کد خبر: 3311097
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۰

اندونزی میزبان کنفرانس «روش تفسیری علامه طباطبایی در المیزان» می‌شود

شعب خارجی: رایزن فرهنگی ایران در اندونزی و قائم‌مقام دانشگاه علوم قرآنی جاکارتا، در راستای انجام فعالیت‌های قرآنی مشترک، درباره برگزاری کنفرانس بین‌المللی «روش تفسیری علامه طباطبایی در المیزان» توافق کردند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت‌الله ابراهیمیان، رایزن فرهنگی ایران در اندونزی با درویش هود، قائم‌مقام دانشگاه علوم قرآنی جاکارتا، دیدار و گفت‌وگو کرد. 
موضوع این دیدار بررسی چگونگی همکاری‌های مشترک در خصوص فعالیت‌های قرآنی و برگزاری کنفرانس بین‌المللی «روش تفسیری علامه طباطبایی در تفسیر المیزان» عنوان شده است.
بنا بر اعلام این گزارش، حدود سه ماه پیش، نصرالدین عمر، قائم‌مقام سابق وزارت دین اندونزی و رئیس دانشگاه علوم‌ قرآن جاکارتا، پس از بازگشت از ایران، موضوع برگزاری این کنفرانس بین‌المللی را در حضور رایزن فرهنگی کشورمان، با حجت‌الاسلام صادقی، معاون فرهنگی قوه قضائیه که در اندونزی حضور داشت، مطرح کرد.
این ایده نصر‌الدین عمر از آنجا نشئت گرفت که وی با حمایت رایزنی فرهنگی ایران در اندونزی با ارائه مقاله‌ای در همایش بین‌المللی «اندیشه‌های علامه طباطبایی در المیزان» در آبان ماه 93 به شهر قم سفر کرده بود.
نصرالدین عمر در این باره گفته است: «با توجه به حضور برجستگان قرآنی در ایران و نیز ارائه مقالات ارزشمند در آن کنفرانس و از طرفی نیاز مبرم جامعه قرآنی کشورهای جنوب شرق آسیا به آگاهی از این مباحث، موضوع برگزاری کنفرانس بین‌المللی روش تفسیری علامه طباطبایی در المیزان را با همکاری نهادهای ایرانی در جاکارتا و با حضور عالمان برجسته قرآنی از کشورهای جنوب شرق آسیا، پیشنهاد می‌کنم.»
به دنبال طرح پیشنهاد قائم‌مقام سابق وزارت دین اندونزی در جلسه اسفند 93 در شهر جاکارتا با معاون فرهنگی قوه قضائیه کشورمان و رایزن فرهنگی ایران در اندونزی، مسئولان امر در جریان این موضوع مهم قرار گرفتند.
به دنبال آن و در دیدار رایزن فرهنگی ایران با قائم‌مقام دانشگاه علوم‌ قرآن جاکارتا، درویش هود درباره پیگیری‌های اولیه این پیشنهاد و نیز سایر فعالیت‌های تخصصی قرآنی میان ایران و دانشگاه علوم قرآن، مباحث لازم را مطرح کرد.
پس از آن ابراهیمیان در این باره خطاب به طرف اندونزیایی خود، گفت: به طور مشخص درباره بحث و تبادل‌نظر در خصوص سه موضوع، این جلسه را تشکیل داده‌ایم؛ برگزاری پیش‌کنفرانس روش تفسیری علامه طباطبایی در المیزان در ماه مبارک رمضان، بحث و تبادل‌نظر درباره چگونگی برگزاری اصل کنفرانس و تصمیم‌گیری نسبت به سایر فعالیت‌های تخصصی قرآنی.
ابراهیمیان در ادامه از ظرفیت‌های کشورمان نسبت به تبادل تجربیات قرآنی بین ایران و اندونزی سخن گفت و حدود 10 فعالیت که در حال حاضر امکان همکاری مشترک در آن وجود دارد را برشمرد.
پس از آن درویش هود، گفت: دانشگاه علوم‌ قرآن اراده جدی بر این همکاری دارد. همچنین با برگزاری پیش‌کنفرانس با حضور شخصیت‌های محدود قرآنی موافق هستیم و به سرعت مراحل مقدماتی را به پایان خواهیم رساند.
وی در ادامه افزود: ضمن موافقت با برگزاری اصل کنفرانس، ترجیح می‌دهیم برای برگزاری شایسته آن از نظر علمی و اجرایی، زمان مناسب را در اختیار داشته باشیم؛ به همین منظور ما منتظر نظر نهادهای ایران در این‌باره هستیم.

captcha