کد خبر: 3316640
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۷
عبدالفتاح الطاروطی بیان کرد:

رسالت قاری تنها تلاوت نیست/ دوری مانع ارتباط قلبی‌ام با ایرانیان نشده است + فیلم

کانون خبرنگاران نبأ: داور بین‌المللی قرآن مصر با بیان اینکه اگر جسمم از ایرانیان دور است، روح و قلبم با آنهاست، گفت: رسالت قاری تنها تلاوت نیست بلکه باید الگویی برای جوانان باشد؛ قاری باید متواضع و محب باشد و از هیچ ارشادی بخل نورزد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، عبدالفتاح الطاروطی در حاشیه مسابقات قرآن مالزی پس از مراسم اهدای جوایز به بیان مسائلی درباره سطح مسابقات و ویژگی‌های مسابقات مالزی پرداخت و توصیه‌هایی برای محسن حاجی حسنی کارگر، نماینده ایران و نفر نخست مسابقات مالزی داشت. وی پیش از این گفت‌وگو، در سخنانی با جاودان، کارشناس مجری شبکه قرآن با اذعان به وجود برخی مشکلات و شرایط سیاسی در سفر به ایران بیان کرده بود که این مسئله باعث از بین رفتن صمیمیت و ارتباط قلبی با ایرانیان نشده است. در ادامه مشروح این گفت‌وگو ارائه می‌شود:

استاد دکتر طاروطی نظر شما درباره این مسابقات چیست و سطح این مسابقات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

در حقیقت این اولین‌‌بار است که من در مسابقات بین‌المللی مالزی شرکت می‌‌کنم. متسابقان در این مسابقات واقعا زیاد بودند. ما در ابتدای این دوره افرادی نابغه که جلب توجه کنند نیافتیم و ندیدیم. اما تقدیر الهی برای ما چیزی را در آخرین روز مسابقات پنهان کرده بود که در روز آخر آشکار شد. صداهای زیبایی که ما را مسرور و خوشحال کرد. البته گمان می‌کنم که تمامی مدیریت‌های مسابقات با تدبیر این کار را انجام می‌دهند که صداهای زیبا را ذخیره می‌کنند تا این برگه‌ها نسوزد. در روز آخر مسابقات شدت رقابت‌ها زیاد می‌شود و به قولی حسن ختام می‌شود.

 

الحمدلله این خوش‌شانسی ما بود که صداهای زیبا را روزی ما کرد. بین این افراد، دوست من محسن حاجی حسنی نیز خیلی توجهات را جلب کرد. همچنین تعدادی از برادرانی که در این مسابقه مقام کسب کردند و برخی از دختران و بانوانی که در این مسابقات شرکت کردند تلاوت‌های خوبی داشتند. باذن الله(سبحانه و تعالی) است که خداوند توفیق قرآن را به بسیاری از خلق خودش عنایت می‌کند. از خداوند افزایش توفیق و دوام نعمت‌هایش را می‌خواهیم.

شاهد حضور استاد عبدالفتاح طاروطی در مسابقات بین‌المللی زیادی بودیم که از جمله مسابقات ایران و همچنین اکنون در مسابقات مالزی است؟ مسابقات از نظر میزبانی، روال مسابقه، هیئت‌داوران، سطح تلاوت قاریان چگونه ارزیابی می‌کنید؟ 

از فضل خداوند متعال، مصر حضور و جایگاه بهتر و والاتری در تمامی مسابقات بین‌المللی دارد. اجازه بدهید بدون هیچ تعصبی بگویم در هر مسابقه‌ای بدون حضور داور مصری یا مشارکت متسابق مصری یک خللی وجود دارد. این را بدون تعصب می‌گویم. در مسابقات ایران نیز یک داور مصری وجود دارد. اگرچه سهم حضور ما در مسابقات ایران فقط یک نفر بود ولی ما یعنی حضور داوران مصری در مسابقات مالزی سه داور است. اکنون من، دکتر شیخ احمد المعصراوی و شیخ سید عبدالمجید که آنها از علماء علم قرائت در مسابقات مصر هستند.

من درباره مسابقات مالزی زیاد می‌شنیدم و در این دوره از مسابقات نیز زمانی که آمدم به این مسابقات دیدم، در خودم مقایسه‌ای بین آنچه را که در جمهوری اسلامی ایران دیدم و آنچه در اینجا شنیدم متفاوت بود.

اینجا سازماندهی بسیار خوبی دارد. آنچه که توان دارند تقدیم می‌کنند و تمام لوازم ممکن را برای تکریم اهل قرآن و متسابقان فراهم می‌کنند و در حد وسع خود رفتار خوبی دارند. در مالزی از تلاش‌هایی که داشتند سپاسگزاری می‌کنم. بالاتر از این مسائل اینکه آنان تمام متسابقان را در برابر پادشاه تکریم کردند. این مسئله ذات خود تکریم اهل قرآن است. من نمی‌خواهم بگویم که برگزیدگان پنج یا 10 نفر هستند. بلکه هر کسی که قرآن را حفظ و در این مسابقه شرکت کرده است باید به مسئولان معرفی شود. این چنین است که حافظ بالا می‌رود و او را بر محبت قرآن بیشتر و بیشتر حریص می‌کند.

