به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، عبدالحمید احمدی، معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان در نشست خبری دومین دوره از مسابقات قرآن ورزشکاران و جوانان کشور که امروز 30 خردادماه در وزارت ورزش و جوانان با حضور جمعی از خبرنگاران برگزار شد، گفت: یکی از مهمترین فعالیتها در حوزه فرهنگی وزارت ورزش و جوانان، توجه به فعالیتهای قرآنی است، زیرا معتقد هستیم که اگر بخواهیم جوانان و ورزشکاران در مسیر پیشرفت و تعالی قرار بگیرند نیازمند آن است که این دو قشر با آموزهها و معارف قرآنی شناخت و آشنایی بیشتری داشته باشند.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ترویج آموزههای قرآنی در میان جوانان افزود: فضای ورزش باید فضای معنوی و قرآنی باشد، همچنین ریاست جمهور نیز به نوبه خوبه بر امر فعالیت های قرآنی اهتمام ویژه ای دارد.
احمدی بیان کرد: این وزارتخانه با عضو بودن در نهادهای دیگر از جمله شورای توسعه فرهنگی کشور در زمینه توسعه و ترویج معارف قرآنی و ارزشهای قرآنی نقش بسزایی دارد و همچنین این وزارتخانه در امر ترویج قرآنی تا به امروز گامهای مؤثری برداشته است تا بتواند آموزههای قرآنی را در بین ورزشکاران و جوانان تا اکنون ترویج دهد و این حرکت به ویژه در سال 94 به لحاظ کیفی و کمی ارتقا داشته است.
وی با اشاره به حوزه مفاهیم قرآنی افزود: در وزارتخانه در امر مفاهیم و هم در زمینه قرائت و حفظ موضوعی قرآن، برنامههای زیادی پیشبینی شده است که تنها این مسابقات معطوف به یک دوره نیست و در طول سال، این وزارتخانه در این امر فعالیتهای گستردهای داشته است که تا پایان سال موضوعات بررسی خواهد شد.
حضور 51 فدراسیون ورزشی در این مسابقات
معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به دوره گذشته، گفت: 51 فدراسیون ورزشی برای دومین دوره همکاری لازم را با ما خواهند داشت و تمام تلاشمان بر این است که تمام ورزشکاران و جوانان در ردههای سنی 15 تا 29 سال در این مسابقات حضور داشته باشند و ورزشکارانی که بخواهند در این مسابقات شرکت کنند باید دارای کارت بیمه ورزشی باشند و هماهنگیهای لازم از طریق فدراسیونها و هیئتهای ورزشی انجام شده است و همچنین تمامی کارکنان وزارت ورزش و جوانان در این برنامه حضور خواهند داشت.
وی در ادامه با بیان اینکه امسال تمام تلاشمان بر این است که ورزشکاران ملی و نخبگان نیز در این مسابقات شرکت داشته باشند، گفت: با ورود نخبگان در این مسابقات، مسابقات را در سطح کیفی و بهتری برگزار خواهیم کرد و پیشبینی میشود که در این رقابتها 50 هزار نفر حضور داشته باشند.
وی افزود: هماهنگیهای این دبیرخانه از چند ماه پیش آغاز شده است و با تجارب بیش از 30 سال در امر قرآن، دومین دوره مسابقات را در بعد گستردهتری برگزار خواهیم کرد. سعی شده است تنها به بحث قرائت توجه نداشته باشیم بلکه انواع فعالیتها را در این مسابقات در 11 رشته پیشبینی کردهایم و بحث مفاهیم قرآن در توجه بیشتری قرار گرفته است.
شرایط حضور در مسابقات
معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان افزود: تنها ورزشکارانی میتوانند در این مسابقات شرکت کنند که علاوه بر کارت بیمه ورزشی دارای حکم قهرمانی از استان، کشور و یا شهرستان خود داشته باشند و از طریق هیئتهای ورزشی استانی خود معرفی شده باشند.
احمدی در ادامه با اشاره به سن شرکتکنندگان تاکید کرد: در این مسابقات، جوانان در سن 15 تا 29 سال میتوانند از طریق سایت ثبت نام کنند و همچنین این مسابقات در سه مرحله شهرستانی، استانی و کشوری و در سه بخش مجزا برای جوانان، ورزشکاران و کارکنان وزارتخانه برپا خواهد شد.
احمدی گفت: تدوین و ارائه نظامنامه ورزش کشور، یکی از مسائلی بود که سال گذشته بررسی شد و با تلاش توانستیم این نظام نامه را نهایی کنیم و به شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تصویب ارسال کنیم. در این نظامنامه چارچوبها، سیاستها و اولویتهای مسائل فرهنگی ورزش گنجانده و در آینده عملیاتی خواهد شد. همچنین نظام نامه اخلاق حرفهای ورزش نیز تدوین شده که به زودی نهایی خواهد شد.
