کد خبر: 3318332
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۳
مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته/

بیانات صریح رهبر معظم انقلاب درباره تیم مذاکره‌کننده و خطوط قرمز هسته‌ای

گروه سیاسی: دیدار کارگزاران نظام با مقام معظم رهبری، برگزاری ششمین نشست مشترک دولت و مجلس، تصویب طرح هسته‌ای مجلس و ابقای فانی در آموزش و پرورش از جمله مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته به شرح ذیل است:

واکنش ایران به گزارش سالانه تروریسم وزارت خارجه آمریکا

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان روز شنبه گزارش سالانه تروریسم وزارت خارجه امریکا در خصوص ایران را کاملا مردود دانست.
مرضیه افخم با تکراری خواندن این گزارش گفت: نگرش سیاسی نسبت به پدیده شوم و ضد انسانی تروریسم و به کارگیری معیارهای دوگانه از ریشه های معضل پیچیده و رو به گسترش تروریسم است.
افخم تصریح کرد : ایران در سه دهه گذشته بزرگترین قربانی تروریسم بوده و ایراد اتهام به کشوری که اولویت همکاریهای بین المللی را مقابله با تروریسم، افراطی گری و خشونت می داند فرافکنی است و انتشار اینگونه گزارش ها به هیچ وجه با واقعیت های جاری همخوانی ندارد .

تصویب  کلیات طرح حفظ دستاوردهای هسته‌ای در مجلس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز یکشنبه کلیات طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای را تصویب کردند.
این طرح 199 رای موافق، سه رای مخالف و 5 ممتنع از مجموع 213 نماینده حاضر را کسب کرد.

انتخاب هیئت رئیسه کمیسیون مشترک طرح صیانت از حجاب و عفاف

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه از انتخاب هیئت رئیسه کمیسیون مشترک طرح صیانت از حجاب و عفاف خبر داد.
وی ادامه داد: براین اساس احمد سالک رییس کمیسیون، محمدعلی اسفنانی و لاله افتخاری نواب رئیس، نصرالله پژمان فر سخنگو و سیدرمضان شجاعی کیاسری و محمدرضا طباطبایی نایینی به عنوان دبیر انتخاب شدند.

برگزاری ششمین نشست مشترک دولت و مجلس

ششمین نشست مشترک دولت و مجلس یکشنبه شب به میزبانی دولت در سالن اجلاس سران برگزار شد.
دکتر روحانی در این نشست با اشاره به اینکه مذاکرات هسته ای به مرحله حساسی رسیده است، افزود: مذاکرات مسأله همه کشور است و امیدواریم با کمک مجلس و حمایت مردم ضمن احقاق حقوق ملت و تأمین منافع کشور به نتیجه قابل قبول و خوشحال کننده دست یابیم.
رییس شورای عالی امنیت ملی از این مذاکرات به عنوان یکی از مهم ترین مذاکرات دیپلماتیک کشور یاد کرد و اظهار داشت: این کار مهم در چارچوب رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، شورای عالی امنیت ملی و قانون اساسی پیش رفته و خواهد رفت.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه موضوع مذاکرات هسته ای مربوط به همه اجزاء نظام است، گفت: مذاکره کنندگان کشور در چارچوب های مشخص شده از سوی رهبر معظم انقلاب که به طور شفاهی و کتبی ابلاغ شده حرکت می کنند.
دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به موضوع استیضاح وزیر آموزش و پرورش، گفت: سوال و استیضاح از وزرا حق قانونی مجلس است، اما در این شرایط که آخرین سال فعالیت مجلس نهم است، امیدواریم جلسه استیضاح به بهترین نحو که نشانه همدلی و همکاری دولت و مجلس باشد، برگزار شود.

