محمدرضا پورمعین، در حاشیه برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن مالزی در گفتوگو با خبرنگار اعزامی خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به کوالالامپور، با بیان اینکه برگزاری پنجاه و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن در جهان یک اعتبار بزرگی است، تصریح کرد: قدیمیترین مسابقه جهان در این مکان در حال برگزاری است. این مسابقه طبعا بایستی قدیمیترین آییننامهها و فنیترین قوانین را داشته باشد.
وی افزود: تا آنجا که سراغ داریم، مسابقات بینالمللی قرآن مالزی آییننامه خوبی به ویژه در رشته قرائت دارد. 15 قاری در مسابقات ایران مقام نخست را کسب کردند و در این چند سال اخیر شاید به دلیل رفتارهای سیاسی و مسائل غیرفرهنگی دیگر باعث شد که قاریان ما به مقام اول نرسند.
رئیس جمعیت قرآنی استان تهران با اشاره به تشویق حاضران در مسابقات در زمان قرائت قاری ایرانی گفت: در تلاوت قاری مصری و مالزیایی نیز مشاهده گردید که تشویق در این کشور عرف نیست، ولی در تلاوت نماینده عزیز کشورمان چند نوبت مردم قاری ایرانی را حتی ناخواسته با هیجان تشویق کردند؛ این مسئله به خاطر این بود که آنان با صوت و لحن قاری ایرانی به وجد آمدند.
وی با اشاره به سطح بالای قرائت نماینده کشورمان اظهار کرد: الحمدلله در این هشت تلاوتی که شنیدم انصافا وی بهترین بود. بدون اغراق یا اینکه چون ایرانی هستم بگویم حاجی حسنی کارگر صوت، لحن و تجوید خیلی خوب داشت. شاید میبایست وی در این قرعه از دو آیه قبل شروع کند، ولی به گونهای شروع کرد که انگار این دو آیه را خوانده بود و به نحوی با فضای معنای آیات مرتبط باشد.
پورمعین تصریح کرد: من تنها نکتهای که در تلاوت نماینده ایران دیدم، فقط یک قدری ایشان جواب جواب را 90 درصد اجرا کرد و به صد درصد نرساند. ولی وی به لحاظ صوت، تجوید و نفس بسیار خوب بود و از هر منظری نفر برتر بود.
وی در پاسخ به این پرسش که به نظر در قاریان دیگر نیز «جواب جواب» اجرا نشد، بیان کرد: قاری مالزی اصلا جواب جواب را نیاورد. قاری مصری نیز متوسط خواند. مسابقاتی و با احتیاط خواند، تجوید خوبی داشت اما یک سر و گردن قاری ما بالاتر است و امیدوارم که حق را به حق دار بدهند.