وی ادامه خاطرنشان کرد: نظامند کردن مسائل فرهنگی و اخلاقی و تعیین چارچوب اولویتها میتواند شرایط مناسبی را برای ما در حوزه ورزش بوجود بیاورد و همت وزارتخانه بر این است که ارتباط خوبی را با باشگاه ورزشی در زمینه فرهنگی ایجاد کند، زیرا معتقدیم که این میتواند تاثیرات بسیار گستردهای را در حوزه فرهنگی برای ورزشکاران ما به دنبال داشته باشد.
تشکیل دفتر دائم برای فعالیتهای قرآنی در وزارت ورزش و جوانان
وی با اشاره به اینکه در وزارتخانه در نهادینه کردن فعالیتهای قرآنی در وزارت ورزش و جوانان تلاشهایی صورت گرفته است، گفت: قصد داریم در قالب طرحی، دفتر دائم فعالیتهای قرآنی را در این وزارتخانه و ادارات کل ورزش و جوانان ایجاد کنیم که منوط به تایید سازمان سازمان مدیریت و برنامهریزی است.
احمدی افزود: ما به دنبال آن هستیم تا گفتمان فرهنگی را در حوزه ورزش و جوانان حاکم کنیم و هدف اصلی وزارت ورزش و جوانان نیز اثرگذار بودن حوزه فرهنگی در بخش ورزش و جوانان است تا بتواند مفاهیم قرآنی را با جوانان آشنا کند.
وی تصریح کرد: تمهیدات لازم برای حضور دائم و گسترده از طریق ادارات کل وزارت ورزش و جوانان، صورت گرفته است و فدراسیون و هیئتهای ورزشی انجام شده است که درخصوص برگزاری این مسابقات تبلیغات صورت گیرد و شرایط لازم را برای جوانان علاقه مند و ورزشکاران آماده کنند و همکاریهایی با سمنها و تشکلهای فرهنگی و قرآنی انجام شده است و در این میان شورای توسعه فرهنگ قرآنی حمایت و پشتیبانی بسیار خوبی انجام داده است.
تعیین 26 موضوع
احمدی در ادامه به بحث موضوعی این مسابقات اشاره کرد و افزود: در دومین دوره مسابقات قرآنی وزارت ورزش و جوانان، موضوعات و مسائلی مطرح شده است که در زندگی جوانان بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و در بحث آیات و احادیث موضوعات مورد کنکاش قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: دراین موضوعات به دنبال مباحث مربوط به جوانان هستیم که جوانان امروزه درگیر آن هستند و با مفاهیم قرآنی این موضوعات را بررسی کرده ایم و امیدواریم با این حرکت، در روش و گفتار جوانان و ورزشکاران گامی برداشته باشیم. مجموعه ای از فعالیتها برای توسعه فرهنگ دینی در بین جوانان در معاونت فرهنگی قرار گرفته است که در این راستا تولید محصولات قرآنی را در برنامه دنبال خواهیم کرد که 26 موضوع به عنوان 26 درس برای جوانان انتخاب شده است که امیدواریم پیامدهای تاثیرگذاری داشته باشد.
احمدی در پایان با اشاره به حضور نهادها و همکاری آنان با این مسابقات گفت: حضور بیش از 50 هزار نفر در این مسابقات میتواند موج مثبتی را در فضای فرهنگی قرآنی جوانان و ورزشکاران ایجاد کند و در امر حاکمیت اخلاقی جامعه کمک کننده باشد و سازمانهایی مانند سازمان فعالیتهای قرآنی دانشجویان کشور، جهاد دانشگاهی، خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) و شورای توسعه قرآنی کشور و سیمای قرآن در این امر یاریرسان بودند.
در ادامه مسعود امینی، مدیر کل امور فرهنگی وزارت وزرش و جوانان در نشست خبری دومین دوره از مسابقات قرآن ورزشکاران و جوانان کشور گفت: بر روی اولین دوره مسابقات سراسری قرآن ورزشکاران و جوانان که سال گذشته انجام شد، کار کارشناسی صورت گرفت. در مسابقات قرآن، حضور قراء کشوری همیشه به چشم میخورد اما زیر بنایی این مسابقات بدین شکل است که تمامی جوانان با معرفی سازمانهای مردمنهاد میتوانند در این رقابت شرکت کنند.
امینی افزود: بیمه ورزشکاران را در این مسابقات ملاک نظر قرار دادهایم که در شهرستان و استانها ثبت نام انجام شد و 416 شهر در اولین دوره مسابقات ثبت نام کردند و مراحل تجلیل آنان صورت گرفت که در بخش بانوان در استان قم و در بخش آقایان در مشهد مقدس این مسابقات انجام شد.
وی ادامه داد: در سال گذشته 6 استان برتر قرآنی مورد تجلیل قرار گرفت و همچنین منبع مسابقات از کتب حجت الاسلام قرائتی مد نظر قرار گرفته بود که امسال آیات موضوعی و احادیث موضوعی به علاقهمندان ارائه میشود. امیدواریم در این مسابقات بتوانیم هر چه بهتر در امر ترویج مفاهیم قرآنی در بین جوانان و ورزشکاران قدم برداریم.