رییس جمهور با بیان اینکه آموزش و پرورش مشکلات خاص خود را دارد، گفت: دولت یازدهم در سال ۹۲ تا ۹۴ بیش از سایر دستگاه ها به این وزارتخانه بودجه و اعتبار اختصاص داده و بیش صد در صد اعتبارات تصویب شده را تخصیص داده است و وزیر نیز همه تلاش خود را در جهت حل مشکلات این وزارتخانه بکار بسته است.
دکتر روحانی ادامه داد: مسیر حل مشکلات فرهنگیان عزیز بهتر از سال گذشته و در جهت ارتقاء منافع آموزش و پرورش در حال طی شدن است و امیدواریم اگر سوال و پرسشی است در جلسه استیضاح با توضیحات وزیر آموزش و پرورش، نمایندگان قانع شوند و مسیر خدمت ادامه یابد.
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به آخرین وضعیت مذاکرات هسته ای گفت: امیدوارم مذاکرات هسته ای ایران با گروه ۱+۵ به نتیجه مطلوبی برسد و همه باید در جهت حمایت از وزیر امور خارجه و تیم مذاکره کننده تلاش کنیم.
دکتر علی لاریجانی ادامه داد: مذاکرات هسته ای مذاکرات پیچیده ای است و از این رو تیم مذاکره کننده کشورمان باید از همه جهات مورد حمایت باشند. همچنین مهم است که حس کنیم که در یک جبهه واحد قرار داریم، زیرا در جبهه مخالف علناً گفته اند که ما به دنبال آن هستیم که پیچ و مهره های تاسیسات هسته ای ایران را باز کنیم، بنابراین در مقابل چنین حریفی باید هم صدا بود.
وی با تاکید بر اینکه مذاکرات هسته ای نبرد سنگین دیپلماتیک است، گفت: قطعاً تمام مسئولان باید از تیم مذاکره کننده هسته ای حمایت کنند.
رئیس قوه مقننه با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم هم دلی و هم زبانی میان قوای سه گانه گفت: ایشان در دیدار اخیر خود با نمایندگان مجلس شورای اسلامی مجدداً بر لزوم توجه به هم دلی و هم زبانی علی الخصوص میان مجلس و دولت تاکید داشتند. معظم له فرمودند دولت در وسط میدان است و باید به او کمک کرد. در شرایط فعلی امیدوارم بیش از گذشته تلاش کنیم با توجه به مشکلات مردم، وقت مان را صرف حل مسائل اساسی کشور کنیم.
وی ادامه داد: موضوع حائز اهمیت دیگر اینکه سوء ظن به یکدیگر در مسائل ملی مثل موضوع هسته ای بسیار مضر است گاهی در محافل اطلاعات اشتباهی نقل و مطرح می شود و عده ای نیز براساس همین تحلیل های غلط تصمیمات اشتباه می گیرند. لذا اکنون بیش از هر زمانی به همدلی و همزبانی نیازمندیم و باید به هم اعتماد داشته باشیم.
وی تصریح کرد: از طرف دیگر قدرتهای منطقه ای نیز در حال هزینه برای حفظ منافع خود هستند البته دو جنگ عراق و افغانستان ضعف های تحلیلی و محاسباتی آمریکا را نمایان کرد و در پس این آشکار سازی جریان های تندرو و تروریستی قد علم کردند.

آزادی اخلالگران مراسم سالروز رحلت امام (ره)

مدیر کل امنیتی وزارت کشور روز دوشنبه در نشست خبری گفت: اخلالگران در مراسم سالروز رحلت امام خمینی (ره) 11 نفر بودند که پس از بازداشت، همه این افراد با اخذ تعهد آزاد شدند.
وی افزود: با بررسی‌های به عمل آمده همگی این افراد از قشر عامه جامعه بودند و از سوی هیچ گروه و سازمان سیاسی هدایت نشده بودند. همچنین همه این افراد مرد بودند و زنی بین آنها نبود.
زرین‌کلاه با بیان اینکه مسئولیت اصلی برگزاری مراسم بزرگداشت سالروز رحلت امام خمینی (ره) بر عهده سپاه است گفت: افراد بازداشت شده توسط دوربین‌های فعال سپاه در محوطه حرم امام (ره) شناسایی شدند و گزارش این افراد را سپاه به وزارت کشور اعلام کرده است.
زرین کلاه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا اخلالگران در مراسم تشییع پیکر شهدا نیز شناسایی شده اند گفت: در این موضوع نیز وزارت کشور و شخص وزیر ورود پیدا کرده اند و موضوع در دست بررسی است.

مهمترین شرط برقراری مجدد سفر عمره

حسن قشقاوی، معاون کنسولی وزیر امور خارجه، روز دوشنبه تضمین امنیت عمره گزاران و ایجاد فضای منطقی و معقول در ورود و خروج زائران ایرانی به عربستان را مهم ترین شروط جمهوری اسلامی برای برقراری مجدد سفرهای عمره اعلام کرد.
معاون کنسولی وزیر امور خارجه درباره روند پرونده تعرض به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه جده گفت: برخی مطبوعات سعودی به نقل از یک مقام امنیتی سعودی اعلام کردند که مجازات درنظر گرفته شده (هزار ضربه شلاق با نظر پزشک و 4 سال حبس) است اما پس از پی گیری، سرکنسول ایران گفت رسما چیزی به آنها اعلام نشده است.
قشقاوی درباره عادلانه بودن یا نبودن این حکم اظهار کرد: به نظر ما کیفرخواستی که دادستان ارائه کرده واقع بینانه بوده و هر چیزی کمتر از آن نسبت به عمق جنایت، غیر عادلانه است.
وی اضافه کرد: طبق مقررات و حقایق این پرونده، در صورتی که حکمی جز این صادر شود، به نمایندگی از خانوده قربانیان این جنایت، درخواست تجدید نظر خواهیم کرد.

