به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجت الاسلام محمدعلی نکونام، امام جمعه شهرکرد 29 خردادماه در خطبه های نماز جمعه شهرکرد با اشاره به بخشی از خطبه شعبانیه که پیامبر اکرم (ص) میفرماید: شقاوتمند است کسی که از ماه رمضان بهرهمند نشود، بهرهمندی درست از ماه مبارک رمضان را از دغدغههای مهم اهل تقوا بیان کرد و گفت: اهل تقوا دغدغه جدی دارد که مبادا ماه رمضان بگذرد و به جای مهر سعادتمندی مهر شقاوتمندی در پرونده او ثبت شود.
وی با طرح این سوال که چه کنیم از ماه مبارک رمضان سعادتمند خارج شویم؟ نهادینه کردن یاد قیامت در دلها و برای همیشه با معاد زندگی کردن، توجه و دستگیری از مستمندان و نیازمندان، احترام به بزرگان و ریش سفیدان، ظلم نکردن به زیر دستان را از عوامل سعادت در این ماه برشمرد.
حجت الاسلام نکونام بر لزوم مراقبت جدی از زبان، گوش و چشم در ماه مبارک رمضان تاکید کرد و افزود: زبان، گوش و چشم همان گونه که میتوانند بهشت آفرین باشند به همان میزان هر سه آتش ساز، جهنم ساز و عامل اصلی شقاوتمندی آدمی هستند.
وی در ادامه تشیع باشکوه پیکر مطهر 270 شهید به ویژه 175 شهید غواص در تهران به عنوان یکی از روزهای بیادماندی و ماندگار در تاریخ انقلاب اسلامی را یادآور شد و تصریح کرد: تشییع با شکوه این شهدا در شرایط کنونی نشان داد که راه ملت و نظام اسلامی با یاد و آرمانهای شهدا گره خورده است و دشمن هم به هیچ وجه نمیتواند رابطه بین ملت و شهدا را کم رنگ کند.
امام جمعه شهرکرد به تلاش دشمنان داخلی و خارجی برای کمرنگ جلوه دادن این حرکت عظیم اشاره و اظهارکرد: متاسفانه برخیها در داخل با بیان برخی حرفهای بیحساب و کتاب تلاش کردند این حماسه عظیم را کمرنگ جلوه دهند اما نمیدانند که راه ملت ایران با اهداف و آرمان های شهدا گره خورده است.
وی همچنین یکم تیرماه روز اصناف را یادآور شد و گفت: کسبه و اصناف دوست و عزیز در نزد خدای متعال هستند اگر قدر خودشان را بدانند و کسب حلال و سالم برای خود فراهم کنند البته این قشر زحمتکش مطالبات و توقعاتی دارند که مسئولان باید برای رفع آنها تلاش کنند.
حجت الاسلام نکونام به یکم تیرماه روز تبلیغات و اطلاع رسانی و سالروز تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی اشاره کرد و گفت: تبلیغ دین تنها وظیفه سازمان تبلیغات، حوزههای علمیه و روحانیون نیست و آنها فقط عهده دار قسمی از این امر خطیر هستند بلکه بیش از 80 درصد کار تبلیغ که همان فراهم کردن زمینهها، امکانات و جذب آحاد مختلف جامعه بر عهده خود مردم است بر همین اساس همگان نسبت به امر تبلیغ موظف هستیم.
وی با یادآوری آغاز هفته صرفه جویی در مصرف آب از اول تیرماه، بر ضرورت نهادینه کردن فرهنگ استفاده کردن درست از آب و صرفه جویی در آن تاکید و خاطرنشان کرد: مسئله آب مربوط به یک کشور ، شهر و روستای خاص نیست بلکه یک مسئله جهانی است و با توجه شرایط کنونی کمبود آب به یک معضل جهانی تبدیل خواهد شد .
امام جمعه شهرکرد با اشاره به 31 خرداد سالروز شهادت شهید مصطفی چمران ، نامگذاری این روز به نام روز بسیج اساتید را یک اقدام زیبا و ارزشمند خواند و گفت: شهید مصطفی چمران یک نخبه و تحصیلکرده ممتاز عملی در تمام مقاطع تحصیلی بود و دکترای خودش را نیز در کنار دانشمندان بزرگ جهانی و از دانشگاههای معتبر و ممتاز خارج گرفت اما هیچ کدام از این مسائل شهید چمران را اشباع نکرد بلکه او را جهاد در راه خدا اشباع کرد.
وی در ادامه برگزاری مراسم جزء خوانی قرآنی کریم در مصلای شهرکرد را یادآور شد و گفت: ماه رمضان ماه تلاوت قرآن است اگر چه تلاوت قرآن را در خانه ، محل کار و شرایط مختلف میتوان انجام داد اما حضور در این مراسم مصادق بارز زندهنگه داشتن و تعظیم شعائر الهی است بنابراین شعائر الهی را مغتنم و بزرگ بشمارید و شرکت در این مراسم معنوی که عصر ها ساعت 6 تا 7 برگزار میشود را فراموش نکنید.
نماینده ولی فقیه در استان در پایان یک مسئله مهم را در ارتباط با مصلای بزرگ حضرت امام خمینی (ره) را متذکر شد و گفت: مصلای امام خمینی (ره) یک امانت در دست من و شما است و تمام تلاش ما هم در طول چهار سال گذشته بر آن بوده که با گرفتن اعتبار از جاهای مختلف و خیرین حتی یک روز کار در این مجموعه تعطیل نشود که به لطف الهی اینگونه هم بوده است.
وی گفت: اعتباری که در سال گذشته به این مجموعه اختصاص داده شد 300 میلیون تومان بود در حالی که ما بیش از این رقم یعنی 800 میلیون تومان برای ساخت و ساز مصلا در سال گذشته هزینه کردهایم بنابراین بدانید که مصلای امام خمینی (ره) برای اداره خودش پشتوانهای جز مساعدتهای مردمی ندارد.
امام جمعه شهرکرد از کم لطفی و انتظارات بالای برخیها از این مجموعه انتقاد کرد و گفت: متاسفانه برخی میخواهند هر جور که دلشان میخواهد از این مجموعه و امکانات آن استفاده کنند و توقعاتشان نیز بسیار بالاست و استفاده بهینه نمیکنند در حالی که این گونه رفتارها صحیح نیست.