زهره حمیدی، بازیگر سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره ویژگی سریالها و فیلمهای مناسبتی سیما اظهار کرد: مهمترین آیتمی که میتوان برای سریالهای مناسبتی سیما نام برد، این است که داستان مورد نظر در جامعه عینیت داشته باشد. به نوعی باید گفت که در این آثار حتماً باید دغدغه و مشکلات مردم دیده شود، والا تنها با بیان یکسری دیالوگ نباید توقع داشت یک کار مناسبتی خوب خلق شود.
وی افزود: ویژگی مورد نظر را در سریال «گناه چهارم» که قرار است شبهای قدر روی آنتن برود به خوبی میشود مشاهده کرد. در این مینیسریال چهار قسمتی داستان دو خانواده بیان میشود که هر دو مشکلی مشترک دارند، اما هر کدام به نحوی با آن درگیر هستند. در این اثر دینی سعی شده مضمون گذشت که بارها در احادیث و روایات اسلامی به آن توصیه شده، محور کار قرار گیرد.
حضور در سریالهای ماه رمضان امتیازی برای بازیگران
این بازیگر ادامه داد: من پیشتر در دو سریال مناسبتی ماه رمضان حضور داشتم. به واسطه همین تجربه باید بگویم که بازی در این کارها برای هر بازیگری امتیاز است، چون این امکان را به وی میدهد که بهتر دیده شود. به همین دلیل به شخصه دوست دارم در این دست آثار حضور داشته باشم. «گناه چهارم» هم یکی از این قبیل آثار است که هم در شبهای قدر روی آنتن خواهد رفت و هم اینکه یک داستان زیبا و دلنشین دارد.
وی به توضیح فوق اضافه کرد: جدا از امتیازاتی که برای سریالهای ماه رمضان برشمردم باید به ضعفهای رایج این دست تولیدات هم اشاره کنم که مهمترین بخش آن مربوط به تعجیلی میشود که در این دست کارها وجود دارد، اما متاسفانه هر ساله این ضعف وجود دارد و انگار قرار نیست این مشکل هیچ گاه حل شود. مشکل دیگر در مورد سریالهای مناسبتی وضعیت مادی حاکم بر آثار است که معمولاً شکل مطلوبی ندارد. این مسئله به شدت زندگی ما هنرمندان را تحت تاثیر قرار میدهد، چون ما غیر از این کار حرفه دیگری را برای زندگی کردن نداریم.
کم شدن تولیدات سیما، آسیبی جدی برای وضعیت فرهنگی است
این بازیگر در بخش دیگری از این گفتوگو تاکید کرد: میخواهم به مسئلهای اشاره کنم که به شدت بازیگران را آزار میدهد و آن هم نبود پیشنهاد کار است. این اتفاق نشان میدهد که تولید در سیما به شدت کاهش پیدا کرده است. اتفاقی که به خوبی برای ما قابل لمس است. برای مثال من تا سه سال پیش هفتهای 3 پیشنهاد کار داشتم، اما این تعداد امروز به ماهی یک پیشنهاد رسیده است. این اتفاق تنها به من بازیگر صدمه نزده، بلکه فضا را برای برخی هجمههای غربی باز کرده است.
بازیگر سریال «تولدی دیگر» ادامه داد: منظور از هجمه فرهنگی، سریالهای بیکیفیتی است که این روزها در شبکههای فارسیزبان ماهواره پخش میشود. این کارها عمدتاً آثار سخیفی هستند که آگاهانه فرهنگ و هویت دینی و ملی ما را نشانه رفتهاند، اما ما هنوز آن را جدی نگرفتهایم، زیرا اگر این گونه بود، ما باید علاوه بر بالا بردن کیفیت، کمیت تولیدات را هم بالا میبردیم تا دیگر فرصت برای دیده شدن سریالهای ماهوارهای فراهم نباشد.
این بازیگر ادامه داد: افسوس بیشتر من اینجاست که سریالهای ترکی که از ماهواره پخش میشود، کارهای بسیاری ضعیف به لحاظ حرفهای هستند، اما با ظاهر فریبنده مخاطب را جذب خود کردهاند. این در حالی است که کم تجربهترین فیلمسازان ما قادر هستند تا کارهای بهتری در این زمینه تولید کنند، اما به دلیل مشکلات مالی حاکم بر تلویزیون این امکان فراهم نیست. برای همین از مسئولان سیما استدعا دارم که به صورت کاملاً جدی این مسئله را مورد توجه قرار دهند تا در سایه کمبود تولیدات داخلی فرصتی برای بدخواهان فرهنگ و کشور ما پیش نیاید.
وی در پایان عنوان کرد: سرمایهگذاری در کارهای فرهنگی اقدامی غیرضروری نیست، بلکه جزء واجبات است. اگر این باور در تمامی بخشهای جامعه اشاعه پیدا کند، این فرصت برای کارهایی چون سریالهای ترکی پیش نمیآید تا با داستانهای سخیف خود بخواهند کانون خانواده را با تهدید مواجه کنند. برای مقابله با این آسیب هم همه باید یاریرسان سیما باشند تا کارهای خوب تولید شود.