حجتالاسلام والمسلمین محمدصادق یوسفیمقدم، رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره شهرک قرآن که با راهاندازی آن تعامل میان مراکز قرآن از جمله ناشران، مؤسسات و پژوهشگاههای قرآنی افزایش مییابد، گفت: راهاندازی این شهرک در سال 1390 پیشنهاد شده و در حال حاضر اطلاع خاصی از این موضوع ندارم که در چه مرحلهای است؛ چرا که مرکز فرهنگ و معارف قرآن آن را اجرا نمیکند.
وی افزود: این کار از ابتدا در دست دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم بوده و اصل کار مرتبط با این بخش است و اگر کار اجرایی این شهرک آغاز شود، ما نیز خوشحال میشویم.
حجتالاسلام یوسفیمقدم در پاسخ به اینکه آیا اطلاع دارید که پیگیری راهاندازی شهرک قرآن در شورای توسعه معارف قرآنی انجام میشود یا خیر، بیان کرد: اطلاعی از این موضوع ندارم، اما میدانم که دفتر تبلیغات در این شورا عضو است و اگر چنین موضوعی مطرح باشد، آنها پیگیر خواهند بود و مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم در این شورا عضو نیست.
رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم یادآور شد: با توجه به اینکه این موضوع در سال 1390 مطرح شده است و ما مجری آن نبودیم، فقط خبر از کاری دادیم که در آستانه تصویب قرار داشت.
گفتنی است، راهاندازی شهرک قرآن در قم در سال 1390 کلید خورد و یوسفیمقدم در آن سال خبر از موضوعی داد که از سوی کمیسیون پژوهش و آموزش عالی شورای توسعه فرهنگ قرآنی به تصویب رسیده و دفتر تبلیغات اسلامی و نظارت شورای عالی حوزههای علمیه مجری آن خواهد بود، اما طی این سالها اتفاق مهمی در رابطه با این موضوع انجام نشده است.
به تازگی خبری در این زمینه منتشر شده که شهردار قم خبر از راهاندازی این شهرک داده و گفته است که تلاش داریم شهر قم را توسعه دهیم تا نقش محوری حرم مطهر حفظ شود که براساس برنامهریزی صورت گرفته، با احداث شهرک قرآنی این خلأ پر میشود.
در صورت راهاندازی شهرک قرآن، تعامل میان مراکز قرآن از جمله ناشران، مؤسسات و پژوهشگاههای قرآنی افزایش یافته و فعالیتهای قرآنی متمرکز میشوند و از سوی دیگر موازیکاری در این زمینه از بین میرود.