توافق ظریف با سه وزیر اروپایی درباره مذاکرات هسته‌ای

محمدجواد ظریف و همتایان انگلیسی، آلمان و فرانسوی او روز دوشنبه در لوکزامبورگ توافق کردند هیئت‌های کارشناسی با جدیت به نگارش توافق جامع ادامه دهند تا در زمان مقتضی وزیران خارجه به مذاکرات وین بپیوندند.

تصویب جزئیات طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته‌ای

نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز سه‌شنبه با 213 رای موافق، 10 رای مخالف و 6 رای ممتنع از مجموع 244 نماینده حاضر ماده واحده طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته ای ملت ایران را به تصویب رساندند.
با تصویب نمایندگان مجلس و براساس ماده واحده این طرح در راستای صیانت از منافع ملی و رعایت مقررات پادمان معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای هرگونه نتایج مذاکرات هسته ای با کشورهای 1+5 در صورتی معتبر است که الزامات زیر به صورت شفاف رعایت شود.
براساس بند 1 ماده واحده، لغو تحریم ها باید به طور یک جا و کامل در متن توافق نامه درج شده و در روز آغاز اجرای تعهدات جمهوری اسلامی ایران انجام شود.
همچنین در بند 2 ماده واحده این طرح آژانس بین المللی انرژی اتمی در چارچوب توافق نامه پادمان، مجاز به انجام نظارت های متعارف از سایت های هسته ای است و دسترسی به اماکن نظامی، امنیتی و حساس غیر هسته ای، اسناد و دانشمندان ممنوع است و باید مصوبات شورای عالی امنیت ملی رعایت شود.
براساس بند 3 ماده واحده این طرح نیز هیچ محدودیتی برای کسب دانش و فناوری صلح آمیز هسته ای و تحقیق و توسعه پذیرفته نیست و باید مصوبات شورای عالی امنیت ملی رعایت شود.
مجلسی ها در تبصره 1 این طرح تصویب کرد: براساس اصول 77 و 125 قانون اساسی نتیجه مذاکرات باید به مجلس شورای اسلامی ارایه شود.
همچنین براساس تبصره 2 این طرح وزیر امور خارجه موظف است روند اجرای توافق نامه را هر 6 ماه یک بار به مجلس شورای اسلامی گزارش دهد. کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هر 6 ماه یک بار گزارش روند حسن اجرای توافق نامه را به نمایندگان مجلس شورای اسلامی ارایه می کند.

واکنش سخنگوی دولت به تصویب طرح هسته‌ای مجلس

محمد باقر نوبخت روز سه‌شنبه در نشست خبری در واکنش به تصویب طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته‌ای در مجلس گفت: این مصوبه مغایر اصل 176 قانون اساسی است و موضع دولت به دلیل این مغایرت بوده است.
وی افزود: موضوع مذاکرات طبق اصل 176 قانون اساسی در حوزه شورای عالی امنیت ملی است و طبق قانون اساسی این موضوع نه در حوزه قوه مجریه قرار دارد و نه در حوزه قوه مقننه است.

