کد خبر: 3314684
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۹
برنامه‌های بخش مکتوب نمایشگاه قرآن؛

از معرفی «شخصیت‌های قرآنی» تا برپایی بخش «قرآن و غیرمسلمانان»

گروه ادب: دبیر کمیته آثار مکتوب بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با تشریح اولویت‌های بخش مکتوب نمایشگاه قرآن گفت: برنامه‌هایی چون معرفی شخصیت‌های قرآنی و برپایی بخش «قرآن و غیرمسلمانان» از جمله برنامه‌های این دوره بخش نشر مکتوب است.

غلامرضا نوعی، دبیر کمیته آثار مکتوب بیست و سومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره برنامه‌ها و اولویت‌های بخش آثار مکتوب گفت: در این دوره بخش آثار مکتوب در حوزه‌های ترجمه، تفسیر و تازه‌های قرآنی به نمایش گذاشته می‌شود، همچنین ترجمه‌های قرآن کریم و منتقدان ترجمه‌های فارسی و نویسندگان برگزیده قرآن در حوزه قصص قرآنی و داستان‌های مذهبی کودک و نوجوان معرفی می‌شوند.

وی افزود: تفسیر و علوم قرآن در دوره معاصر بخش دیگری است که در این نمایشگاه در بخش آثار مکتوب به نمایش گذاشته شده و دو بخش تفسیر در دوران معاصر و نگارش‌های علوم قرآنی در ایران معاصر مورد توجه قرار گرفته‌اند.

نمایش تازه‌های قرآنی

نوعی با اشاره به ارائه تازه‌های قرآنی در نمایشگاه قرآن گفت: تازه‌های قرآنی که در سال 93 منتشر شده‌اند در بخش مکتوب بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن به نمایش درآمده‌اند و بخش دیگری نیز با عنوان «قرآن و غیرمسلمانان» نیز وجود دارد که در دهه‌های اخیر، قرآن‌پژوهان و مستشرقان زیادی در زمینه قرآن و تفسیر به مطالعه پرداخته‌اند که آشنایی با پژوهش‌های موثر می‌تواند محققان داخلی را با روند مطالعاتی آنها آشنا کند، به همین منظور آثار برجسته و تأثیرگذار در این زمینه به مخاطبان شناسانده می‌شود.

وی در ادامه به ویژگی‌ها و تمایزات این دوره اشاره و عنوان کرد: تمرکز بر «شخصیت‌های قرآنی» و معرفی آثار شاخص و تأثیرگذار در حوزه مطالعات قرآنی برای بالا بردن ذائقه علمی مخاطبان و اولویت قائل شدن در معرفی آثار جدید منتشر شده و دوران معاصر از ویژگی‌های این دوره از بخش مکتوب نمایشگاه است.

اجرای برنامه‌هایی برای نخستین بار

نوعی نمایش آثار موثر در مطالعات قرآنی که توسط غیرمسلمانان و مستشرقان و ارتباط بیشتر با نویسندگان حوزه علوم و معارف قرآن را از ویژگی‌های دیگر این دوره از نمایشگاه عنوان کرد و گفت: برنامه‌هایی در قالب «شبی با مترجمان قرآن کریم و تقدیر از یک پیشکسوت نقد»، «شب مفسران با تکیه بر تفسیرپژوهی در دوران معاصر»، «شبی با نویسندگان حوزه علوم و معارف قرآن» و «شب نویسندگان کودک و نوجوان حوزه کتاب‌های قرآنی و دینی» برگزار می‌‍شود که در دوره‌های گذشته چنین برنامه‌هایی وجود نداشته است.

دبیر کمیته آثار مکتوب بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم یادآور شد: بهره‌گیری از عناصری همچون تصویر، صوت و فیلم به همراه نمایش آثار مکتوب برای شناخت و معرفی بهتر صاحبان آثار و موضوعات و برنامه‌های این بخش با تکیه بر آثار موثر و مهم در این دوره از نمایشگاه مورد توجه قرار گرفته است.

captcha