روحالله سنایی، نویسنده و کارگردان تئاتر خیابانی در گفتوگو با خبرگزای بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: در تولید و اجرای نمایش صحنهای انتخاب مخاطب نقش تعیین کنندهای را دارد، اینکه او رغبت به تماشای نمایش داشته باشد و بخواهد برای آن هزینه بپردازد یا خیر اما در تئاتر خیابانی به این شکل نیست و مخاطب اغلب بدون پیشزمینهای با اثر نمایشی مواجه میشود.
وی ادامه داد: این شکل جذب مخاطب ظرفیتی را ایجاد میکند که به واسطه آن بتوان از طریق بروز خلاقیت نمایشی به مسائلی پرداخت که اساساً در وهله نخست مخاطب خود را چندان علاقهمند به مواجهه با آن نمیداند؛ در مورد مسائل مربوط به انقلاب اسلامی و بازگویی برهههای تاریخی آن متأسفانه این عدم علاقهمندی به ویژه از سوی نسل جوان انقلاب وجود دارد و به نوعی آنها با مسائل و رخدادهای تاریخ معاصر کشور خود بیگانه هستند.
سنایی تصریح کرد: در نتیجه همان گونه که اشاره شد اگر در تولید نمایش خیابانی با موضوع انقلاب کمی خلاقیت نمایشی به خرج داده شود و مخاطب جذب ساختار و شیوه اجرایی اثر نمایشی شود، چه بسا قادر خواهیم بود از طریق ساختار نمایشی محتوای مورد نظر را نیز برای مخاطب بازگو کنیم و او را ناخودآگاه به دانستگی این موضوع متمایل سازیم.
توجه به مقاطع مختلف انقلاب از آغاز تا پیروزی در «معراج نور»
وی در ادامه گفت: خوشبختانه در مورد وقایع انقلاب و به ویژه سرمنشأ آن یعنی قیام 15 خرداد و همچنین شخصیت والای حضرت امام(ره) چند سالی است که این ظرفیت شکل گرفته و به شکلی هدفمند در حال تداوم است و هنرمندان تئاتر خیابانی در تلاش هستند که محتوای انقلابی را به استخدام درآورده و با استفاده از زبان نافذ هنر تئاتر آن را به گونهای جذاب به جامعه منتقل کنند که همایش «معراج نور» نیز یکی از آنهاست.
این کارگردان تئاتر خیابانی در پایان تأکید کرد: در همایش نمایش خیابانی «معراج نور» ویژه ایام رحلت امام(ره) با کارگردانی نمایش «طلوع خرداد» شرکت دارم که به شکل پرفورمنس به مقاطع گوناگون انقلاب از آغاز تا پیروزی انقلاب اسلامی اشاره دارد.
یادآور میشود، همایش نمایش خیابانی «معراج نور» به همت دفتر تئاتر خیابانی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری 13 تا 15 خرداد در تهران در حال برگزاری است.