نوبخت ادامه داد: آن چه در مذاکرات هسته ای انجام می شود با رصد مستمر شورای عالی امنیت ملی است؛ ضمن این که باید از نمایندگان و مجلس شورای اسلامی تشکر کنم که این مصوبه را در راستای حمایت از مذاکره کنندگان هسته ای و تقویت جایگاه نمایندگان ایران در برابر 6 قدرت جهانی تهیه کردند.‎
سخنگوی دولت تصریح کرد: دولت حتما در زمینه هسته ای به مجلس گزارش عملکرد می دهد؛ نه تنها به مجلس و مراکز قانونی بلکه به ملت هم این گزارش داده می شود.
وی ادامه داد: البته این مساله پیچیده و فنی است که باید تاسف بخوریم امروز تبدیل به بحث کف خیابانی و مباحث کوچه بازاری شده است ضمن این که ملت بزرگوارمان حق دارند در همه مسایل اظهارنظر کنند.
سخنگوی دولت گفت: اما تردید نکنید به برخی از سؤال‌ها به جهت این که در آینده امکان انعطاف، مانور و یا هر تاکتیکی را از دست خواهیم داد، نمی توانیم خیلی صریح پاسخ دهیم اما حتما اطلاع رسانی خواهد شد.
سخنگوی دولت راجع به مکانیزه کردن انتخابات نیز توضیح داد: اعتبار مورد نیاز این کار را وزارت کشور به سازمان مدیریت اعلام کرد و اعلام آمادگی شد که انتخابات مکانیزه را به صورت پایلوت در تهران و شهرهای بزرگ انجام دهیم و سازمان مدیریت هم موظف به تامین اعتبار شد.
نوبخت در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که حسن قشقاوی معاون وزیر خارجه گفته که تضمین امنیت عمره گزاران شرط برقراری حج عمره است، اظهار کرد: حتما همین طور است. پیش از این سیاست های دولت اعلام شده و تاکنون نیز تغییری نکرده است.
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی دیگر با این عنوان که برخی از سایت‌ها گفته‌اند که جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری از دوران وزارت خود پرونده‌ای دارد؟، تصریح کرد: اگر مطلبی بود طی این 8 سال حکم صادر می شد. دکتر جهانگیری شخصیت بسیار باتجربه و محترمی است که مورد وثوق نظام است.
وی در پاسخ به سؤالی درباره توهین به رئیس جمهور در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) گفت: بسیار متأسفم که در یک روز ملی آن هم در حرم امام (ره) در حالی که تمامی چشم های جهانیان به ملتی که از سوی قدرت های بزرگ در تحریم هستند، دوخته شده و همه تلاش می‌کنند عزت و یکپارچگی ملت را نشان دهند و توصیه رهبر معظم انقلاب نیز همدلی و همزبانی است، چنین اتفاقی رخ می دهد.
سخنگوی دولت گفت: افکار عمومی قضاوت می کند که آیا این عده به توصیه و سفارش رهبر معظم انقلاب پایبند هستند یا خیر و تقید این افراد نسبت به ولایت را می توان از رفتار آن ها ملاحظه کرد. جامعه در این زمینه به خوبی قضاوت می کند.
نوبخت در پاسخ به سؤال دیگری درباره سخنرانی‌های اخیر برخی مداحان علیه دولت و تیم مذاکره کننده گفت: این هم از این دست مسائل است که به انواع روش‌ها بعضی رسانه‌ها و برخی برنامه‌های رسانه ملی عملا دروغ و تهمت نسبت به مسئولان عالی نظام در قوه مجریه است. این موضوع قابل تامل است.

