به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، مجله علمی ـ تخصصی «مطالعات رسانه و امت» با مدیر مسئولی حجتالاسلام والمسلمین احمد مبلغی و سردبیری محمد جعفر محمدزاده منتشر شد.
محورهای اولین شماره این مجله عبارتند از؛ نقش رسانه در تحقق امت واحده اسلامی، فقه رسانه، ویژگیهای رسانه تأثیرگذار منطبق بر آموزههای دینی و نقش رسانههای آزاد اسلامی در شکستن انحصار رسانهای و جنگ نرم.
موضوعات و مهمترین مقالات شماره جدید این مجله نیز عناوینی همچون؛ «پیش درآمدی بر فقه رسانه ( موضوعشناسی) احمد مبلغی»، الگوی «آرمانگرایی واقعبینانه» به مثابه ایدئولوژی اسلامی در «مدیریت انقلابی» رسانه، پدیده داعش و شگردهای رسانهای، درآمدی بر نقش نظام رسانه در جنگ نرم علیه امت اسلامی؛ رویکرد مفهومی، ویژگیهای رسانه تأثیرگذار منطبق بر آموزههای دینی و معرفی نشریه پرچم اسلام از نشریات دینی تاریخ مطبوعات ایران است.
یادآور میشود، دانشگاه مذاهب اسلامی با توجه ویژه به تأکیدهای رهبر معظم انقلاب در زمینه وحدت و تقریب مذاهب اسلامی در سالیان اخیر، همت خود را بر امر مهم گفتوگو از طرق گوناگون قرار داده و رسانه را زمینه مناسبی برای تعامل و گفتگوی بین مذاهب اسلامی و نیل به سوی اعتدال و عدالتخواهی و نفی خشونت و افراطیگری دانسته است که امید میرود برنامهها و ابزارهای موجود بتواند در نیل به مقصود که همانا تحقق آرمان تقریب است، اثرگذار باشد.
بنابراین برای تحقق این هدف مهم و برقراری صلح و اعتدال و در راستای مقابله با افراطیگری و خشونت، ضروری است تا رسانههای امت اسلام بهویژه رسانههای معتقد به آرمانهای تقریب، به سازمانهای کارآمد و تأثیرگذاری تبدیل شوند و جهان اسلام بهویژه منطقه خاورمیانه را که امروز به کانون افراطیگری، خشونت، تروریسم، تجاوزگری و کشتار بیرحمانه کودکان و زنان تبدیل شده است، از وضع کنونی نجات دهند.
اما با تأسف باید گفت آنچه همه روزه مشاهده میکنیم این است که جنایتها و اعمال فجیع، به نام اسلام و به اسم مسلمانان رقم میخورد و القای رابطه تنگاتنگ اسلام و خشونت و افراطیگری به کلیدواژههای متعدد رسانههای دشمنان امت اسلام تبدیل شده است که بدون تردید هدفی جز مخدوش کردن چهره رحمانی و پاک اسلام ندارند و البته ادعای گروههای تروریستی در منتسب کردن خود به اسلام و حمل نشانهها و نمادهای اسلامی، آنها را در این هدف یاری میدهد. پس اگر دیپلماسی وحدت را یک ضرورت میدانیم، باید به این مهم اذعان کنیم که برخورداری یا عدم برخورداری از رسانههای فراگیر و هدفمند، میتواند ارتباط معناداری با توفیق یا شکست در مسیر پیش رو داشته باشد.
یادآور میشود، مجله مطالعات رسانه و امت به مدیر مسئولی حجتالاسلام والمسلمین احمد مبلغی و سردبیری محمد جعفر محمدزاده منتشر میشود. علاقهمندان برای ارائه مقالات خود به پایگاه اینترنتی http://resanevaomat.mazaheb.ac.ir/ مراجعه کنند.