محمد انجمشعاع، دبیر کمیته تخصیص و نظارت بر اعتبارات شورای توسعه فرهنگ قرآنی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به برگزاری جلسه این کمیته در روز گذشته 17 خردادماه، گفت: برابر با مصوبات شیوهنامه اعتبارات منشور توسعه فعالیتهای قرآنی، یکی از وظایفی که برعهده این کمیته بود مشخص کردن شاخصهای واگذاری بودجه به شوراهای استانها است.
ناکارآمدی شیوه توزیع بودجه در گذشته
وی با اشاره به شیوه توزیع بودجه و اعتبارات به شوراهای استانی در گذشته، افزود: در بودجههای سنوات قبل، معیار اصلی واگذاری بودجه و اعتبارات به شوراهای استانی براساس تقسیمبندی اولیهای که در وزارت کشور صورت گرفته بود، انجام میگرفت، در این تقسیمبندی استانهای کشور به درجه یک، دو و سه تقسیم شده و بر همین مبنا بودجهها در سنوات گذشته توزیع میشد.
دبیر کمیته تخصیص و نظارت بر اعتبارات شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان اینکه شیوه توزیع بودجه در گذشته تا حدودی ناعادلانه بوده است، اظهار کرد: به نظر میآمد معیار دقیق و قابل قبولی نبود، علاوه بر اینکه خود ما نیز این موضوع را پذیرفته بودیم استانها نیز به این نحوه توزیع اعتراضاتی داشتند.
تعیین 3 شاخص برای توزیع بودجه
انجمشعاع اذعان کرد: بر همین اساس یکی از موادی که در جلسه روز گذشته در مورد آن بحث شد همین مورد بود، در جلسه روز گذشته پیشنهاداتی از سوی دبیرخانه کمیته تخصیص و نظارت بر اعتبارات مطرح و شاخصهای واگذاری بودجه در سال 94 به صورت روشن در سه شاخصه تعیین شد.
جمعیت؛ مبناییترین شاخصه توزیع بودجه
وی خاطرنشان کرد: بنابراین بودجهای که در سال 94 در اختیار کمیته جهت توزیع بین شوراهای استانی قرار میگیرد بر سه شاخصه اصلی قرار دارد، شاخصه اول که مبناییترین شاخصه نیز هست، بحث جمعیت و سرانه هر استان است، این شاخصه 70 درصد بودجه قرآنی را شامل خواهد شد.
توجه به مناطق محروم و مرزی
دبیر کمیته تخصیص و نظارت بر اعتبارات شورای توسعه فرهنگ قرآنی بیان کرد: دومین شاخصه مربوط به عملکرد استانها در سنوات گذشته است، این امر نیز 10 درصد بودجه را شامل خواهد شد 20 درصد بودجه باقیمانده نیز به مناطق محروم و مرزی تعلق خواهد گرفت.
انجمشعاع یادآور شد: با توجه به حضور برادران دینی اهل تسنن در مناطق مرزی کشور و مطالبه آنها در موضوعات قرآنی و اینکه قطعاً نیازمند همگرایی بیشتر و تعامالات بیشتر است، این شاخص مهم نیز مورد توجه قرار گرفته است، با توجه به اینکه قرآن پرچمی است که ذیل آن به وحدت میرسیم لذا بخشی از بودجه را به دلیل این مطالبه به مناطق مرزی اختصاص دادهایم.
سؤال جدی از مسئولان کمیسیون پژوهش در آموزش عالی
وی با بیان اینکه یکی دیگر از مباحث مطرح شده در جلسه روز گذشته کمیته تخصیص و نظارت بر اعتبارات شورای توسعه فرهنگ قرآنی مربوط به بحث بودجه پژوهشهای قرآنی بود، عنوان کرد: در جلسه روز گذشته به صورت جدی مجموعه کمیسیون پژوهش و آموزش عالی مورد سؤال قرار گرفت و گلایه دستگاهها و پژوهشگران نسبت به واگذاری بودجه 93 منعکس شد.
گزارشی که قانعکننده تشخیص داده نشد
دبیر کمیته تخصیص و نظارت بر اعتبارات شورای توسعه فرهنگ قرآنی تصریح کرد: گزارش ارائه شده توسط مسئولان کمیسیون پژوهش و آموزش عالی به جهت اینکه کامل نبود، قانعکننده تشخیص داده نشد و قرار شد در جلسه آینده این کمیته که دو هفته بعد برگزار میشود توضیحات کافی و کاملی ارائه شود.
کمیسیون تبلیغ و ترویج از دیگر کمیسیونها بیشتر عقب است
انجمشعاع همچنین سومین موضوع مورد بحث این کمیته را تأخیر کمیسیونها در ارائه برنامه دستگاهها با توجه به زمان اعلام شده از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی عنوان کرد و گفت: برابر مصوبه کمیسیونها باید برنامهها را تا اول خردادماه در اختیار ما قرار میدادند، اما متأسفانه این فرآیند با یک ماهه تأخیر انجام خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در این زمینه کمیسیون تبلیغ و ترویج زمان بیشتری از سایر کمیسیونها عقبتر است، افزود: البته بخشی از این موضوع طبیعی است چرا که سال اول است که این زمانبندی صورت گرفته است، البته کمیسیونها باید کارها را جدیتر پیگیری میکردند.