کد خبر: 3317781
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۸

«نسیم بهشت»؛ میزبان روزه‌داران در مترو/ نگاهی به ظرفیت‌‌های این طرح

کانون خبرنگاران نبأ: طرح «نسیم بهشت» در ایستگاه‌های مترو با استقبال عمومی مواجه شده است؛ در این طرح که مبلغان دینی سؤالات شرعی مسافران را پاسخ می‌دهند، ظرفیت‌های فراوانی دارد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، نزدیک به یک هفته از حلول ماه مبارک رمضان می‌گذرد، جای جای شهر رنگ و بوی رمضان گرفته است. ماه خدا همه را به میهمانی فرا خوانده است. جدا از روزهای گرم تابستانی که روزه گرفتن را کمی دشوار ساخته است، حال و هوای خدایی شهرهای ایران اسلامی توانسته است جلوه‌ای بی‌بدیل به تیرماه 94 ببخشد.

این روزهای تهران نیز شاهد رمضانی شدن حال و هوایش است. برگزاری نمایشگاه‌ها، مراسم و ویژه‌برنامه‌های ماه خدا روح شهر را صیقل داده است. اما نکته قابل توجهی که رهگذران متروها این روزها با آن مواجه شده‌اند، حضور مبلغان دینی است که در ایستگاه‌های مختلف استقرار یافته و اقدام به ترویج دین و پاسخ‌گویی به مسائل شرعی می‌کنند.

مبلغان؛ میزبانان مسافران

مبلغانی که از مدت‌ها پیش آمادگی‌های لازم برای رفع نیازهای دینی مردم را کسب کرده و اکنون با یک میز و یک صندلی میزبانی رهگذرانی بوده که با برخی دغدغه‌ها و سؤالات شرعی مواجه‌ هستند.در ماه مبارک رمضان روحانیون در قالب طرح «نسیم بهشت» در ایستگاه‌های مترو حاضر و پاسخ‌گوی سؤالات و مسائل شرعی مسافران هستند. طرحی که یک نیاز اساسی از جامعه را برآورده می‌کند.

اگر هم‌اکنون به یکی از ایستگاه‌های مترو که این روحانیون در آنجا مستقر هستند برویم، خواهیم دید که بسیارند کسانی که حضور آنان را غنیمت شمرده و با نشستن بر پشت میز و صندلی که از پیش تعبیه شده است، به گفت‌و‌شنود با این مبلغان می‌پردازند.

بیشتر مخاطبان این طرح، جوانان هستند چراکه روح آنان سرشار از شور و شوق الهی در این ماه شده و سعی دارند از هر فرصتی برای جلا دادن به آن بهره ببرند. حضور مبلغان دینی زمینه‌ساز انس بیشتر جوانان با روحانیون می‌شوند.

نکته قابل تأمل دیگر این است که اکثر قریب به اتفاق مبلغان، از طلاب جوان هستند. این امر هم می‌تواند زمینه‌ساز پاسخ‌گویی و ارتباط بیشتر با مردم به‌ویژه جوانان را فراهم کند. البته جای این سوال هست که در صورتی که شبهات تخصصی مطرح شود آیا طلاب جوان مهارت‌ها و دانش‌های لازم برای پاسخ‌گویی به این گونه سؤالات را دارند؟

برپایی نمایشگاه کتاب

اقدام ارزنده دیگری که این روزها در کنار مبلغان دینی شاهد آن هستیم، نمایشگاه کتاب همراه با پاسخ‌گویی به پرسش‌های اعتقادی، فقهی و اخلاقی توسط روحانیون مستقر در ایام ماه مبارک رمضان است. گفته می‌شود 500 عنوان کتاب ارزشی در این نمایشگاه مورد بازدید و خرید قرار می‌گیرد، همین امر می‌تواند بسترهای لازم برای انس دوباره مردم با فرهنگ کتابخوانی به‌ویژه کتاب‌های دینی و ارزشی را فراهم کند.

اما لازم است چند نکته را مورد توجه قرار داد. اول اینکه این طرح به‌صورت فراگیر و در تمامی ایستگاه‌های مترو اجرا نمی‌شود و تعدادی از ایستگاه‌ها از این نعمت تهی هستند. با توجه به استقبال خوبی که در چند روز گذشته از این طرح شده؛ نیاز است که بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و در سال‌های آتی با برنامه‌ای مدون‌تر اقدام به اجرای آن کرد.

لزوم ترویج هنجارهای شهری و ملی در قالب این طرح

یکی دیگر از مسائلی که می‌تواند این روزها باعث فرهنگ‌سازی عمومی شود، ترویج هنجارهای شهری و ملی در قالب همین طرح با استفاده از منابع دولتی است. اکنون که فرصت جذب مخاطبان فراهم شده؛ بهتر است فرصت را غنیمت شمرده و برخی از هنجارهای عمومی به‌ویژه دغدغه‌های ملی و فرهنگی را برطرف کرد.

همان‌طور که پیشتر گفته شد؛ قریب به اتفاق مبلغان مستقر در ایستگاه‌های مترو، از میان طلاب جوان برگزیده شده است که ممکن است با مشکلاتی در پاسخ‌گویی به بزرگان و سالخوردگان مواجه شوند، لذا می‌توان با یک برنامه‌ریزی دقیق، این مسئله را نیز پاسخ گفت. به‌عنوان مثال می‌توان به‌صورت انتخابی چند ایستگاه را مشخص کرد تا در صورتی که این مبلغان جوان نتوانستند پاسخی قانع‌کننده به مخاطبان بدهند، به این مکان‌ها ارجاع داده شوند.

اجرای طرح در گوشه کنار شهر

اجرای این طرح در گوشه کنار شهر به‌ویژه در بوستان‌ها و پارک‌ها که این روزها مملو از همشریان عزیز است نیز می‌تواند دست‌یابی به هدف اصلی یعنی جذب حداکثری مردم و رفع شبهات آنان را فراهم کند. استفاده از این فضاها و حضور در کنار خانواده‌ها می‌تواند انسی دوباره میان مردم و روحانیت باشد.

در نهایت باید در نظر داشت با توجه به اینکه می‌توان اجرای طرح‌هایی از این قبیل را در طول سال نیز متصور شد، لازم است دست‌اندرکاران با برنامه‌ای مدون و حساب شده پایه‌گذار این عمل نیکو باشند تا علاوه مستمر بودن آن، زمینه‌ساز ارتباط همیشگی بین مردم و روحانیت را فراهم کنند.

وحید حسن‌زاده

captcha