عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی کشورمان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در مورد کسب رتبه نخست مسابقات بینالمللی قرآن مالزی توسط قاری ایرانی، گفت: این مسئله نشان میدهد که جامعه قرآنی ما به ویژه نسل جوان از توانمندی و ظرفیت بسیار بالایی در زمینه قرائت قرآن برخوردار است و همین نشان دهنده این است که اگر در راستای ارتقای توانمندیهای این افراد کار کنیم نتایج بهتری هم به دست خواهیم آورد.
اتهام حقکشی آثار خوبی نخواهد داشت
نفر اول مسابقات بینالمللی قرآن مالزی در سال 1979 میلادی در ادامه در مورد بحثهایی که در مورد سیاسی بودن این مسابقات در گذشته وجود داشته است، افزود: شخصاً اعتقاد به حقکشی در مسابقات بینالمللی قرآن مالزی از ابتدا نداشته و همچنان نیز ندارم، به نظر من اگر ما در داخل کشور چنین تهدیدهایی بکنیم و آن کشور و سیستم مسابقاتشان را متهم به بیعدالتی کنیم آثار خوبی نخواهد داشت.
واکاوی ضوابط و آییننامههای مسابقات جهانی
این قاری بین المللی کشورمان تصریح کرد: امسال ملاحظه شد که با این اختلاف فاحش یک جوان ایرانی و یکی از شیعیان امام علی(ع) از جوار بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) رتبه اول را به دست آورد. به نظر میآید که باید به جای اینکه احیاناً دیگران را متهم به بیعدالتی و حقکشی کنیم باید ضوابط و موازین حقوقی و آییننامههای مسابقات هر کشوری را به دقت تمام بررسی و واکاوی و درک کنیم و با رعایت آن ضوابط در صحنهها حضور پیدا کنیم.
سلیمی اظهار کرد: به نظر من اهتمام مسئولان برگزاری مسابقات بینالمللی مالزی قابل تحسین است و حتی سالهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی که در جریان آن بودم اهمیت ویژهای برای این مسابقات قائل هستند. همیشه و در طول مسابقات بالاترین مقامات کشور در این مسابقات حضور پیدا میکنند و تمام سازمانها و نهادها و ادارات در خدمت این مسابقه قرار میگیرند تا به بهترین و با شکوهترین وجه برگزار شود.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان با بیان اینکه میتوان با استفاده از تعامل و تبادل فرهنگی که از طریق این مسابقات شکل میگیرد به بهترین نحو در راستای ایجاد همدلی و همزبانی بین کشورها بهرهبرداری کرد، گفت: مهمان نوازی مالاییها برای مهمانان این مسابقات قابل تقدیر است، تشریفات مسابقات به نظر من تشریفات بسیار مناسبی است و مردم مسلمان کشور مالزی به قرآن عشق میورزند.
وی گفت: از قبل با تلاوت آقای محسن حاجیحسنی کارگر آشنایی دارم معتقدم که ایشان نیز مانند سایر قاریان پرافتخار خراسان رضوی تلاوت خوبی دارد که بسیار فنی است. با توجه به زحماتی که اساتید ایشان برای وی کشیدهاند همیشه قرائت خوبی داشته و امیدوارم از این به بعد نیز بتوانیم بیشتر از وجود ایشان استفاده کنیم.
خاطرهای از مالزی سال 1358 ه ش
سلیمی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد زمانی که در این مسابقات حضور داشته است، گفت: ما در روز اول مسابقات که به مالزی رفتم پادشاه وقت مالزی که بسیار شخصیت محترمی بود با هیئتهای شرکت کننده در مسابقات ملاقات داشت. آن سال با توجه به اینکه اولین ماههای پیروزی انقلاب اسلامی بود و هنوز سازمانها و نهادها شکل نگرفته بودند، بنابراین تنها در آن مسابقات حضور یافتم، پادشاه در آن ملاقات به همه شرکت کنندگان دست داد و مصاحفه کرد که براساس اصول فقهی خودشان با بانوان شرکتکننده در مسابقات نیز دست میداد.
دارنده مقام اول مسابقات بینالمللی قرآن کشور مالزی افزود: در روزی که خداوند به من توفیق داد تا رتبه اول این مسابقات نصیب جمهوری اسلامی ایران شود، یکبار دیگر موفق به ملاقات با پادشاه مالزی شدم، در آنجا وی از من سؤالاتی در رابطه اینکه من شاغل در ارتش هستم پرسید و من پاسخ مثبت دادم، ایشان آرزو کرد که کاش در ارتش مالزی نیز نیروها، اهتمامی در این حد به قرآن داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در ادامه این ملاقات ایشان از من خواستند اگر صحبتی دارم بگویم، من خیلی محترمانه و در یک فضای توأم با احترام و در فضای پرشکوه ماههای اول پیرزی انقلاب اسلامی، گفتم که من توصیه میکنم بر اساس موازین اسلامی با خانمها دست ندهید، ایشان لبخند وزینی زدند. دو سال بعد که به عنوان اولین داور ایرانی به آن مسابقات دعوت شدم در مراسمی دیدم که همان پادشاه با بانوان مصاحفه نکرد و دست نداد که این برای من بسیار جالب بود و این نشان از فروتنی ایشان در برابر پذیرش توصیه یک قاری جوان از کشور دیگر داشت.
مسابقات تدبر و عمل به قرآن
این پیشکسوت قرآنی کشورمان همچنین با بیان اینکه در زمینه قرائت قرآن از توانمندی و افتخارات فراوانی برخورداریم به ارائه یک پیشنهاد پرداخت و گفت: پیشنهاد میکنم که مسئولان به فکر این باشند که در دو مقوله تدبر و عمل به قرآن هم مسابقاتی را طراحی کنند. میشود بر روی این مسئله فکر کرد و مسابقات تدبر و عمل به قرآن را کلید زد.
سلیمی در پایان عنوان کرد: ما میتوانیم در بین اقشار مختلف مردم، اساتید، علما قاریان، کسبه، پیشهوران، صنعت گران، کارگران، کشاورزان و خبرنگاران و ... افرادی که زندگی پاکیزه قرآنی دارند انتخاب کنیم و در طول سال برنامهای داشته باشیم و بگوئیم نفر اول یا نفر نمونه عمل به قرآن فلان شخص است. این باعث خواهد شد تا کم کم ما را به طرف این ببرد که در مرحله قرائت توقف نکنیم و با سرعت و جهش بیشتری به وادی نورانی تدبر و عمل به قرآن پیش برویم.