محمدرضا داوودآبادی فراهانی، معاون فرهنگی ـ دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در مورد ضربالاجلی که شورای توسعه فرهنگ قرآنی برای کمیسیونهای این شورا جهت ارائه برنامههای سال 94 در نظر گرفته است، گفت: حوزه پژوهش و آموزش عالی چه در وزارت بهداشت و چه در وزارت علوم به جهت اینکه تجربهای در گذشته وجود داشته است، منابعی که به این دو وزارتخانه در سالهای 92 و 91 اختصاص یافته است صرف پژوهش نشده، البته اطلاعاتی هم در دست نیست تا ببینیم اگر پژوهشی صورت گرفته است توسط چه کسانی و صرف چه پژوهشهایی شده است.
ارائه برنامه توسط دو کمیسیون پژوهشی نیاز به وسواس بیشتری دارد
وی افزود: شورای توسعه فرهنگ قرآنی این نظر را داشت که در مورد این دو کمیسیون با دقت و وسواس بیشتری کار شود، ضمن اینکه منابع پژوهشی محدود و میزان درخواستهایی که برای پژوهش هم میشود فراوان است، البته در حوزه قرآن و طب این درخواستها کمتر است چراکه حوزه بکری است و کمتر به آن پرداخته شده است.
اعتراف به عقب بودن از وزارت علوم
معاون فرهنگی ـ دانشجویی وزارت بهداشت تصریح کرد: اگر در مجموع بخواهیم حساب کنیم، تقاضا برای پژوهش در این حوزه از دستگاهها و تشکلهای غیردولتی زیاد است و این امر نیاز به پرداخته بهینه منابع دارد، بنابراین در طراحی برنامهها باید فعالیتهای خاصی صورت بگیرد، در این قضیه وزارت علوم تا حدودی از وزارت بهداشت جلوتر است اما از زمانی که شخصاً به این کار ورود داشتهام شروع به کار کرده و با فاصلهای حدوداً ششماهه نسبت به وزارت علوم در حرکت هستیم.
داوودآبادی فراهانی بیان کرد: ما نیز در حال طراحی نقشه جامع علمی خودمان هستیم که مثلاً در این حوزه چه پژوهشهایی باید صورت بگیرد، البته مقدمات کار پژوهشهایی است که در حال طراحی شدن است، بنابراین به طور مشخص برای سال جاری و بر اساس آنچه که سهم این کمیسیون در نظر گرفته شده است، برنامه خاصی به شورا توسعه ارائه ندادهایم ولی سهم کلی ما از بودجه پژوهش رقم مشخص سه درصد است که محفوظ است و امیدواریم با دقت خاصی در این حوزه بتوانیم کار کنیم.
وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که اگر تا زمان مقرر این برنامهها ارائه نشود باز هم بودجه محفوظ خواهد بود یا خیر، گفت: حوزه آموزش عمومی و تبلیغ و تریج برنامههای مشخصی دارند، الان برای حفظ قرآن بودجه بدهند تا 500 میلیارد هم میشود جذب کرد، یعنی کار سخت و دشواری نیست، اما در حوزه پژوهش اینگونه نیست.
ارائه برنامههایی با کمیت بالا و کیفیت پایین
معاون فرهنگی ـ دانشجویی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در حوزه پژوهش با وجود اینکه دستگاهها و برخی نهادها عناوین دهن پرکنی را برای پژوهش ارائه میهند اما به عمق قضیه که نگاه میشود متوجه میشویم که چندان بر روی آن کار نشده است، بنابراین با تأنی به برنامهها نگاه میکنیم و این امر طبیعتاً نیاز به زمان بسیار بیشتری دارد.
داوودآبادی فراهانی عنوان کرد: البته بودجه پژوهشی چندان بالا نیست که بتوان ارائه کرد، سال گذشته نزدیک به 80 میلیارد تومان بودجه اختصاص پیدا کرد که بودجه ما و وزارت علوم به هشت یاهفت میلیارد تومان هم نرسید، بنابراین این مبلغ چندان قابل توجه نیست و محفوظ است.
برگزار نشدن جلسات کمیسیون به معنای تعطیلی فعالیتها نیست
وی همچنین در مورد جلسات کمیسیون آموزش عالی و پژوهش در نظام سلامت گفت: آخرین جلسه کمیسیون اواخر سال گذشته با حضور وزیر بهداشت برگزار شد و در آن گفته شد که هر سه ماه یکبار این جلسه را بگذاریم، جلسه آینده نیز در زمان مقرر برگزار خواهد شد. این به معنای ان نیست که که اگر جلسات کمیسیون برگزار نشود، همه چیز تعطیل است بلکه فعالیتها در کارگروهها در حال پیگیری است.
معاون فرهنگی ـ دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه جلسات کمیسیون موقعی فایده دارد که کارگروهها فعال شده باشند و نتایج جلسات آنها در کمیسیون مطرح شود، بیان کرد: بعید میدانم با بودجههایی که اختصاص مییابد بتوانیم پروژههای علمی و پژوهشی را آغاز کنیم. نهایت تلاش خودمان را میکنیم که تا قبل از پایان شهریورماه عناوین را مشخص و به شورای توسعه ارائه دهیم.