوید و قرائات عشر(قرائتهای دهگانه قرآنی) و نیز تفسیر موضوعی و تدریس آن در مراکز و مؤسسات اسلامی را اعطا میکند.
حوراء عبدالله در پایان گفت: در پایاننامه قرآنی «مدیریت و برنامهریزی در قرآن کریم» که هماکنون در حال تدوین آن هستم با جامعة المصطفی(ص) العالمیه نیز همکاری دارم.