کد خبر: 3314495
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۲
حدادعادل:

اقبال از قرآن برای مبارزه با استعمارگران استفاده کرد

گروه ادب: رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: اقبال لاهوری از شاگردان مکتب قرآن و اهل بیت(ع) بود و در جای جای اشعارش اشارات قرآنی به چشم می‌خورد؛ به طوری که با استفاده از قرآن در اشعارش برای مبارزه با استعمارگران بهره گرفت.

غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) عنوان کرد: سلاح علامه اقبال لاهوری در مبارزه با استعمارگران، اسلام با محوریت قرآن بوده و در جای جای کلامش مستقیم یا غیرمستقیم به مضامین دینی و آیات قرآن اشاره کرده است.

حدادعادل تاکید کرد: در آثار اقبال لاهوری عشق به پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) موج می‌زند و سروده‌هایش سرشار از اعتقاد به قرآن است.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینکه پیام اصلی اقبال به امت اسلام، شناخت هویت اسلامی و الهی این دین شریف است، گفت: اقبال لاهوری بر پایه مفاهیم قرآنی و اسلامی توانست از هنر شاعری خود برای جنگ با استعمارگران استفاده کند.

تلفیق عناصر متضاد شعر و سیاست در آثار اقبال لاهوری

حدادعادل همچنین گفت: کمتر پیش می‌آید که یک شاعر سیاستمدار خوبی شود و یا یک انسان سیاسی شعرهای ناب عرفانی بسراید، ولی این دو عنصر به زیبایی در آثار اقبال لاهوری جمع شده‌اند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: شعر اقبال لاهوری یکسره شور و حال و احساس است و در دل و جان خواننده چنگ می‌اندازد و در عین حال این شعر درونمایه فکری و عقلانی دارد.
وی تصریح کرد: اقبال با فلسفه غربی آشنا بوده و از آن به عنوان ابزاری برای بیان بهتر مفاهیم دینی و نجات‌بخش اسلام استفاده کرده و هرگز غرق در جهان‌بینی غرب نشده است.

captcha