به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، رسول حیدری، کارشناس ارشد علوم تغذیه در جشنواره تغذیه سالم با عنوان «30 سحر 30 افطار» که در فرهنگسرای مهر کاشان برگزار شد است، اظهار کرد: استفاده از غذاهای سنتی - اسلامی و چیدمان سفره تأثیر بهسزایی در سلامت دارد.
وی، با اشاره به اینکه اسلام به معنای سالم بودن است افزود: اسلام دین سلامتی است که متأسفانه به اصول سلامت در دینمان توجهای نداشتیم چراکه بیماری در جامعه زیاد شده است. به گفته وی، پزشک به معنای آموزگار سلامت است یعنی کسی که حفظ سلامت و شادابی را نشان میدهد.
این استاد علوم تغذیه، از روحانیون نیز به عنوان پزشکانی یاد کرد که با در دست داشتن تریبونها میتوانند یکی از رسالتهای اصلی خودشان را که حفظ تندرستی و اصول تغذیه صحیح و نقش سلامت است را در ارائه سخنرانها به دیگران منتقل کنند.
حیدری، با تأکیدبر اینکه پزشکان، روحانیان و معلمان که متصدی سلامت در جامعه هستند نقش آموزش و پرورش را حائز اهمیت دانست.
وی، با اشاره بر اینکه در کشور ما آموزش ضعیف شده که موجب افزایش بیماریها شده است اذعان کرد: باید پیوسته مردم را آگاه کنیم و سفیران سلامت نیز این آموزشها را در جامعه ترویج دهند و علت بیماری در حوزه سلامت، آموزش داده شود.
این استاد علوم تغذیه، استرس را پدر بیماریها و یبوست را مادر بیماریها نام برد و گفت: تا آنجایی که میتوانید بیماران خود را با گیاهان دارویی و غذاهای سالم درمان کنید.
حیدری، اصلاح خواب، حرکت، فعالیت، ورزش، کار و استفاده از گلهای طبیعی را در سلامت فردی ضروری دانست و اذعان کرد: کار نیز یک نوع عبادت است و فعالیت به ما انرژی میدهد.
وی، ورزش را یک رکن اساسی در سلامتی عنوان کرد و گفت: زندگی سالم نیز بدون ورزش درست، امکانپذیر نیست.
به گفته وی، برنج سبوسدار، نان، مصرف جوانه گندم، غلات، برنج قهوهای و حبوبات از مهترین عناوین سبد غذایی در سلامت هر فرد است.
حیدری در پایان، با اشاره به اینکه فقر ویتامین B باعث بسیاری از بیماریها شده است اظهار کرد: سبوس گندم و برنج سرشار از این نوع ویتامین است.
گفتنی است: جشنواره تغذیه سالم با عنوان 30 سحر 30 افطار با ارائه مقاله، نمایشگاه غذاهای کاملا طبیعی و سالم با حضور شهردار، روحانیان، مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری، مدیر فرهنگسرای مهر، خانوادههای علاقمند در فرهنگسرای مهر این سازمان در کاشان حال برگزاری است.
جواد کریمی