کد خبر: 3314205
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۹

آخرین گمانه‌زنی‌ها درباره نتایج مسابقات قرآن مالزی

گروه بین‌الملل: تا ساعاتی دیگر مراسم اختتامیه مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی برگزار می‌شود؛ حال باید دید که آیا روند سال‌های اخیر تکرار می‌شود و یا با توجه به اتفاقات دیروز در سالن مسابقات، رویکرد منصفانه به خود می‌گیرد.

مسئله انتخاب بهترین قاری در مسابقات بین‌المللی امری است که تنها یک سمت آن به داوران و قضاوت آنها می‌رسد. سمت دیگر آن ممکن است که به برخی مسائل سیاسی باز گردد که متاسفانه در سالهای اخیر این چنین شده است.

اگر از پیوند این مسئله با مسائل سیاسی و نفوذ عربستان سعودی در جاکیم(شورای متولی امور دینی و مسابقات مالزی) و دیگر مباحث فرهنگی مالزی بگذریم، می‌توانیم پیش‌بینی‌هایی داشته باشیم.

فاصله متمایز قاری ایرانی

نکته اول اینکه فاصله زیاد بین قاری ایرانی و دیگر قاریان است. به نحوی که هر کسی آشنایی با مباحث فنی قرائت و داوری داشته باشد برتری قرائت نماینده ایران را حس خواهد کرد.

مخصوصا قاری مالزیایی که اصلا در حد انتظار ظاهر نشد و تلاوت قاری مصری نیز در سطح‌های ساده‌ای بود.

البته با توجه به تجربیات سالهای اخیر که حتی به قاری مالزیایی که تقریبا به ترتیل قرآن تلاوت می‌کرده است، جایزه نخست را دادند، این مسئله قبح چندانی برای مسابقات محسوب نمی‌شود.

برخورد متفاوت مسئولان با قاری ایرانی

بسیاری از رفتارهای امروز مؤید برتری نماینده ایران بود. نخست اینکه امروز در مراسم اختتامیه کوچکی که در محل مسابقات برگزار شد، گفتار و رفتار اکثر مسئولان مسابقات به شکل غیررسمی در خطاب کردن قاری ایرانی به عنوان ممتاز و اول بود. آنان صرفا به قاری ایرانی و نه هیچ قاری دیگری لقب ممتاز و اول را می‌دادند و چنین رفتاری را با قاریان دیگر نداشتند.

البته چون مسائل مربوط به برگزاری مسابقات در مالزی کاملا تفکیک شده است، هیچ کسی از کار دیگری خبر ندارد، پیوند این مسئله با جاکیم و اتاق داوری کمرنگ است.

برخورد قاریان دیگر با متسابق ایرانی

برخورد اکثر قاریان با نماینده ایران نیز حاکی از همین مسئله بود. در همین مراسم اختتامیه غیررسمی اکثر قاریان نیز به قاری ایرانی اشاره می‌کردند و از وی به عنوان قاری ممتاز نام می‌بردند. از جمله نماینده اندونزی که فردی بسیار خوش برخورد بود و از قاریان برتر مسابقات بود با قاری ایرانی همراه شده بود.

محسن حاجی حسنی کارگر نیز در مصاحبه‌ای که دقایقی قبل با وی داشتم گفت: در تلاوتم سعی داشتم تا تمام موارد آیین‌نامه مسابقات مالزی را مو به مو اجرا کنم تا دیگر جای هیچ حرف و حدیثی باقی نماند.

وی افزود: کلا ریتم و سبک تلاوت خودم در مالزی را عوض کردم تا متناسب با این مسابقات باشد. اگرچه تمام برخوردهای مسئولان و اکثر متسابقان به عنوان رتبه نخست به من بوده و در جلسه امروز صبح مدام به من عنوان رتبه نخست اشاره می‌کردند، ولی باید منتظر رأی هیئت داوران باشم.

با این وجود، نبود داوری از سمت جمهوری اسلامی ایران و حضور چهار داور مصری و چهار داور مالزیایی فضای قضاوت را کمی سخت می‌کند. حال باید منتظر بود و دید تا ساعاتی دیگر در مراسم اختتامیه مسابقات مالزی روند سالهای اخیر تکرار می‌شود و یا با اتفاقات در سالن مسابقات این رویکرد تغییر می‌کند.

پارسائیان/ خبرنگار اعزامی ایکنا به کولالامپور

captcha