مرتضی طلایی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ضمن بیان این مطلب گفت: در طول سالیانه گذشته نسبت به ایجاد خانهها و مراکز قرآنی و شورای عالی قرآن در محلات شهر اقداماتی انجام شده است و از زمانیکه به ذهنمان رسید که همان کاری که برای فعالان هیئات مذهبی انجام دادیم و نمایشگاه عطر سیب را قبل از ماه محرم برگزار میکنیم، نمایشگاهی را هم برای مؤسسات قرآنی داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه طی این امر پیشبینیمان این بود که استقبال مطلوبی از سوی مؤسسات و خانههای قرآن انجام میگیرد، ادامه داد: بالای 80 درصد از مؤسسات و کانونهای فعال قرآنی در سطح تهران طی روزهای آینده به نمایشگاه مراجعه میکنند تا نیازمندیهایشان را تأمین کنند.
ضعفهای این نمایشگاه؛ تجربهای برای برپایی نمایشگاههای کاربردیتر
عضو شورای اسلامی شهر تهران عنوان کرد: با توجه به اینکه نمایشگاه فوق اولین نمایشگاه است و در روزهای ابتدایی فعالیت هستیم میتواند ضعفهایی نیز داشته باشد که این خود تجربهای است برای اینکه در سالهای آینده با رفع نواقص، نمایشگاهها را کاربردیتر و جامعتر برگزار کنیم و توانسته باشیم افرادی که انگیزه کار در عرصه قرآن را دارند تقویت و پشتیبانی کنیم برای اینکه حضور فعالتری داشته باشند.
طلایی در پاسخ به این سؤال که آیا برپایی این نمایشگاه موازیکاری با برگزاری نمایشگاه بینالمللی قرآن نیست؟ اضافه کرد: مطلقاً، نمایشگاه بینالمللی در ماه مبارک رمضان است و عرضهکننده فعالیتهای قرآنیست و بیشتر بُعد نرمافزاری و ارائه فعالیتهای قرآنیست و حال اینکه زمان برگزاری این نمایشگاه قبل از آغاز این ماه مبارک درنظر گرفته شده است و نمایشگاه شمیم وحی عرضهکننده حمایتهای قرآنی از فعالیتهای قرآنیست و هدف در این نمایشگاه تأمین زیرساختها و سختافزارها دارد.
ضرورت تربیت و پرورش معلمان زندگی قرآنی
عضو هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان تهران با تأکید بر اینکه تنها به آموزش و حفظ قرآن نباید بسنده شود، تصریح کرد: بلکه باید در جامعه هدفمان که جوانان مخاطبان ما هستند را با زندگی قرآنی آشنا کنیم و این نیازمند این است که همانطور که ما معلمهای رشتههای گوناگون علوم چون فیزیک، ریاضی، دینی و شیمی و... داریم معلمان زندگی قرآنی هم داشته باشیم تا به ما بیاموزند که این آیه قرآن تفسیرش در زندگی فردی و اجتماعی ما چه معنایی دارد و چگونه میتوانیم آن را در زندگیمان عملیاتی کنیم.
طلایی در پاسخ به اینکه این نمایشگاه چه میزان بر آمادگی مؤسسات برای حضور پررنگتر در نمایشگاه بینالمللی قرآن نقش دارد، بیان کرد: چون سال اول است هنوز قضاوت زود است اما برآوردهایمان این است که استقبال خوبی میشود و خود همین که مؤسسات به تکاپو افتادهاند و جمع شدهاند و خودشان برای حضور در این نمایشگاه تحرک پیدا کردهاند، خودش اقدام مبارکیست.
نمایشگاه شمیم وحی؛ ویژه تشکلهای قرآنی استان تهران
وی افزود: مؤسسات قرآنی ـ مردمی در واقع دیده نمیشدند و اگر در جایی میگفتیم اتحادیه تشکلها و فعالان مردمی قرآن کسی آنها را نمیشناخت اما امروزه تشکلهایی که در سطح شهر تهران فعالیت میکنند احساس هویت پیداکردهاند و احساس دیده شدن پیدا کردهاند و همینها میتوانند در بالا بردن انگیزه فعالیت آنها نقش مؤثری داشته باشد.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در پاسخ به اینکه نمایشگاه فوق ویژه مؤسسات شهر تهران و یا استان تهران بوده است؟ عنوان کرد: این نمایشگاه در واقع شامل مؤسسات و تشکلهای قرآنی، خانههای قرآن و مجموعههای قرآنی استان تهران است.