«سید ابراهیم حسینی بخش»، مدیر روابط عمومی شبکه جهانی الکوثر، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با بیان این مطلب گفت: هشتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآنی شبکه جهانی الکوثر با عنوان «إِنَّ لِلْمُتَّقِینَ مَفَازًا»، شامگاه چهارشنبه، ۲۷ خرداد همزمان با حلول ماه مبارک رمضان آغاز شد.
وی افزود: این مسابقات طی سالهای گذشته توانسته است، جایگاه بسیار خوبی را در میان جامعه قرآنی در سطح بینالملل کسب کند.
حسینی بخش تصریح کرد: این امر باعث شده تا امسال درخواستهای بسیاری از سوی کشورهای مختلف جهان برای شرکت در این مسابقات دریافت شود.
وی تصریح کرد: تقریبا 500 قاری از کشورهای مختلف جهان برای حضور در هشتمین دور مسابقات بینالمللی قرآن شبکه جهانی الکوثر درخواست خود ارائه دادند.
مدیر روابط عمومی شبکه جهانی الکوثر تصریح کرد: امسال تنها از کشور مصر، 48 قاری درخواست حضور در این مسابقات را داشتهاند که همه دارای سطح بسیار بالایی بودند.
وی توضیح داد: برای شناسایی قاریان برتر یک برنامه قرائت هفتگی به نام «ربیع القلوب» (بهار قلبها) وجود دارد که در آن علاوه بر این که یک مسابقه وآموزش تلاوت قرآن برگزار میشود، قاریان برتر نیز شناسایی میشوند و نفرات برتر مسابقه ربیع القلوب به مسابقات «إِنَّ لِلْمُتَّقِینَ مَفَازًا» راه پیدا میکنند.
حسینی بخش تاکید کرد: یکی از راههای حضور در مسابقات بینالمللی قرآن شبکه جهانی الکوثر، برتری در مسابقات «ربیع القلوب» است.
وی با تاکید بر اینکه بخشی از شرکتکنندگان مسابقات ««إِنَّ لِلْمُتَّقِینَ مَفَازًا» از این طریق انتخاب شدهاند، گفت: بخش دوم شرکتکنندگان نیز از بین افرادی که درخواست دادهاند، از طریق آزمون تلفنی انتخاب میشوند.
مدیر روابط عمومی شبکه جهانی الکوثر افزود: پیش از برگزاری مسابقات و حضور متسابقین در پخش مستقیم رقابتها، از آنها آزمونی به صورت تلفنی گرفته میشود. این آزمون به این صورت است که داوطلبان آیاتی از قرآن کریم را به صورت تلفنی قرائت میکنند وکارشناسان شبکه الکوثر به بررسی تلاوت آنها میپردازند و در صورت مناسب بودن در مسابقه شرکت داده میشوند.
حسینی بخش اظهار داشت: کشورهای افغانستان، عراق، ایران و مصر دارای بیشترین تعداد درخواستها برای شرکت در این دوره از مسابقات «إِنَّ لِلْمُتَّقِینَ مَفَازًا» هستند.
وی تصریح کرد: در این دوره از مسابقات قاریانی از کشورهای استرالیا، کانادا، آمریکا و هلند نیز حضور دارند.
سید ابراهیم حسینی بخش درباره سطح مسابقات نیز گفت: داوران این مسابقات داوران بینالمللی هستند که در مسابقات بینالمللی اوقاف و مسابقات بینالمللی قرآن کریم به قضاوت میپردازند و برخی از داوران ایرانی و برخی دیگر خارجی هستند.
مدیر روابط عمومی الکوثر افزود: در هر شب از این مسابقات، 4 داور حضور دارند که معمولاً از 4 کشور مختلف هستند. داور ایرانی در استودیو و دیگر داوران از طریق ارتباط تصویری در این مسابقه حضور دارند.
وی تصریح کرد: هر کدام از این داوران در تخصصهای خود قاری را ارزیابی میکنند و در نهایت نمره هر قاری جمعبندی خواهد شد.
حسینی بخش درباره آمار دقیق شرکتکنندگان در این دوره از مسابقات تصریح کرد: 98 قاری از 33 کشور جهان در هشتمین دوره این مسابقات حضور دارند و این قاریان در مدت 24 شب از شبهای ماه مبارک رمضان و هر شب 4 قاری تلاوت خواهند کرد و از بین آنها نفرات برتر به مرحله نیمه نهایی راه خواهند یافت.
