کد خبر: 3310345
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۴
عضو هیئت‌علمی دانشگاه مفید عنوان کرد:

نقش تأثیرگذار حضرت امام(ره) در عبور از بحران‌های اقتصادی زمان جنگ تحمیلی

گروه اقتصاد: باقری تودِشکی اظهار کرد: شکل‌گیری سرمایه اجتماعی برای مدیریت بهتر اقتصاد کشور، یکی از مهم‌ترین اقدامات حضرت امام(ره) بود و همین امر منجر به رفع بسیاری از مشکلات اقتصادی از جانب دولت شد.

مجتبی باقری تودِشکی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه مفید، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به افزایش سرمایه اجتماعی برای مدیریت بهتر اقتصاد از جانب حضرت امام(ره) اظهار کرد: نکته مهمی که درباره وضعیت اقتصادی در زمان حضرت امام(ره) باید بدان شاره کرد این است که آنچه در اقتصاد بر رشد اقتصادی تأثیر دارد سرمایه است و هرچه در اقتصاد سرمایه‌گذار کنیم، تولید افزایش پیدا کرده و رشد هم بیشتر می‌شود.

مدیریت اقتصاد بحران‌زده دوران جنگ تحمیلی 

وی افزود: در این رشد اقتصادی، نیروی انسانی بسیار مؤثر است اما در مدل‌های رشد در چند دهه اخیر این نظریه هم مطرح شده است که علاوه بر سرمایه‌های انسانی همانند نیروی کار، سرمایه‌های اجتماعی هم مؤثر است و در این وضعیت باید انسان‌ها اعتماد بیشتری به هم داشته و به دولت هم اعتماد داشته باشند و همه این موارد در رشد و توسعه اقتصادی کشور تأثیرگذار است.

باقری اظهار کرد: در زمان حضرت امام (ره) آنچه که در شرایط بحرانی جنگ تحمیلی بسیار مؤثر بوده و باعث شد از این بحران عبور کنیم دو اتفاق بود که یکی اینکه حجم دولت زیاد شد و هرچند بزرگ شدن دولت می‌تواند منجر به ناکارآمدی آن شود اما کمک بسیار مهمی به حفظ اقتصاد کشور درآن زمانه بسیار مهم بود و دولت توانست با در دست داشتن بسیاری از متغیرهای اقتصادی، به وضعیت بحرانی اقتصاد پایان دهد.

شکل‌گیری سرمایه اجتماعی در زمان حضرت امام(ره)

عضو هیئت‌علمی دانشگاه مفید ادامه داد: نکته دیگری که توسط حضرت امام(ره) صورت گرفت و عاملی مهم در رفع مشکلات اقتصادی در دروه ایشان بود افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد است و این بود که بسیاری از مشکلات  اقتصادی، از جمله کمبود منابع و تحریم‌های اقتصادی در دوره حضرت امام(ره) مدیریت شد.

وی افزود: در دوره جنگ جهانی دوم، جنگ در اطراف ایران وجود داشت و این جنگ وارد ایران نشد اما در ایران قطعی همه جا را فراگرفت؛ به این دلیل که درآن زمان این سرمایه اجتماعی برای مدیریت و پایان دادن به بحران‌های اقتصاید شکل نگرفته بود اما اگر امام مطلبی را بیان می‌کرند مورد حمایت همه قرار می‌گرفت و همین امر برای رفع مشکلات اقتصادی اثر خود را بر جای ‌می‌گذاشت.

 تأثیر سرمایه اجتماعی بر مدیریت اقتصادی کشور

عضو هیئت‌علمی دانشگاه مفید در پایان عنوان کرد: بنابراین نقش بسیار مهم حضرت امام(ره) در افزایش سرمایه‌های اجتماعی و تأثیر آن در مدیریت اقتصادی در ایران یکی از مهمترین نکات تأثیرگذار در اقتصاد کشور است؛ بدین ترتیب که با شکل‌گیری چنین سرمایه‌های دولت در همه شرایط می‌تواند بر بحران‌های اقتصادی فائق آید.

captcha