کد خبر: 3314159
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۲
ارزیابی فنی تلاوت‌ها در شب آخر مسابقات؛

تلاوت‌هایی که به اوج نرسیدند/ سطح متمایز نماینده ایران از قاریان مصری و مالایی

گروه بین‌الملل: در آخرین شب رقابت‌های مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی که دو قاری مصری و مالایی در حد انتظارات ظاهر نشدند و خروج‌هایی در تجوید و لحن داشتند، تلاوت نماینده ایران نسبت به سطح تلاوت سایر قاریان در سطح بالایی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به کوالالامپور، در لیست برنامه دیشب که در دو نوبت برگزار شد، در مجموع 9 نفر به قرائت قرآن کریم پرداختند که شامل پنج مرد و چهار زن بود. میان برنامه دیشب نیز اجرای تئاتر دو نوجوان با درونمایه احکام ماه رمضان بود.

قاری نخست «صلاح الدین بن ادریس» از کشور کامبوج بود که به تلاوت آیات 186 از سوره مبارکه آل‌عمران پرداخت. تلاوت وی در سطح خوبی نبود.

قاری دوم «شریفه رشیده سید عیدورس الکاف»، بانوی قاری از کشور سنگاپور بود که به قید قرعه آیه 170 از سوره مبارکه نساء را تلاوت کرد.

در ادامه فرصت تلاوت محسن حاجی حسنی کارگر، نماینده جمهوری اسلامی ایران شد. قرعه وی همان گونه که در خبرها آمد به عنوان نفر سوم به قرائت پرداخت. تلاوت حاجی حسنی کارگر در تجوید، صوت و لحن عالی بود. از همان ابتدا با ریتم کند تلاوت نکرد.

تجوید نماینده کشورمان در تمامی مراحل تلاوت ثابت بود و در بین الحانی که می‌خواند گم نشد؛ زیرا در این مسابقات مسئله مهم لحن تلاوت است ولی در این بین باید تلاش کرد که تجوید در اثنای تمرکز بر لحن فراموش نشود.

مصطفی حاجی حسنی کارگر، استاد همراه قاری ایرانی و برادر وی در تمام لحظات تا قبل از تلاوت در کنار وی بر روی صندلی کنار قاریانی که در صف انتظار بودند نشسته بود. در لحظات آخر نیز وی نت شروع و یا به دیگر پرده شروع را در پشت صحنه در گوش برادر خود زمزمه کرد.

قرائت سوره «المائدة»، هشام عبدالله الراجعی از کشور مراکش برنامه بعدی طبق لیست بود. وی به قرائت از آیه 8 سوره مبارکه مائده پرداخت. تلاوت وی اغلاط تجویدی و اعرابی و خروج از صوت و لحن داشت. البته تلاوت قاری ایرانی کمی بر فضای مسابقات و تحلیل قاریان بعدی اثر گذاشته بود. به طور کلی می‌توان گفت که تلاوت به نسبت قاریان این مسابقه در حد متوسط بود.

عفراء عبدالصمد، بانوی قاری از کشور کمروس که به تلاوت آیه 36 از سوره مبارکه «سبأ» پرداخت. با اتمام تلاوت وی میان برنامه در قالب تئاتر برگزار شد. در این تئاتر دانش‌آموزی از استاد درباره ماه رمضان و کیفیت و احکام روزه‌داری از استاد خود سوالاتی پرسید.

«ایمن محمد یوسف» از میانمار، در یک تلاوت ضعیف به تلاوت آیه 6 از سوره مبارکه حجرات پرداخت. پس از وی نوبت به تلاوت نماینده کشور مالزی با نام «وان عین الدین حلمی عبدالله» رسید. قرائت سوره مبارکه لقمان با مطلع آیه 13، توفیق دیشب وی در قرائت کلام الله بود.

وی در تجوید در سطح خوبی نبود و کم نفس ظاهر شد. چند نوبت صدایش در پرده بالا گرفت. سعی می‌کرد که زیاد در اوج نخواند. وی پیش از روشن شدن چراغ قرمز فرود داشت و مجبور شد بیش از 20 ثانیه با همان خط تلاوت خود را امتداد دهد تا چراغ قرمز روشن شد.

محسن حاجی حسنی کارگر بعد از تلاوت وی گفت: وی در اندازه‌ای که فکر می‌کردم ظاهر نشد. زیرا با خبر بودم که به سبک نعینع، قاری برجسته‌ مصری می‌خواند ولی در قرائت زیاد از این سبک بهره نبرد.

وی افزود: «وان عین الدین حلمی عبدالله» در تلاوت بسیار ضعیف ظاهر شد و به نظرم نباید توقع رتبه داشته باشد. خودش نیز بعد از تلاوت خود راضی نبود.

قاری خردسال پاکستانی با نام «رمیصاء عبدالرشید» از کشور پاکستان به تلاوت آیه 76 سوره قصص پرداخت. سن کم این قاری نوجوان و صدای کودکانه وی تعجب حاضران را برانگیخت.

آخرین قرعه در آخرین شب مسابقات قرآن مالزی به نام قاری مصری ثبت شد. سید الطنطاوی سید الطنطاوی که برادرزاده طنطاوی معروف است در این مراسم به تلاوت آیه 135 از سوره مبارکه نساء پرداخت.
این قاری تلاوت محتاطانه‌ای انجام داد. سه دستگاه را اجرا کرد، البته بیات را کامل نکرد و سپس به رست و سه‌گاه رسید. هرچند نسبت به تلاوت‌های متسابقین در سطح خوبی بود ولی نکات زیر در تلاوتش دیده می شد.

الطنطاوی زیاد در تلاوت اوج نگرفت. صدایش صاف نبود و معلوم نبود که حالت طبیعی داشت و یا کمی سرماخورده بود. قابلیت تحریرپذیری نیز در صدایش دیده نمی شد. زیاد به وقف و ابتدا اهمیت نمی‌داد. خروج لحن داشت و فرودهایش نیز مناسب نبود.

آخرین نکته اینکه پیش از روشن شدن چراغ قرمز و بوق زدن، تلاوت خود را به پایان رساند و با این حساب کمی زودتر از زمان مقرر قرائت خود را به پایان برد.

captcha