به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه آفریقا، در این خطبهها امامان جمعه، نمازگزاران را از کم و کیف تلاشهای گروه افراطی داعش برای برگزاری دورههای آموزشی در آفریقای جنوبی آگاه میکنند.
این اقدام جمعی به این دلیل مطرح میشود که بیشتر اندیشمندان، علمای مسلمان و امامان جماعت بحثهای زیادی را در خصوص گرایش و تمایل جوانان مسلمانان آفریقای جنوبی به عضویت در گروه تروریستی و تندرو داعش مطرح کردهاند.
این علما ضمن اظهار نگرانی از اطلاعات به دستآمده ازمیان مناطق مسلماننشین مبنی بر افزایش گرایش و تمایل جوانان برای عضویت در داعش، خواستار اتخاذ تدابیر خاص و روشنگری در میان مسلمانان شدند.
سخنگوی علما و سازمانهای اسلامی آفریقای جنوبی طی نشستی در این کشور گفت: این نگرانی در میان مردم مناطق مسلمان نشین به طور جدی وجوددارد؛ زیرا در برخی خانوادهها، افراد بزرگتر و مجرب به خاطر تلاش یکی از اعضای خانواده برای عضویت در داعش بسیار دراضطراب هستند و همچنین عدهای از شهروندان آفریقای جنوبی برای جنگیدن در جبهه داعش و عدهای نیز برای زندگی در سرزمینهای تحت حکومت این تشکیلات تروریستی به سوریه و عراق رفتهاند .
گزارشات حاکی از اعزام تعدادی از مسلمانان آفریقای جنوبی برای کمک به داعش به کشورسوریه است که اوج این روند را بازداشت دختر 16 سالهای در فرودگاه «کیپ تاون» نشان داد.
لزوم روشنگری در خصوص ادعای اسلامیبودن داعش
سخنرانی و روشنگری در خصوص ادعای داعش مبنی بر اسلامی بودن این گروه، بازخوانی تاریخ اسلام در آفریقای جنوبی، بازخوانی فداکاریهایی که مسلمانان برای تبلیغ و ترویج اسلام در این کشور انجام دادند تا بعنوان بخشی از مردم آفریقای جنوبی به شمار آیند، نقش مسلمانان آفریقای جنوبی در مبازرات ضد آپارتایدی و فرهنگ آفریقای جنوبی که بر اساس گفتمان همزیستی مسالمت آمیز شکل گرفته است، از اقداماتی است که امامان جماعت مساجد باید انجام دهند.
همچنین در این روشنگری باید به این نکته توجه شود که مسلمانان آفریقای جنوبی از موقعیت خود در این کشور راضی و خداوند متعال را شاکر هستند.
دراین خطبهها از میلیونها مسلمان سراسر عالم که هریک مشغول به کاری هستند باید قدردانی شود وهمچنین از نقش به سزایی که در مبارزه با ظلم و ستم ایفا کرده وحمایت همیشگی آنان درقبال حقوق مردم بیدفاع فلسطین اشغالی و دیگر مردمان کره خاکی قدردانی خواهد شد.
در خطبههای جمعه ضمن پاسخگویی به اقدامات خصمانه مخالفان و متجاوزان به آنها پیشنهاد خواهد شد که احتمال وجود عدالت در زمان صلح بسیار بیشتر از زمان جنگ است.
شواهد حکایت از تلاش برخی از جوانان در مناطق مسلماننشین برای عضویت داعش دارد و حتی برخی از آنان به عضویت داعش درآمدهاند؛ اما علیرغم ادعاهای به ظاهر اسلامی این گروه تروریستی، اکثر علمای مسلمان در سراسر دنیا علاوه بر محکومکردن صریح داعش، این گروه افراطی را نه نماینده اسلام ونه نماینده شریعت میدانند و اینتشکیلات را در هیچ دستهبندی اسلامی جای نمیدهند.
بر اساس این دیدگاه روشن، عضویت در داعش غیر قانونی و غیر مشروع است، زیرا گروهی مرتکب اقدامات مجرمانه شده و خون مردم را به ناحق میریزد و برخود برچسب مسلمانبودن میزند، کافر است و جان، آبرو و مالکیت سرزمین مردم را نقض کرده و در زمین فساد ایجاد میکند.
دین اسلام همواره با دعوت به محبت و دوستی، مخالف ایجاد هرگونه وحشت و ترور است و چنین اقداماتی را نشاندهنده حسادت، کینه و نفرت میداند.