کد خبر: 3316612
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۵

روایتی از سبک جدید گروه‌های جهادی در خدمت‌رسانی

گروه جامعه: روایتی از گروه‌های جهادی که فعالیت‌ خودشان را بر محور اقتصاد روستا و اشتغال محرومین قرار داده‌اند، معتقدند اگر اشتغال وجود داشته باشد محرومیت خود به خود حذف می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، این روزها پیوند با علم اقتصاد و دانش کشاورزی و نیز توجه به محیط بومی بیش از همیشه مورد اهتمام گروه‌های جهادی است. گروه‌های جهادی عمدتا با حضور تعدادی از دانشجویان تشکیل می‌شود که علاقمند به دستگیری از مردم در مناطق محروم هستند و دغدغه سازندگی کشور را دارند.

برخی از گروه‌های جهادی کشور توانسته‌اند برای مسئله حضور ناپیوسته و مقطعی در روستاهای محروم که صرفا در ایام تعطیلات عید و تابستان خلاصه می‌شود، راه حلی پیدا کنند، آنها افق نگاهشان را بالاتر برده‌اند و حالا ذهنشان درگیر اقتصاد روستا و اشتغال جوانان است.

احداث یک منزل مسکونی برای یک زن خودسرپرست و 3 فرزند یتیمش

گروه جهادی شهید غرضی که توسط دانشجویان دانشگاه شمال واقع در شهرستان آمل تشکیل شده از جمله گروه‌های موفق جهادی است که دغدغه‌هایی نو دارد و سبکی جدید را مورد توجه قرار داده است. با «متین حسنی» دانشجوی رشته معماری و مسئول گروه جهادی شهید غرضی در همین زمینه به گفت و گو نشسته‌ایم. این گروه جهادی با حضور مداوم 8 ماهه در روستای رزکه آمل توانسته یک منزل مسکونی برای یک زن خودسرپرست و 3 فرزند یتیمش بنا کند.

مردم هم برای شرکت در کار خیر استقبال می‌کردند

مسئول گروه جهادی شهید غرضی نحوه عمل گروهش در روستای رزچه را اینطور تشریح می‌کند: هر روز بعد از پایان فعالیت درسی، هماهنگی‌های لازم برای تهیه مصالح و حضور اوستاکار را پیگیری می‌کردیم. برای تمام مصالحی که برای این ساختمان تهیه کردیم، حتی یک ریال هم سود پرداخت نکردیم و فروشندگان به قیمت خرید مصالح را به ما می‌فروختند. به آنها می‌گفتیم مصالح را برای چه کاری می‌خواهیم و آنها هم برای شرکت در کار خیر استقبال می‌کردند. بخش عمده کار مهندسی ساختمان را بچه‌های رشته عمران دانشگاه خودمان انجام دادند. هر جا هم لازم بود از اوستاکار استفاده می‌کردیم. البته اوستاکارها هم وقتی متوجه می‌شدند کار چیست، پول نمی‌گرفتند یا نهایتا هزینه ایاب و ذهاب را دریافت می‌کردند.

برای رفع محرومیت حتما نباید 1000 کیلومتر حرکت کنیم

وی ادامه می‌دهد: برای رفع محرومیت حتما نباید 1000 کیلومتر حرکت کنیم تا مثلا به سیستان و بلوچستان برسیم. در این مدل مشارکت مردمی بسیار زیاد می‌شود و روستائیان درگیر کار می‌شوند. اگر به اطرافمان نگاه کنیم می‌توانیم سوژه مناسب را پیدا کنیم. از جمله خوبی‌های برگزاری اردوی جهادی به صورت بومی و استانی این است که می‌توان آن را در طول سال به صورت مداوم پیگیری کرد، ضمن اینکه هزینه‌های سفر هم عملا حذف می‌شود. البته این سخن نافی فواید اردوهای جهادی خارج از استان نیست و هر کدام از این دو مدل ویژگی‌های خاص خود را دارند.

فراموششان نکرده‌ایم

وی ادامه می‌دهد: در حال حاضر ارتباطمان با روستای رزچه و این خانواده مستضعف را حفظ کرده و فراموششان نکرده‌ایم، گاهی اوقات به آنها سر می‌زنیم و مختصر کمکی می‌کنیم، استانداری و بسیج سازندگی هم انصافا همکاری می‌کنند. سر جمع با حدود 20 میلیون تومان 2 طبقه خانه ساختیم.

برای مردم دستگاه آب شیرین کن ساختیم

حسنی درباره برنامه سال 94 گروه جهادی شهید غرضی اظهار می‌کند: ‌عید امسال به همراه 75 نفر از دانشجویان به منطقه‌ای در 80 کیلومتری بندرعباس تحت عنوان بندر خمیر اعزام شدیم و سه عرصه عمران، پزشکی و کشاورزی را تعریف کردیم. در عرصه عمران ساخت خانه و سرویس‌های بهداشتی را در دستور کار داشتیم. در عرصه پزشکی همه روستاهای اطراف به طور کامل ویزیت شدند و پایش سلامت آنها در اختیار مسئولان استان قرار گرفت. یک گروه پژوهشی کشاورزی‌-اقتصادی برای رفع مشکل آب منطقه با هدف اشتغالزایی تشکیل شد که در حال حاضر با راهنمایی اساتید دانشگاه توانسته‌اند یک دستگاه آب شیرین کن برای یکی از روستاها بسازند.

 

 

گروه‌های جهادی اقتصاد روستا و اشتغال محرومین را هدف گرفته‌اند

او تاکید می‌کند: امروز دیگر گروه‌های جهادی اقتصاد روستا و اشتغال محرومین را هدف گرفته‌اند، اگر اشتغال وجود داشته باشد محرومیت خود به خود حذف می‌شود. ما خانه عالمی هم که در روستا ساختیم فقط برای این نیست که چند روز در سال یک روحانی برای تبلیغ در آن سکونت پیدا کند، قرار است اساتید دانشگاه ما، مربیان سازمان فنی و حرفه‌ای و کارشناسان بسیج سازندگی مرتبا به این منطقه سفر کنند و برای اقامت از همین خانه عالم استفاده کنند. بسیج دانشجویی در دانشگاه یک کانون جهادی راه انداخته و در حال حاضر دانشجویان و اساتید دانشگاه آمل 5 طرح پژوهشی و اشتغالزایی در دست مطالعه دارند.

captcha