به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، یوسف افراش قائم مقام بخش محافل انس با قرآن بیست و سومین نمایشگاه قرآن با اشاره به حضور قاریان بینالمللی در این بخش از نمایشگاه گفت: برنامههای این بخش پیش از اذان مغرب با تلاوت آیات قرآن و برنامه زنده اذانگاهی آغاز شده و یک ساعت پس از اذان، محفل انس با قرآن تشکیل میشود.
افراش با بیان اینکه بخشی از این محفل به برنامه اجرایی اختصاص مییابد، افزود: هر شب دو نفر از قاریان برای تلاوت آیات قرآن کریم در نمایشگاه حضور خواهند یافت، برنامه اجرایی هم با حضور مجریان شناختهشده برگزار خواهد شد. محفل انس با قرآن هر شب میزبان گروههای همخوان و تواشیح نیز خواهد بود.
قائم مقام بخش محافل انس با قرآن نمایشگاه قرآن با بیان اینکه این بخش از برنامهها قابلیت پخش زنده از سوی شبکه قرآن را نیز دارد، اظهار کرد: علاوه بر حضور 90 قاری برجسته کشوری، از 20 حافظ قرآن دعوت شده تا در محافل قرآنی نمایشگاه شرکت کنند، حافظان با حضور در جمع شرکتکنندگان، آیات مربوط به اهمیت حفظ قرآن را تلاوت کرده و به تشریح نکات مربوط به این موضوع میپردازند.
وی با اشاره به وجود این بخش در دورههای قبلی نمایشگاه قرآن گفت: سال گذشته بخش محفل انس با قرآن در مسجد محل نمایشگاه برپا شده بود. هر چند برنامههای اذانگاهی و نماز جماعت با استقبال قابل توجه بازدیدکنندگان از نمایشگاه مواجه بود، اما به دلیل دور بودن محل استقرار این بخش از مرکزیت نمایشگاه، تعداد شرکتکنندگان در محافل چندان زیاد نبود. امسال با تغییر محل استقرار این بخش و انتقال آن به داخل بخش اصلی، انتظار استقبال بیشتری داریم.
افراش با تأکید بر اینکه در فضای در نظر گرفته شده برای این بخش، امکان حضور بیش از 200 نفر برای استفاده از برنامههای محافل فراهم شده است، گفت: برنامهریزی برای دعوت از قاریان از مدتی قبل انجام شده است، در ماه مبارک رمضان بسیاری از قاریان برجسته به شهرها و کشورهای دیگر سفر میکنند و هماهنگی برای حضور آنها در نمایشگاه کار سادهای نیست. با این حال برنامهریزیها از مدتی قبل آغاز شده و تعدادی قاری جایگزین هم برای شرایط خاص در نظر گرفته شده است.
قائم مقام بخش محافل انس با قرآن نمایشگاه قرآن در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه برنامههای دیگری چون برگزاری مسابقات و پرسش و پاسخ هم در این بخش در نظر گرفته شده اما اجرای آنها قطعی نیست، افزود: با توجه به محدودیت زمانی برگزاری نمایشگاه در این دوره، تمرکز ما روی حضور چهرههای شناخته شده قرآنی و امکان ارتباط آنها با بازدیدکنندگان است. هر چند به نظر میرسد ناچار شدیم از برنامههای جنبی صرفنظر کرده و به حداقلها بسنده کنیم، اما باید در نظر گرفت که نمیتوان قرائت قرآن و حضور افراد فعال در این بخش را حداقل دانست.
افراش در پایان خاطرنشان کرد: هرچند برنامههای این بخش در این دوره تفاوت ویژهای با دور قبلی برگزاری نمایشگاه قرآن ندارد، اما با جا به جایی محل استقرار بخش محفل انس با قرآن پیشبینی میشود استقبال قابل توجهی از این بخش صورت بگیرد.