به گفته حسینی بخش، در مرحله دوم(نیمه نهایی)، 24 نفر در 5 شب با هم رقابت خواهند کرد و در نهایت 5 نفر برتر در شب فینال(نهایی) با هم رقابت میکنند تا نفر برتر این دوره از مسابقات مشخص شود.
وی با تاکید بر اینکه مسابقات قرآنی شبکه جهانی الکوثر تنها در رشته قرائت برگزار میشود، افزود: تقریباً تمامی داوران مطرح ایرانی در این مسابقات حضور خواهند داشت.
مدیر روابط عمومی الکوثر در اشاره به نام برخی از این داوران گفت: عبدالرسول عبایی، مهدی دغاغله، سید مهدی سیف، معتز آقایی، سید عباس انجام و غیره در این مسابقات حضور خواهند داشت.
وی همچنین درباره داوران خارجی، گفت: از جمله داوران مصری، «شیخ أحمد عیسى حسن المعصراوی» و«استاد طه عبدالوهاب» حضور خواهند داشت که به جز 5 شب نیمه نهایی و شب فینال به صورت غیرحضوری و از طریق ارتباط تصویری به ارزیابی قاریان خواهند پرداخت.
وی گفت: امسال در نظر داریم تا برای شبهای رقابتهای فینال و نیمه نهایی استاد طاروطی را دعوت کنیم تا در استودیو حضور بیابد؛ همانطور که در سال گذشته استاد «طه عبدالوهاب»(داور برجسته مصری) حضور داشت.
مدیر روابط عمومی شبکه جهانی الکوثر در ادامه اظهار داشت: از عراق نیز داوران برجستهای همچون «شیخ باسم العابدی»، «میثم الرکابی»، «یحیی الصحاف»، از سوریه شیخ «محمد عارف العسلی»، شیخ «رفعت الدیب»، و از لبنان استاد «عادل خلیل»، و«حسین زعیتر» در این مسابقات به عنوان داور حضور خواهند داشت.
وی گفت: تیم داوری هر 6 شب تغییر خواهد کرد و به عبارتی هر داور تنها برای 6 شب داوری خواهد کرد و در 6 شب بعدی جای خود را به داوران دیگری خواهد داد.
حسینی بخش درباره جوایز نفرات اول تا پنجم نیز گفت: جوایز به صورت نقدی و دلاری است که در این مسابقه نفر اول 5 هزار دلار و قاریان دوم تا پنجم نیز به ترتیب چهار هزار دلار، سه هراز، دو هزار و هزار دلار جایزه دریافت میکنند.
به گفته وی، اهدای جوایز در یک مراسم جداگانهای تقریباً یک ماه پس از پایان مسابقات صورت خواهد گرفت. در این مراسم قاریان برتر دعوت خواهند شد و ضمن حضور در شبکه الکوثر جوایز خود را نقداً دریافت میکنند.
وی در ادامه گفت: مسابقات رأس ساعت 00:30 بامداد هر شب شروع خواهد شد و به مدت 90 دقیقة برگزار میشود که این زمان برای رقابتهای نیمهنهایی و نهایی افزایش خواهد یافت.همچنین هر شب یک قاری ایرانی به عنوان قاری افتخاری در استودیو حضور خواهد یافت و به صورت زنده آیاتی را قرائت خواهد کرد.
وی درباره داوران شش شب نخست این مسابقات توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: «معتز آقایی» از ایران داور تجوید، «رفعت علی دیب» از سوریه داور وقف وابتدا، «میثم الرکابی» از عراق داور لحن و «حسین زعیتر» از لبنان داور صوت، 4 داور خارجی 6 شب نخست مسابقات هستند.
مسابقات بینالمللی قرآنی «إِنَّ لِلْمُتَّقِینَ مَفَازًا» بههمت شبکه جهانی الکوثر برگزار میشود و تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت.
این مسابقات، ساعت 00:30 بامداد بهوقت تهران آغاز میشود و شرکتکنندگان از کشورهای مختلف جهان به صورت تلفنی و زنده آیاتی از قرآن کریم را قرائت میکنند.