به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، شماره 110 ماهنامه علمی ـ تخصصی اطلاعات حکمت و معرفت به صاحب امتیازی مؤسسه اطلاعات و سردبیری انشاءاله رحمتی منتشر شد. در این شماره مطالبی از پلامرسون توسنر، سعیدرضا عاملی، هانری کربن، هاید کمبل و گیلبرت هارمن به طبع رسیده است.
دفتر ماه این نشریه به موضوع دین در فضای مجازی اختصاص یافته است. در این دفتر میتوانیم «ماهیت فضای مجازی و جایگاه» گفتوگویی با سعیدرضاعاملی و مهدی دلواری، «دین و اینترنت» اثری روزالیند، آی. جی هکت، «نگاهی به رویکردها و روش مطالعات دین در اینترنت» نوشته لیسبت فان زونن و اولیور کروگر، «مرجعیت دینی و اخلاق در عصر اینترنت» نگاشته پل امرسون و هری گونارتو، «فضای سوم دین دیجیتالی» اثری از استوارت هوور، «مزایا و معایب ورود دین به فاضی مجازی» نوشته اصغر افتخاری و «بررسی ارتباط بین دین آفلاین و آنلاین در جامعه شبکهای» نگاشته هاید کمبل را بخوانیم.
در گنجینه مخطوطات، «عرفان عصر صفوی» نوشته سیدمسعود رضوی، ذیل بخش ادب و هنر «بررسی و نقد کمدی از نگاه ارسطو» نگاشته سعید بینای مطلق، علیرضا محمدی بارچانی، و در بخش اندیشه و نظر مطالب «اغانه قلب و امتحان حجاب» نوشته هانری کربن، استنتاج بهترین تبیین نگاشته گیلبرت هارمن و رنج در مسیحیت اثری از انیسه شیرخدائی گنجانده شده است.
سه کتاب «سخن واژگون»، «سهم اخلاق در فلسفه سیاسی» و «معرفی کتاب خارجی» مطالب بخش کتاب را شامل میشود. در انتهای این ماهنامه میتوان گزارشی از رویدادهای حوزه اندیشه در ماه گذشته را مرور کرد.
علیرضا بیات دبیر دفتر ماهنامه اطلاعات حکمت و معرفت معتقد است که فنآوریهای ارتباطی جدید اعم از سایتهای اینترنتی چترومها، گروههای مباحثهای آنلاین و ... زندگی بشر امروز را دچار تحولات اساسی کردهاند و در این میان دین و دینداری نیز از این قاعده مستثنی نیست. قرن بیست و یکم قرنی است که دین و آموزههای گوناگون دینی بسان دیگر پدیدههای فرهنگی به نحو روز افزود وارد ساحت دیجیتالی میشوند. وجود هزاران سایت و لینکهای مذهبی مربوط به آن، خود گواه این امر است.
در مقاله مرجعیت دینی و اخلاق در عصر اینترنت میخوانیم، یکی از دغدغههای اصلی گروه دینی در ارتباط با اینترنت آن است که چگونه کار با فضای آنلاین فهم ما را از مرجعیت دینی تغییر میدهد. مباحث در اینجا بسیار پیچیده است، بخشی از این پیچیدگی به این دلیل است که محققان موضوع مرجیعت دینی را به انحاء مختلف مطرح میکنند. آیا میتوان این مسئله را مطرح کرد که چگونه اینترنت میتواند بر سلسله مراتب دینی سنتی (یعنتی ساختارهای فرقهای یا سیستم آموزشی الهیات) تاثیر بگذارد؟ آیا اینترنت رهبران جیدی به وجود میآورد که به عنوان مفسر دینی و ایدههای الهیاتی خدمت کنند یا راهنمای معنوی اینگروهها باشند؟
شماره 110 ماهنامه اطلاعات حکمت و معرفت مربوط به خرداد سال جاری به قیمت 2000 تومان و در 82 صفحه در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.