به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، تعلیم تربیت، یعنی همان پیشهای که پیامبران برای خود برگزیدند. تحصیل علم از بدو پیدایش بشریت همیشه مورد توجه قرار گرفته و در اعصار مختلف به بهرهگیری از منابع موجود، مورد تأکید قرار گرفت. این مهم بعد از پیدایش دولت نوین دچار تغییرات گستردهای شد و ساز و کار و معینی به خود گرفت.
کشور ایران نیز در دورههای مختلف از تمدن خود شاهد توسعه و پیشرفت در این زمینه بوده است. اما گفتنی است که عرصه تعلیم و تربیت با توجه به اهمیت و گستردگی که دارد، همیشه شاهد کمبودها و کاستیهایی بوده است. کمبود فضاهای آموزشی به عنوان اصلیترین دغدغه نظام تعلیم و تربیت مطرح است.
ایران اسلامی نیز بعد از پیروزی انقلاب، تمام هم و غم خود را برای رفع این مشکل گذاشت اما با توجه به کمبود و سوء تدابیر مدیریتی در اعصار مختلف، تاکنون نتوانسته است حق مطلب را ادا کند. در همین بحبوحه آشفتگی نظام تعلیم تربیت و درحالی که هنوز شاکله وجودی تشکلهای مردم نهاد شکل نگرفته بود، سازمان خیریهای پا به عرصه تعلیم تربیت گذاشت که همه چیز را دگرگون کرد.
چگونگی پیدایش مجمع خیران مدرسهساز تهران
در سال ۷۸ اولین دوره مجمع خیران مدرسهساز تهران تشکیل شد و توانست خیران را اندک اندک به خود جلب کند. روند برپایی دورههای منظم مجمع هر دو سال یکبار ادامه پیدا کرد. هر کدام از این دورهها، فعالیتهای بسیاری از جمله برگزاری مجمع عمومی و ارائه گزارش بازرسان از عملیات اداری و مالی مجمع، نسبت به برگزاری انتخابات و انتخاب اعضای جدید هیئت مدیره و بازرسان قانونی و اعضای علیالبدل را به همراه داشت.
همین امر زمینهساز توسعه و گسترش هر روزه فعالیتهای مجمع خیران شد. ساخت مدارس جدید، نوسازی مدارس قدیمی، تجهیزات مدارس سطح شهر، جذب کمکهای خیران و شناسایی کمبودها و نیازهای مناطق مختلف شهر در رأس امور قرار گرفت و این سازمان مردم نهاد توانست در اندک زمانی تبدیل به قطب بزرگ اقتصادی- خیری در کشور باشد.
اعضای این مجمع خود از خیران به نام شهر بودند که تمامی هم و غم خود را ساخت مدارسی متناسب با نیاز دانشآموزان قرار دادند. این قهرمانان ملی بدون کوچکترین چشم داشتی قدم در راهی گذاشتند که نه تنها بسیاری از کمبودها و نیازهای جامعه آموزشی کشور را مرتفع میساخت، بلکه برگ زرینی در تجلی الگوی اسلامی کمک به هم نوع و انجام عمل خیر نیز محسوب میشود.
چه بسیارند کسانی که از لحاظ مالی در رفاه کامل بهسر میبرند. کسانی که اگر انفاق و عمل خیر را سرلوحه کار خود قرار دهند بسیاری از گرههای جامعه اسلامی حل میشود. کسانی سهم بسیار ناچیزی از دارایی آنان کلید توسعه کشور است اما دریغ از حس همنوع دوستی، دریغ از اینکه نگاهی به اطراف خود انداخته و کمکی به دیگران بکنند. اما خیران مدرسهساز با ظهور نورانی خود توانست این روند را تغییر دهند.
درسی که در هیچ مدرسه نمیتوان آموخت
خیران مدرسهساز، درسی به ما میدهند که در هیچ مدرسهای آموخته نمیشود. هر کدامشان به بهانهای در این راه خیر قدم میگذارند. یکی یاد والدین را بهانه میکند و دیگری از دست دادن فرزند خود را اما مهمترین بهانه، ساخت فضایی آموزشی برای فرزندان این خاک بوم است.
تجربهای مقدس در نیکوکاری
بیش از یک دهه از تشکیل مجمع خیران مدرسهساز شهر تهران میگذرد ماحصل این ظهور خیر، ۷۰۰ واحد آموزشی که دارای بیش از هفت هزار کلاس درس است. تاکنون میزان تعهدات خیران در جشنوارههای سالیانه خیران مدرسهساز به شکل زیر بوده است.
۱-اولین جشنواره خیران مدرسهساز استان تهران (سال ۱۳۷۸) تعهدات خیران مدرسه ساز: ۴۲ میلیارد ریال
۲- دومین جشنواره خیران مدرسهساز استان تهران (سال ۱۳۷۹) تعهدات خیران مدرسهساز: ۹۶ میلیارد ریال
۳- سومین جشنواره خیران مدرسهساز استان تهران (سال ۱۳۸۰) تعهدات خیران مدرسهساز: ۱۴۶ میلیاردریال
۴-چهارمین جشنواره خیران مدرسهساز استان تهران (سال ۱۳۸۱) تعهدات خیران مدرسهساز: ۵۵ میلیارد ریال
۵- پنجمین جشنواره خیران مدرسهساز استان تهران (سال ۱۳۸۲) تعهدات خیران مدرسهساز: ۲۳۰ میلیارد ریال
۶- ششمین جشنواره خیران مدرسهساز استان تهران (سال ۱۳۸۳) تعهدات خیران مدرسهساز: ۱۹۵ میلیارد ریال
۷-هفتمین جشنواره خیران مدرسهساز استان تهران (سال ۱۳۸۴) تعهدات خیران مدرسهساز: ۳۳۰ میلیارد ریال
۸-هشتمین جشنواره خیران مدرسهساز استان تهران (سال ۱۳۸۵) تعهدات خیران مدرسهساز: ۲۶۰ میلیارد ریال
۹- نهمین جشنواره خیران مدرسهساز استان تهران (سال ۱۳۸۶) تعهدات خیران مدرسهساز: ۲۸۲ میلیارد ریال
۱۰-دهمین جشنواره خیران مدرسهساز استان تهران (سال ۱۳۸۷) تعهدات خیران مدرسهساز: ۷۶۰ میلیارد ریال
۱۱- یازدهمین جشنواره خیران مدرسهساز استان تهران (سال ۱۳۸۸) تعهدات خیران مدرسهساز: ۹۲۰میلیارد ریال
۱۲-دوازدهمین جشنواره خیران مدرسهساز استان تهران (سال ۱۳۸۹) تعهدات خیران مدرسهساز: ۱۱۰۰میلیارد ریال
۱۳-سیزدهمین جشنواره خیران مدرسهساز استان تهران(سال ۱۳۹۰) تعهدات خیرین مدرسهساز: ۲۲۰۰ میلیارد ریال
۱۴- چهاردهمین جشنواره خیران مدرسهساز استان تهران (سال ۱۳۹۱) تعهدات خیران مدرسهساز : ۲۲۴۰ میلیارد ریال
۱۵- پانزدهمین جشنواره خیران مدرسهساز استان تهران (۱۳۹۲) تعهدات خیران مدرسهساز:۱۸۶۰ میلیارد ریال