به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی اتاق تعاون ایران، مهدی حسیننژاد، مدیر عامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون با اشاره به اینکه رونق اقتصادی تعاونیها بدون تزریق نقدینگی برنامه اصلی صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون است گفت: از نیمه دوم سال 93 با دستگاهها و نهادهایی مانند بورس کالا، شرکتهای بازرگانی پتروشیمی، پشتیبانی امور دام و سازمان تعاون تفاهم نامه منعقد کردهایم.
وی در بیان هدفگذاری برای سال 94 گفت: در سال جدید 500 میلیارد تومان برآورد تصویب ضمانتنامه و 300 میلیارد تومان صدور است. رشد صد در صدی نسبت به سال 92 خواهیم داشت. همچنین طرحهای بزرگی مانند رتبهبندی شرکتهای تعاونی را هم خواهیم داشت.
وی در بیان الویتهای صندوق گفت: طرحهای تعاونیهای دانش بنیان، طرحهای اشتغالزا، طرحهای با محوریت کالاها و خدمات صادراتی، طرحهای افزایش تولیدات داخلی نهادهها و کالاهای اساسی، طرحهای مناطق محروم و کمتر توسعه یافته، طرحهای حمایتی از صنایع مادر و طرحهای ملی و طرحهای اشتغال زا برای فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار و استعدادهای برتر یعنی طرحهای شرکتهای تعاونی که دارای اشتغالزایی بیش از پنج نفر برای فارغالتحصیلان دانشگاهی بیکار را به همراه دارد، از الویتهای این صندوق است.
مدیر عامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون در بیان مدت صدور ضمانت نامه گفت: بسته به نوع ضمانتنامه دارد. برخی از ضمانتنامهها ظرف مدت سه روزه به دست تعاونی رسیده است. در هفته دو روز کمیته فنی و یک روز جلسه هیئتمدیره در صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون برگزار میشود. ظرف یک هفته برای مصوبه صادر میشود. برای اعتباری باید 20 درصد وثیقه ملکی معرفی شود. وثیقه ملکی باید به دفترخانه برود و 6 استعلام میگیرد. بنابر این بخشی از این پروسه زمانی از دست صندوق ضمانت خارج است.
وی افزود: ما تقریبا 3 و نیم تا 4ماه زمان برای صدور ضمانت نامه را با اصلاح فرآیندها به یک ماه تبدیل کردیم و این پروسه برای غیر اعتباریها به کمتر از یک هفته رسیده است.
وی از امضای تفاهمنامه با بورس کالا و شرکت سپردهگذاری مرکزی برای تسهیل فرآیند عرضه کالاها توسط تعاونی از طریق بورس خبر داد و گفت: تسهیل فرآیند عرضه کالاها توسط شرکتها و اتحادیه های تعاونی در بورس از طریق ضمانت تعهدات آنها نزد سپرده گذاری, تسهیل فرآیند خرید کالاها توسط شرکتها و اتحادیههای تعاونی در بورس و تأمین مالی آنها از طریق جلب همکاری بانکها، بیمه ها و موسسات مالی و اعتباری,تسهیل فرآیند پذیرش انبارهای شرکتها و اتحادیههای تعاونی در سپردهگذاری از طریق تعهدات انبارهای مذکور و تسهیل فرآیند عرضه و خرید کالا توسط شرکتها و اتحادیههای تعاونی در قالب تفاهم نامه اتحادیه الکترونیکی بین بورسی، بررسی امکان ضمانت تعهدات حاصل از خرید کالا توسط شرکتها و اتحادیههای تعاونی نزد سپردهگذاری و صدور انواع ضمانتنامه جهت شرکتها و اتحادیههای تعاونی فعال توسط صندوق، در چارچوب این تفاهم نامه و بر اساس قوانین و مقررات بورس، سپردهگذاری و صندوق موضوع این تفاهمنامه است.