نادر نوروزشاد، مدیر سایت مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه سفارش تحقیقات دفاع مقدس به پژوهشگران راهگشای تحلیلهای نسل آینده است، عنوان کرد: یکی از اقدامات ما در تهیه مطالب سایت، سفارش تهیه پروندههای موضوعی است.
نوروزشاد تصریح کرد: تمام مطالب سایت مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس مستند است و به مسائلی چون آغاز جنگ، نحوه اداره جنگ، مسائل راهبردی و تاکتیکی، پایان جنگ و مسائل بعد از جنگ متاثر از دفاع مقدس در قالب ارائه یادداشت، سند، مقاله، معرفی کتاب، همایشها، معرفی پایاننامهها، معرفی نبردها و عملیاتها، معرفی یگانها، ارائه روزشمارهای دفاع مقدس و اسناد سازمان ملل درباره دفاع مقدس میپردازد.
مدیر سایت مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس افزود: یکی از پروندههای در دست بررسی، موضوع غافلگیری است که به عملیات کربلای 4 و شهدای تازه تفحص شده نیز مرتبط است.
وی توضیح داد: به دنبال جریانسازیها و برخی صحبتها مبنی بر اینکه در عملیات کربلای چهار نباید بدون غافلگیری حمله میکردیم که بعد به عقبنشینی منجر شود، به تهیه پروندهای در تعریف غافلگیری و استفاده از این تاکتیک نظامی در عملیاتها پرداختیم. در عملیات کربلای 4 در دو نقطه پیشرویهایی داشتیم و وقتی تصمیم به عقبنشینی گرفته شد، بیش از نیمی از نیروها بازگشتند و عدهای نیز با شنا کردن خود را به مرز کشور رساندند. تقریباً تمام افرادی که ماندند و پیکر تعدادی از آنها تفحص شده، مجروح شده بودند که اسیر شدند و آثار گلوله به جای مانده در پیکر آنها نشان میدهد که جز در دو یا سه مورد که احتمال زنده به گور شدن وجود دارد، بقیه با اصابت گلوله مجروح شده و به شهادت رسیدهاند.
نوروز شاد تصریح کرد: نگهداری اسیر مجروح برای عراقیها هزینه داشته و بنابراین آنها را اعدام کرده بوده است و شواهد نشان میدهد آنها زنده و سالم دستگیر نشده بودند.
موج انسانی یک دروغ بزرگ بوده است
مدیر سایت مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس افزود: از جمله پروندههای دیگر در دست اقدام، آموزش نیروهای عمومی و تخصصی، اطلاعات عملیات، سازمان رزم، روابط فرهنگی ایران و ایران در حین و پس از هشت سال دفاع مقدس و موج انسانی است.
نوروزشاد گفت: جز در یک یا دو مورد هیچ گاه موج انسانی در عملیاتهای دفاع مقدس نداشتهایم و این گونه نبوده که از نیروی انسانی استفاده غیرمعمول شود و رزمندگان را وادار به خطراتی چون روی مین رفتن کنند.
وی افزود: فایده اصلی انجام پژوهش در شناسایی و بیان روشها، تجهیزات و سازماندهی عملیاتهای جنگ تحمیلی برای نسل آینده در درجه اول و اهم، ایجاد روحیه مبارزه و اعتماد به نفس است، در غیر این صورت امروز دیگر تجهیزات آن دوره و تاکتیکهای جنگ تحمیلی کاربرد عملی ندارند.
مدیر سایت مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس تصریح کرد: در حوزه دفاع مقدس باید بیش از گزارش و نقل خاطرات به پژوهشهای مستند بپردازیم.
وی اظهار امیدواری کرد که آثار پژوهشی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به عنوان منابعی مرجع و کارآمد مورد استفاده علاقهمندان قرار گیرد.