به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین امیرمحسن عرفان، پژوهشگر و استاد مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم در جمع مهدی یاوران شهر بروجن، گفت: شیعیان در عصر غیبت وظیفه سترگی به عهده دارند، در جهت پالایش فرهنگ مهدوی بکوشند و معارف عرضه شده را بازخوانی و تحلیل کنند تا از یک طرف ناب بودن و خلوص و از طرف دیگر، توانمندی و حماسهسازی هرگز از سیمای فرهنگ مهدوی زدوده نشود.
وی افزود: گرایش به مباحث غیر ضروری و انحرافی، ناشی عدم درک صحیح از آموزه مهدویت است، طبعاً در این حالت، پای فشردن بر شاخصهای حیات طیبّه و حقمدار ماندن و به دام بدعتها گرفتار نیامدن، امر شگرفی است که جز با برخورداری از اراده پولادین و بصیرت مهدوی امکان نخوهد یافت.
سخنران دومین روز همایش امامزمان شناسی در شهر بروجن اذعان کرد: آموزه مهدویت، خود، مقولهای علمی است که باید به شیوهای تحقیقی مورد مطالعه قرار گیرد و به عرصهای برای مباحثه و اندیشهورزی بدل شود.
وی در ادامه تصریح کرد: در روزگار ما، رمزگشایی صحیح و معتبر علمی در نصوص مهدوی، جای خود را به شرح و بسط نکاتی ظاهری داده است که اگرچه گاهی به خاطر جذابیت ظاهری، توجه مخاطب را برمیانگیزد، امّا به جای عرضه درونمایه روایات، تنها برداشتهای شخصی و ذوقی را به مخاطب، تحویل میدهد.
عرفان یاد آور شد: بحرانها و چالشهایی که آموزه مهدویت با آنها دست و پنجه نرم میکند، چندان کم نیستند و ماهیت آموزه مهدویت به گونهای است که حقد و کینه دشمنان را بر میانگیزد تا از هر فرصتی برای ضربه زدن به این آموزه، بهره برند.
وی تأکید کرد: بدیهی است که انتظار فرج، برای دشمنان اسلام و کسانی که آزادی و آزادگی بشر را نشانه گرفتهاند، مقولهای است که باید با آن مقابله کنند و طبیعی است که با افزودن پندارهای نادرست به این آموزه، فرصتی مییابند تا این پدیده متعالی را قطعه قطعه و بشریت را از چنگ زدن به حبل متین آن، محروم کنند.
حجت الاسلام دکتر عرفان در پایان عنوان کرد: هر کس مهدی موعود(عج)، ظهور او و تحقّق حکومت جهانی را دوست میدارد، باید بیش از اینها مراقب عملکرد خود باشد.
محمدامین آقایی