کد خبر: 3313934
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۲

بزرگ‌ترین کار پرورشی و تربیتی از زبان معاون وزیر

گروه جامعه: امروز باید جوانان و نوجوانان را باور کنیم. اگر ما در امور تربیتی و پرورشی بتوانیم تشکل‌های دانش آموزی را فعال کنیم و با یکدیگر هماهنگ و هم‌افزا کنیم، یعنی به همدیگر کمک کنند و همدیگر را خنثی نکنند، تقسیم وظایف را برایشان مد نظر قرار دهیم، آموزششان دهیم و کار را به خودشان بسپاریم بزرگترین کار تربیتی و پرورشی را انجام داده‌ایم.

حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به نیاز‌های اساسی حوزه تربیتی و پرورشی گفت: امروز ما در حوزه تربیتی و بخصوص پرورشی، در حوزه دانش‌آموزان، جوانان و نوجوانان، به هماهنگی و وحدت تشکل‌های دانش‌‌آموزی نیازمند هستیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مشارکت دانش‌آموزان در تشکل‌های دانش‌آموزی حرکتی به سمت رشد و تفکر آنهاست، گفت: معتقدم که دانش آموز، نوجوان و جوان را در امور مدرسه باید مشارکت داد. اینها باید در این موارد حضور داشته باشند چراکه خود ما نیز در گذشته با حضور در این صحنه‌ها و باور به اینکه می‌توانیم، از سربازان امام شدیم.

بزرگترین کار تربیتی و پرورشی

کفاش افزود: امروز باید جوانان و نوجوانان را باور کنیم. اگر ما در امور تربیتی و پرورشی بتوانیم تشکل‌های دانش آموزی را فعال کنیم و با یکدیگر هماهنگ و هم‌افزا کنیم، یعنی به همدیگر کمک کنند و همدیگر را خنثی نکنند، تقسیم وظایف را برایشان مد نظر قرار دهیم، آموزششان دهیم و کار را به خودشان بسپاریم بزرگترین کار تربیتی و پرورشی را انجام داده‌ایم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در ادامه تصریح کرد: مربی‌های ما باید از محدوده مجری به راهبر تبدیل شوند؛ یعنی در مدرسه مربیان خانم به مادران دانش‌آموزان و اگر آقا هستند به پدران دانش‌آموزان تبدیل شوند. لذا باید راهبر تربیتی شوند و سطح خودشان را بالا برده و کار را به خود بچه‌ها بسپارند. در کنار فعالیت‌های مربی‌گری آموزش دهند و بچه‌ها را هدایت کنند تا آنها هم کارهای خودشان را انجام دهند.

وی با تاکید بر اینکه اولویت امر تربیتی و پرورشی در آموزش و پرورش تقویت تشکل‌های دانش آموزی و ساماندهی این تشکل‌هاست‌، گفت: هدایت تشکل‌های دانش‌آموزی، هم افزایی این تشکل‌ها، جوان‌باوری در مدرسه‌، بسیج، شورای دانش‌آموزی تا مجلس دانش‌آموزی، پیشگامان دانش آموزی، فرزانگان و پیشتازان افرادی هستند که اگر کار به آنها سپرده شود آن‌را به صورت بسیار قابل قبول و معقول انجام خواهند داد.

کفاش با بیان اینکه امور تربیتی با پیروزی انقلاب اسلامی شروع شد و بسیاری از مربیان تربیتی ما که با تجربه بودند سال‌های اول انقلاب استخدام شدند‌ گفت: این افراد خدمات موثری را در دوران دفاع مقدس‌ انجام دادند که البته اکثر آنها بازنشسته شده و در سیستم امور تربیتی حضور ندارند.

دغدغه نیروی انسانی و توانمندسازی آنها را داریم

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش دغدغه اصلی خود را در حوزه پرورشی و تربیتی بحث ورود مربیان جدید و تازه‌نفس و مشاوران قوی در مدارس دانست و افزود: امیدوارم به زودی این مربیان که از طریق دانشگاه فرهنگیان جذب شده‌اند فعالیت‌ خودشان را آغاز کنند و بتوانند جای خالی مربیان باتجربه ما را به خوبی پرکنند.

وی خاطرنشان کرد: توانمند‌سازی نیروهای موجود در حوزه تربیتی و پرورشی یکی از کار‌های اساسی است که دغدغه آن را داریم.  در ارتباط با مشاوران غربالگری‌هایی را انجام داده‌ایم و در رابطه با مربیان هم آزمونی را برگزار خواهیم کرد که در این آزمون سعی داریم اطلاعات مربیان را به‌روز کنیم.

کفاش با اشاره به اینکه در امور تربیتی حرف اول و آخر را نیروی انسانی می‌زند، گفت: در کنار بحث مادی و امکانات مهمترین بحث نیروی انسانی است که اگر از انگیزه کافی برخوردار باشند تمام این مسائل جور می‌شود. لذا دغدغه عمده ما در حوزه نیروی انسانی، توانمند‌سازی، تربیت و رشد این افراد خواهد بود.

captcha