کد خبر: 3313895
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۴:۱۲
هاشمی توصیه کرد:

لزوم مصرف مواد غذایی حاوی فیبر در وعده سحری

گروه سلامت: دبیر انجمن چاقی ایران در آستانه ماه مبارک رمضان به روزه‌داران توصیه کرد: خوراکی‌های حاوی فیبر سبب می‌شود که آبی که ما مصرف کردیم به مدت طولانی‌تری در بدن نگهداری شود و از کم آبی و تشنگی مفرط پیشگیری شرد.

محمد هاشمی، عضو انجمن بین‌المللی مطالعات چاقی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با توجه به تقارن ماه رمضان با روزهای گرم تابستان ضمن توصیه به روزداران در خصوص تغذیه سالم اظهار کرد: این روزها با توجه گرمای هوا و طولانی بودن مدت روزه داری با رعایت دستورات ساده غذایی می‌توانیم از ثواب این ماه مبارک بهتر بهره‌ بریم.

وی افزود: ما به عنوان یک پدیده دینی روزه می‌گیریم و به انجام این فریضه الهی می‌پردازیم اما نباید از سلامت خود در این روزهای روحانی غافل شویم. در حدیث و روایت داریم که باید به طعام و غذای خود در این روزها توجه داشته و با گرفتن روزه به تندرستی خود کمک کنیم به همین لحاظ باید نحوه تغذیه در ایام ماه مبارک رمضان را به نحوی مدیریت کنیم به این سلامتی لطمه‌ای نخورد.

یک فرد روزه دار باید به شکل هنرمندانه نیازهای بدن خود را تأمین کند
هاشمی تصریح کرد: در ایام ماه مبارک رمضان نیازهای بدن تفاوتی با سایر ایام سال ندارد اما محدودیت‌هایی در زمان مصرف غذا دارد به عبارتی یک فرد روز دار باید به شکل هنرمندانه ‌نیازهای بدن خود را از وعده افطار، سحر روزه تامین کند.

وی با بیان نیازهایی که در رعایت دستورات غذایی مربوط به سحر تأمین می‌شود عنوان کرد: سحری یک وعده واجب برای فرد روزه‌داراست که باید در طی روز انرژی و توان لازم برای انجام فعالیت را برای فرد روزه‌دار دارا باشد.

بخش عمده‌ای از مواد غذایی مورد نظر بدن باید در وعده سحر تأمین شود
دبیر انجمن چاقی ایران افزود: بخش عمده‌ای از خوراکی‌ها و مواد اولیه مورد نیاز در ماه رمضان باید در وعده سحری تأمین شود. این وعده را باید معادل یک وعده نهار ببینیم به آن اندازه که چیزی حدود 40، 50 درصد کالری مورد نیاز بدن ما را تامین کند.

وی بیان کرد: در کنار وعده سحری یکی از موادی که بر مصرف آن تأکید می‌شود، خوراکی‌ها حاوی فیبر مانند سالاد و سبزی خوردن است؛ این خوراکی‌ها سبب می‌شود که آبی که ما مصرف کردیم به مدت طولانی‌تری در بدن نگهداری شود و از کم آبی و تشنگی مفرط پیشگیری کرد.

وی ادامه داد: خوردن آب زیاد در وعده سحری به هیچ وجه توصیه نمی‌شود، نوشیدن آب زیاد سبب می‌شود که دچار سوء هاضمه، دل درد و دل پیچه و ترش کردن در سایر ساعات روز شود.

برخلاف تصور خوردن غذاهای چرب در واقع ضعف را به دنبال می‌آورد
عضو انجمن علمی متخصصین غدد درون ریز ایران انتخاب مواد غذایی پر کالری و چرب برای وعده سحری اشتباه دانست و اظهار کرد: یکی از اشتباهات رایجی که افراد می‌کنند  این است که خوراکی‌های پر چرب را پرکالری را به عنوا ن گزینه سحری انتخاب می‌کنند، غذایی مانند کله پاچه یا حلیم‌های چرب و شیرین که به هیچ وجه انتخاب درست روش صحیحی نیست.

وی توضیح داد: خوردن این خوراکی‌ها چون کالری خیلی بالایی دارند خیلی سریع باعث افزایش قند خون می‌شود و بدن برای مقابله با این افزایش سریع قند خون، انسولین ترشح می‌کند و به دنبال آن افراد یک افت سریع قند خون را تجربه می‌کنند.

هاشمی تأکید کرد: به همین لحاظ است که افراد وقتی این خوراکی‌های پرکالری را می‌خورند از ساعات ابتدایی نیم روز دچار ضعف و بی‌حالی و گرسنگی می‌شوند و برخلاف تصور آنها مبنی بر کسب انرژی بیشتر و شادابی، نتیجه عکس را برای آن فرد در پی خواهد داشت.

افطار با خوراکی‌های سبک افطار کنید/ حداقل فاصله مناسب بین افطار و شام یک ساعت و نیم است

این متخصص تغذیه در رابطه با غذای مصرفی در افطار نیز عنوان کرد: افطار را با یک خوراکی سبک باید آغاز کرد خوردن مایعات گرم مانند چای، شیر سوپ‌ و آش‌های سبک، حلیم کم چرب و کم شیرین گزینه‌های بسیار مناسبی هستند که می‌توانند پروتئین و کربوهیدرات و قند از دست داده بدن را جبران کنند.

وی افزود: منظور از قند، شیرینی‌های بسیار زیاد مانند باقلوا یا زولبیا و بامیه نیست زیرا این مواد نیز همچون غذاهای پرکالری عمل می‌کنند بلکه منظور شیرینی‌هایی مانند خرما است که قند طبیعی آزاد می‌کنند.

هاشمی با بیان زمان مناسب بیان فاصله مناسب بین‌ افطار و شام عنوان کرد: از آغاز افطار تا صرف شام یک ساعت و نیم باید فاصله داشته باشد و پس از آن یک شام سبک، از سوی دیگر فاصله میان شام تا سحر فرصت مناسبی است که با میوه آب بدن را تامین کرد.

نوشیدن آب سرد در ساعات اولیه افطار شک حرارتی به وجود می‌آورد
وی هشدار داد: نوشیدن آب با دمای خنک در ساعت اولیه افطار و مقدار زیاد می‌تواند باعث شک‌های حرارتی در دستگاه گوارش شود همچنین باعث سوء تغذیه شود.

این متخصص بهداشت تغذیه یادآور شد: اساسا اگر غذا در وعده‌های متعدد مصرف شود این رویه در مورد ساعات روزه‌داری هم صدق می‌کند و اکیدا توصیه می‌شود که وعده افطاری با وعده شام حتما فاصله‌ای داشته باشد به واسطه اینکه روزها طولانی است و ساعات خواب افراد با ساعات افطار چند فاصله‌ای زیادی ندارد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: انشاءالله که ما بتوانیم با عمل به دستورات و اندیشه آئین اسلام علاوه بر قرب بیشتر به مقام عبودیت خداوندی در سلامت جسمی کوشا بود.

captcha