به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، رئیس انجمن حکمت و فلسفه در نخستین همایش نخبگان، فرهیختگان و پیشکسوتان قرآنی در سخنانی گفت: اصل اول این است که قرآن، مخاطبان را همه انسانها قرار داده است، اصل دوم نیز این است که قرآن برای تعقل و تدبر و اصل سوم هم جامعیت قرآن است.
وی افزود: با توجه به این سه اصل چند راهبرد برای تعالی فعالیتهای قرآنی وجود دارد. اولین راهبرد این است که دولت در فعالیتهای قرآنی باید به جای نقش برنامهریزی نقش راهبردی داشته باشد چراکه برنامه محدود اما گسترده فعالیتهای قرآنی، نامحدود است.
رئیس انجمن حکمت و فلسفه افزود: دولت باید راهبرد ارائه دهد و از این راهبردها حمایت کند به اعتقاد من دولت نباید در عرصه فعالیتهای قرآنی وارد اجرائیات شود. از این طریق میتواند در تبیین راهبرد و سندنویسی به اهداف دست یابد.
وی با بیان اینکه در سندنویسیها باید چشماندازها و راهبردها مشخص شود، بیان کرد: در تدوین این راهبردها باید تمام کشور درنظر گرفته شود. اگر پذیرفتیم که قرآن کتاب جامعی است پس این برنامه راهبردی باید همه عرصهها را شامل شود.
حجتالاسلام خسرو پناه با اشاره به اینکه قرآن و علم و رابطه این دو یک بحث جدی است، اظهار کرد: امروزه یکی از جدیترین بحثها اسلامیسازی علوم انسانی است. آیا در این بین به نقش قرآن اشاره شده است.
وی با تأکید بر اینکه امروز دانشگاههای گروه علوم اجتماعی و علوم انسانی به شدت تشنه چنین مباحثی هستند، گفت: دانشگاهها علاقمند به آگاه شدن نقش قرآن در این راه هستند.
رئیس انجمن حکمت و فلسفه خاطرنشان کرد: امروزه مسئله محیط زیست و بحران هویت که سالانه چندین نشست در مورد آنها برگزار میشود منتظر آگاه شدن از نقش قرآن در این رابطه است.
وی در پایان افزود: ما در حال حاضر گرفتار یک فقر تئوریک هستیم باید نظریات جدید در زمینه مفاهیم قرآن کریم ارائه شود، نبود این مسئله نشان میدهد که ما از فقر در این زمینه رنج میبریم.