 

مسابقه الحمدالله در افتتاحیه و اختتامیه در سطح عالی بود. اگر برخی ملاحظات در اینجا به نسبت وجود دارد و آن اینکه کشورهایی که نمایندگان خود را می‌فرستند، باید سطح متاسبقان را بالاتر از این قرار دهند. زیرا برخی خیلی سطح پائین هستند و رشد نمی‌کنند مگر اینکه نماینده آن کشور در مسابقات است ارتقا یابد. کشورها باید نسبت به نمایندگان قاری و حافظ خود عنایت ویژه‌ای داشته باشند؛ زیرا هنگامی که متسابق به کشورش بازمی‌گردد گواهی تقدیم و تکریم را با خود می‌آورد، همان‌گونه که برادرم محسن به آن رسید. همان‌طور که به خود متسابق اضافه می‌شود به جایگاه آن کشور نیز افزوده خواهد شد.

چند سالی است که غیبت دکتر عبدالفتاح طاروطی را در مسابقات ایران و محافل قرآنی حس کردیم. امیدواریم که تلاوت شما را در سرزمین ایران بشنویم. در ایران دوستداران و عاشقان تلاوت شما زیاد هستند آیا شما به آنان وعده می‌دهید که به ایران بیایید تا صدای زیبای شما را بشنوند؟

اگر جسمم در بین شما نیست اما روح، قلب و عقلم با شماست. من دور اهل قرآن، شما و جوانان می‌گردم و طواف می‌کنم. چیزی که دائما بیش از سال 2000 یعنی از 15 سال گذشته این‌گونه هستم. چیزی مرا این‌گونه مشغول می‌کند که دوست دارم نزدیک جوانان باشم. همچنین هر کسی که قرآن می‌خواند و موهبه‌ای دارد در آغوش می‌گیرم و با آن نامه‌نگاری می‌کنم زیرا همین مسئله رسالت ماست. رسالت ما تنها خواندن نیست بلکه باید نمونه‌ای برای جوانان باشیم. قاری قرآن با تواضع و محبت نصیحت می‌کند و توضیح می‌دهد و از هر راهنمایی و ارشادی بخل نمی‌ورزد.

 

آیا پیامبر اکرم(ص) تنها فرمود بهترین شما کسی است که فقط قرآن را بیاموزد؟ فرمودند: تعلیم و آموزش نیز بدهد. بنابراین، رسالت ما این است که همان‌طور که  قرآن را آموختیم به دیگران نیز بیاموزیم. حال که خداوند فیض یادگیری قرآن را به ما عطا کرد برای اینکه این عطا را متوقف نکنیم باید به فردی بعد از خودمان انتقال دهیم. به همین خاطر در انتهای این محفل قرآن حریص بودم که دستم را به سوی عزیزم محسن دراز کنم و از هر زویه‌ای، هر نکته‌ای که می‌دانم به او بگویم و بخل نورزم؛ زیرا من اهل قرآن را دوست دارم.

شما چه سفارشی برای محسن حاجی حسنی و همچنین همه قاریان و علاقه‌مندان به قرائت قرآن دارید که تلاوت‌هایشان پیشرفت کند؟

در ابتدا اجازه بدهید که پیشانی ایشان را ببوسم و هزار تبریک بگویم و بگویم چشم ما را روشن کردی و خیلی دلنشین بودی و تلاوتی اثرگذار داشتی که ما از قرائت قرآن شما بهره بردیم. دکتر احمد المعصراوی از شما تعریف کرد و از زیباترین صداهایی بود که در این مسابقات شنیدیم. دکتر معصراوی هم گمان می‌کرد که ایشان نیز برنده نخست مسابقه شود. با وجود اینکه اسم کسانی که مسابقه می‌دهند را نمی‌دانیم و آنان را ما نمی‌بینیم و نمی‌دانیم از کدام کشور هستند.

 

ما در یک اتاق بسته فقط صدا را می‌شنویم و با وجود این من در هنگام تلاوت ایشان با احساس خودم شناختم که وی محسن از ایران است و توقع داشتم که او نفر نخست شود. ایشان باید خداوند را به خاطر فضل و نعمتی که به وی داده شکر کند؛ توفیق و موفقیت بیشتری را برای وی آرزو دارم. باید به قرآن خدمت کند کما اینکه قرآن خدمات زیادی برای او داشته است و همان‌طور که اهل قرآن شأن و منزلت آن را رفعت داده است. در جهت پیشرفت تلاش کند و عشق به قرآن را بیفزاید. جوانان را در محبت به قرآن جمع کند. باید قدر صدای خود را بداند چراکه از ستارگان قرآن در ایران و الگویی برای غیر خود خواهد شد. ان‌شاء‌الله در ایشان اخلاق، رفتار و خلق نیکو را ببینیم.

مواردی که می‌خواهم به دیگران توصیه کنم و خود نیز راغب به انجام آن هستم چیزی نیست جز تواضع، فروتنی و حب اهل قرآن؛ زیرا «القرآن رحمٌ بین اهله» موجب رحمت بین اهل آن است. عرض تبریک به تمام ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران دارم و به آنان هزار تبریک می‌گویم و امیدوارم شاهد موفقیت‌های بیشتر در خدمت قرآن عظیم باشیم. خداوند اسلام و مسلمین را حفظ کند و ما و کلمه اسلام را در تمامی نواحی جهان جمع کند و صفوف مسلمانان را متحد و پرچم اسلام را مرتفع کند. انه علی ما یشاء قدیر.

captcha