کد خبر: 3310983
تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۶
داریوش بابائیان:

سینما از رویدادهایی چون ۱۵ خرداد هیچ روایتی ندارد

گروه هنر: یک تهیه‌کننده سینما گفت: رویدادهایی چون ۱۵ خرداد می‌تواند الهام‌بخش فیلم‌های بسیاری باشد، اما متاسفانه این حوزه را کاملاً فراموش کرده‌ایم.

داریوش بابائیان، تهیه‌کننده سینما در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره رویدادنگاری انقلاب در سینما اظهار کرد: من به عنوان یک تهیه‌کننده بخش خصوصی در سینما به دنبال پول‌اندوزی نیستم، چون سرمایه‌گذاری در سینما یک امر سودآور نیست، اما با این وجود می‌خواهم پولی را که صرف سرمایه‌گذاری در کار ساخت فیلم می‌شود برگردانم تا بتوانم هم چرخه اشتغال در سینما فراهم شود، هم این‌که یک کار تجاری انجام شده باشد، اما با این وجود سعی می‌کنم در حوزه کارهای دینی نیز نقش خود را ایفا کنم.

وی افزود: در دفتر فیلمسازی ما، فیلم‌های مناسبتی بسیاری تولید می‌شود که در ایام مختلف مذهبی روی آنتن می‌رود، البته من این فیلم‌ها را به تلویزیون می‌فروشم، اما بخش عمده انگیزه من از کار کردن در این حوزه فعالیت در کاری است که موضوع و محورش مسائل و موضوعات دینی است؛ البته باید بگویم که همیشه سعی می‌کنم درباره موضوعات دینی از نیروهای متعهد و آگاه سود ببرم تا کاری که تولید می‌شود تاثیرگذاری لازم را داشته باشد.

این تهیه‌کننده در پاسخ به این سؤال که چرا سینما نمی‌تواند رویدادهایی مهمی چون 15 خرداد را در سینما تصویر کند، گفت: من به شخصه قادر نیستم فیلمی که در آن قیام 15 خرداد روایت شده باشد را بسازم، چون هزینه‌ای که برای این دست کارها نیاز است به هیچ وجه در حد توان بخش خصوصی نیست. برای همین نه من و نه هیچ تهیه‌کننده خصوصی قادر به تولید این دست آثار نیست. در این میان دولت می‌تواند مهمترین نقش را در این زمینه ایفا کند، چون توانایی آن را دارد که در این زمینه سرمایه‌گذاری لازم را انجام دهد.

بودجه محدود دولت کفاف تولیدات عظیم را نمی‌دهد

تهیه کننده فیلم «دختران انتظار» ادامه داد: البته وقتی از نقش دولت در تولید فیلم‌هایی با محوریت قیام 15 خرداد سخن می‌گوییم باید این امر را هم مد نظر داشته باشیم که بودجه دولت در این زمینه محدود است و اگر بخواهد در سال پشتیبان چند فیلم عظیم باشد، دیگر قادر نیست در دیگر بخش‌های سینما سرمایه‌گذاری کند، پس مجلس شورای اسلامی به ویژه بخش فرهنگی آن باید برای دولت سرمایه خاصی در این زمینه در نظر بگیرد تا کاری که تولید می‌شود به دیگر بخش‌های سینما صدمه وارد نکند.

این تهیه‌کننده در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: نکته دیگر که باید به آن توجه داشت این مهم است که بودجه‌ای که برای این کار در نظر گرفته می‌شود باید در اختیار چه افراد یا گروه‌هایی قرار بگیرد؟ آیا تنها یک گروه هستند که باید در این زمینه فعالیت کنند یا اینکه تمام کسانی که در این حوزه از دغدغه و آگاهی لازم بهره برده‌اند هم می‌توانند در تولید کارهای انقلابی نقش داشته باشند. در کلامی دیگر می‌خواهم بگویم که در زمان پیروزی انقلاب همان گونه که همه مردم نقش داشتند باید این فرصت را مهیا کرد تا تمام کسانی که دغدغه انقلاب را دارند فرصت این را داشته باشند تا در این زمینه کار مد نظر خود را تولید کنند.

وی در پاسخ به سؤالی دیگر مبنی بر اینکه منفعل بودن در حوزه سینمای انقلاب چه نتایجی در پی دارد، گفت: دو سال پیش فیلمی همچون «آرگو» تولید شد و سال قبل هم فیلم «گلاب» روانه پرده سینماهای جهان شد. این دست فیلم‌ها در گذشته نیز تولید شد و در آینده نیز ساخته خواهد شد، اما عکس‌العمل ما در قبال این تولیدات چه بوده است؛ تنها اعتراضات کلامی، اما هیچ گاه هیچ مسئول و نهادی نیامده تا بخواهد به صورت عملی در این حوزه فعالیت کند تا با ساخت کارهای خوب حداقل برای جوانان داخل آگاه‌سازی صورت گیرد، چون متاسفانه تاثیرگذاری این دست فیلم‌های تحریف شد به داخل نیز سرایت پیدا کرده و فیلم‌هایی چون «آرگو» دست به دست می‌چرخند.

برای رونق سینمای انقلاب، تولیدات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری نیاز است

وی با بیان اینکه امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در رویدادنگاری انقلاب در سینما باید توأمان فراهم باشد، تصریح کرد: برای این‌که سینما بتواند در این زمینه حضوری موفق داشته باشد باید علاوه بر ساخت شهرکی که بتوان در آنها اتفاقات انقلاب را ترسیم کرد، موقعیتی فراهم آورد که برای این دست آثار هدف‌گذاری صورت گیرد. منظورم این است که در ابتدا بیاییم و ارزیابی کنیم هدف‌مان از ساخت فیلم‌هایی با محوریت قیام 15 خرداد چیست، چون اگر این اتفاق روی دهد این اجماع نظر پیش خواهد آمد و پیرو آن، آثاری که تولید خواهند شد که از غنای فکری لازم بهره‌مند باشند.

بابائیان در پایان تصریح کرد: باید به این امر توجه داشت که فیلمی که در حوزه وقایع‌نگاری انقلاب ساخته می‌شود، حتماً باید از تمام پتانسیل سینما بهره ببرد. به ویژه در حوزه بازیگران که معتقد هستم باید مطرح‌ترین و تواناترین افراد در این دست کارها حضور داشته باشند. برای این دست تولیدات در کنار توانایی، مشهور بودن را هم شرط می‌دانم، زیرا سینما برای رونق نیازمند گیشه است و گیشه نیز تا حدود بسیاری با بازیگران مطرح و محبوب رونق پیدا می‌کند، پس اگر چنین کارهایی تولید شود، سینمای انقلاب هم رشد خواهد کرد.

captcha