کد خبر: 3314747
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۸
تولیت آستان امام‌زاده معصوم خبر داد:

شجره‌نامه و زیارت‌نامه امام‌زاده معصوم رونمایی می‌شود

گروه جامعه: همزمان با شست‌و شوی مرقد امام‌زاده معصوم(ع) با گلاب از شجره‌نامه، زیارت‌نامه و تابلوی اجداد این امام‌زاده رونمایی می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم منصوری، تولیت آستان مقدس امام‌زاده معصوم(ع)، درگفت‌وگو با خبرگزاری قرآن(ایکنا)، با اشاره به غبار روبی این آستان با گلاب گفت: فردا 26 خرداد مراسم غبار روبی آستان را به همراه شست‌وشو با گلاب را خواهیم داشت.

تولیت آستان مقدس امام‌زاده معصوم(ع) اظهار کرد: فردا از زیارت‌نامه و شجره‌نامه امامزاده معصوم رونمایی خواهد شد. زیارتنامه آماده و شجرنامه آقا نیز استخراج شده است که فردا ساعت 18:30 رونمایی خواهند شد.

وی در ادامه افزود: در برنامه فردا علاوه بر رونمایی از زیارت‌نامه و شجره‌نامه، گنبد آستان مقدس امام‌زاده معصوم(ع)، با گلاب شست‌وشو خواهد شد و در کنار آن از تابلوی مشخص کننده اجداد ایشان هم رونمایی می‌شود.

منصوری با بیان اینکه تا چند سال پیش همه فکر می‌کردند که ایشان از نوادگان حضرت باقر(ع) است، گفت: بعدا مشخص شد که ایشان از نوادگان امام سجاد(ع) است. زیارتگاه امامزاده معصوم(ع) در تهران، خیابان قزوین، تقاطع خیابان هلال احمر واقع شده است.

گفتنی است قدمت تاریخی ساختمان این بقعه به دوران قبل از صفویه باز می‌گردد. ساختمان آن ساده و بی‌پیرایه‌ است و گنبد فیروزه‌ای رنگ و کاشیکاری زیبایش که به سبک عهد صفویه ‌است، زینت بخش این بقعه گردیده‌ است، سبک معماری نیز مربوط به عصر صفوی است که اساس اسکلت ساختمانی آنها بر مبنای مربع زیر بنا و گنبدی به کمک گوشواره یا لچکی برفراز آن می باشد پس منطقی است که بگوییم این بنا مربوط به قرن 10و11 است.

بنای امامزاده معصوم(ع) در زمان شاه عباس به شکل بقعه درآمد. مساحت آن، ۱۲۰۰ متر مربع و مساحت ساختمان با حیاط بیش از ۲۰۰۰ متر مربع است‌ که از جنوب به محوطه باغ جلوی آستان و مشرف به خیابان قزوین‌، از شرق به منازل مسکونی، از شمال به مسجد صاحب الزمان و محله بریانک و از غرب به پارک 22بهمن(باغ کمپانی سابق)محدود می‌شود.

دو رواق نسبتا کوچک نیز در ضلع شرقی و غربی داخل حرم وجود دارد. در ایوان جنوبی 2 کتیبه کوچک مرمر طرفین درب حرم نصب گردیده که در یکی تاریخ ۱۰۴۰ قمری و در دیگری تاریخ ۱۲۴۰ قمری به چشم می‌خورد که بر اساس آن بنای اولیه این بقعه مقارن با سال‌های اول سلطنت شاه صفی توسط خواجه محب فرزند حاجی رمضان بریانکی در سال ۱۰۴۰ دستخوش تعمیر و مرمت شده است.

آنچه بر نورانیت و قداست فضای ایوان جنوبی بقعه امامزاده معصوم (ع) افزوده است، وجود قبور پنج شهید گمنام دوران دفاع مقدس است. این امامزاده دارای فضای سبز وسیع و پارکینگ جهت استفاده زائرین محترم است. بقعه اما‌مزاده معصوم (ع) که از آثار دوره صفویه و قاجار  به حساب می‌آید با شماره 1913 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

captcha