محمدحسین اسماعیلی، دبیرکل سومین یادواره فرهنگی و هنری «طلوع خرداد» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: سومین دوره این یادواره که طی 10 روز در شهرستانهای ورامین، پیشوا، قرچک و پاکدشت برگزار شد، ویژگیهای خاصی را در برداشت که مهمترین آن توسعه این یادواره در بخشها و رشتههای جدید بود.
وی ادامه داد: با وجود این توسعه هیچ گاه دبیرخانه یادواره توقع چنین استقبال باشکوهی را از سوی هنرمندان به ویژه نسل جوان فرهنگ و هنر از بخشهای گوناگون خود نداشت؛ ما در فاصله زمانی انتشار فراخوان با ارسال بیش از 2500 اثر از 20 استان در بخشهای گوناگون مواجه شدیم که این خود نشان از توفیق نسبی یادواره دارد.
اسماعیلی تصریح کرد: برای نخستین بار شاهد ایجاد برخی از بخشها همچون عکس و موسیقی در یادواره بودیم که به ویژه حوزه موسیقی و سرودهای انقلابی بازتاب و بازخورد خوبی در میان مردم و کارشناسان داشت و سرودهای انقلابی در قالب موسیقی نواحی و اقوام ایرانی در این بخش در سطح عالی کیفی اجرا شد.
معاون هنری و سینمایی اداره فرهنگ و ارشاد استان تهران در ادامه گفت: در بخش فیلم نیز شاهد شکوفایی خوبی در این دوره از یادواره بودیم. بیش از 230 فیلم متقاضی شرکت در این بخش بودند و در نشستی که با داوران این بخش داشتیم همگی به این امر اذعان داشتند که فیلمهای ارسالی از کیفیت بالای فنی و هنری برخوردار هستند.
اسماعیلی عنوان کرد: از جمله دیگر ویژگیهای سومین یادواره «طلوع خرداد» بهرهمندی از مجربترین کارشناسان و فعالان حوزه فرهنگ و ادب در قالب هیئت داوران بخشهای گوناگون بود که این به نوبه خود بر کیفیت آثار منتخب و برگزیده این یادواره که قرار است در مراسم اختتامیه از آنها تقدیر شود صحه خواهد گذاشت.
وی تأکید کرد: در حوزه تئاتر نیز یادواره جهش کمی و کیفی قابل قبولی داشت؛ 100 اثر در بخش تئاتر خیابانی و تئاتر صحنهای متقاضی حضور در این بخش بودند که از این میان 12 اثر در بخش خیابانی و 8 اثر در بخش صحنهای برای اجرا انتخاب شدند که اجرایی خوب و مناسب از آنها را نیز شاهد بودیم.
اسماعیلی افزود: بخش شعر و داستان این دوره از یادواره نیز با استقبال چشمگیر نویسندگان و شعرا همراه بود؛ 1200 اثر به یادواره در این بخش ارسال شد که همگی از سطح خوبی به لحاظ فنی و اسلوب نگارشی برخوردار بودند و با این تفصیل باید گفت که سومین یادواره «طلوع خرداد» گنجینهای از آثار فرهنگی و هنری با موضوع 15 خرداد را ارائه داد.
وی ادامه داد: با توجه به ظرفیتسازی این یادواره و اعتبار و اعتمادی که هنرمندان به آن از طریق مشارکت فراگیر خود نشان دادند، این انتشار وجود دارد که یادواره در ادوار آینده خود بتواند به عنوان یکی از جریانهای مؤثر در حوزه فرهنگ و هنر انقلابی، خاستگاه مناسبی برای بروز خلاقیتها و کشف استعدادهای تازه باشد.
اسماعیلی در پایان گفت: مراسم اختتامیه سومین یادواره فرهنگی و هنری «طلوع خرداد» دوشنبه، 25 خرداد ساعت 17 در سالن آمفیتئاتر دانشکده کشاورزی ورامین برگزار خواهد شد.