دیدار کارگزاران نظام با رهبر معظم انقلاب

سران قوا، مسئولان، کارگزاران و جمعی از مدیران ارشد دستگاه‌های مختلف کشوری و لشکری روز سه‌شنبه با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند.
رهبر معظم انقلاب در این دیدار تقوای جامعه را قابل تعمیم به مسائل اجتماعی و اقتصادی دانستند و تأکید کردند: تقوای جامعه در مسائل اقتصادی، همان اقتصاد مقاومتی است که کشور را در مقابل تکانه های ناشی از حوادث جهانی یا در مقابل تیرهای زهرآگین سیاستهای معارض جهانی حفظ می کند.
ایشان با یادآوری هشدارهای مکرر خود در سالهای گذشته درخصوص لزوم استحکام بخشی کشور در مقابل خیز اقتصادی قدرتها خاطرنشان کردند: در این سالها مسئولان در حد و توان خود تلاشهای خوبی را انجام دادند اما موضوع اقتصاد مقاومتی باید با استفاده از همه توان و ظرفیت کشور پیگیری و محقق شود.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه الگوی اقتصاد مقاومتی در برخی کشورهای دیگر اجرا و تأثیرات مثبت آن دیده شده است، نقطه کانونی اقتصاد مقاومتی را درون زایی و نگاه به درون دانستند و گفتند: این درون زایی به معنای انزوا طلبی نیست بلکه تکیه به ظرفیت ها و توانایی های درونی، با نگاه به بیرون است.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه تدوین سیاستهای اقتصاد مقاومتی محصول خرد جمعی و مشورت های طولانی بوده است، افزودند: بعد از ابلاغ این سیاستها، بسیاری از صاحبنظران اقتصادی آن را تأیید کرده اند و اکنون اقتصاد مقاومتی وارد ادبیات و فرهنگ رایج اقتصادی کشور شده است.
ایشان مدل اقتصاد مقاومتی را، مقابل مدل قدیمی دیکته شده از طرف قدرتها به کشورهای جهان سوم دانستند و خاطرنشان کردند: این مدل قدیمی مبتنی بر نگاه به بیرون است اما مدل اقتصاد مقاومتی، الگویی مترقی و متکی به ظرفیت های درونی است.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: ممکن است عده ای اینگونه تصور کنند که مدل اقتصاد مقاومتی، الگویی مطلوب است اما امکان تحقق آن وجود ندارد در حالیکه قاطعانه می گویم، اجرای الگوی اقتصاد مقاومتی در شرایط کنونی کشور و با توجه به ظرفیت های موجود، کاملاً امکان پذیر است.
ایشان برخی مشکلات را ناشی از چالش های درونی کشور دانستند و در بیان بخشی از این چالش ها، گفتند: چالش بزرگ کشور ما سهل انگاری در عمل و ساده و سطحی نگریستن به مسائل است.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: یکی دیگر از چالش های درونی که خطای بسیار بزرگ و اساسی است، این است که تصور شود با فاصله گرفتن از مبانی اعتقادی و اصول نظام اسلامی، همه راهها باز خواهد شد.
ایشان خاطرنشان کردند: مسئولان در دولت خدمتگزار، انسانهای معتقد به مبانی و اصول انقلاب هستند و من از آنها گله ای ندارم ولی در مجموعه دست اندرکاران، برخی تصور می کنند با کوتاه آمدن از اصول، درها گشوده خواهد شد در حالیکه نتیجه این خطای بزرگ را در سالهای اخیر در برخی کشورها دیده ایم. تنها راه پیشرفت، ایستادگی و پافشاری بر مبانی و اصول است.
حضرت آیت الله خامنه ای یکی دیگر از چالش های درونی را این موضوع دانستند که برخی تصور می کنند، مردم مشکلات را تحمل نخواهند کرد.اگر حقایق امور با صداقت لازم و به درستی برای مردم بیان شود، مردم خواهند ایستاد و مقاومت خواهند کرد.
ایشان، تردید در توانایی های درونی کشور را یکی دیگر از چالش ها خواندند و افزودند: باید به دانشمندان جوان خود و به مجموعه های مردمی در امور اقتصادی اعتماد و از توانایی های آنها استفاده کرد.
رهبر انقلاب اسلامی شرط اصلی برای تحقق اقتصاد مقاومتی را عزم راسخ و جدی و پرهیز از سهل انگاری و راحت طلبی و تکیه بر مدیریت جهادی برشمردند و تأکید کردند: مدیریت جهادی عبارت است از توکل بر خداوند و استفاده از تدبیر و عقلانیت و در عین حال پیش بردن کارها با عزم راسخ و بدون هراس از جوانب.
حضرت آیت الله خامنه ای، ترویج فرهنگ متناسب با اقتصاد مقاومتی را در کنار بکارگیری مدیریت جهادی، ضروری دانستند و خاطرنشان کردند: صدا و سیما، رسانه ها، مسئولین، ائمه جمعه و همه کسانی که سخن آنان در میان مردم تأثیرگذار است، باید ترویج گر فرهنگ اقتصاد مقاومتی باشند.
رهبر انقلاب اسلامی در سخنان بسیار مهم شان درباره موضوع هسته ای، قبل از تشریح برخی جزئیات مذاکرات و تبیین صریح خواسته ها و خطوط قرمز هسته ای، سه نکته را مورد تأکید قرار دادند.
نکته اول اینکه هر آنچه رهبری در جلسات عمومی می گوید عیناً همان مسائلی است که در جلسات خصوصی به رئیس جمهور و دیگر مسئولان ذیربط می گوید بنابراین این خط تبلیغی غیرصحیح که از برخی خطوط قرمز رسمی در جلسات خصوصی صرف نظر شده است، خلاف واقع و دروغ است.
دومین نکته ای که حضرت آیت الله خامنه ای به عنوان مقدمه بحث هسته ای بیان کردند، امانت داری، غیرت، شجاعت و تدین اعضای تیم مذاکره کننده کشورمان بود.
ایشان گفتند که این تیم، با غیرت ملی و دقت کامل و با قصد باز کردن گره و پیش بردن کار کشور، در مقابل تعداد کثیر مذاکره کنندگان طرفهای مقابل، مشغول تلاش است و انصافاً با شجاعت، مواضع را بیان و دنبال می کند.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند، هرکسی از جزئیات مذاکرات با خبر شود حتماً به این مطالبی که درباره تیم هسته ای گفته شد، اذعان خواهد کرد البته آنها ممکن است در تشخیص و عمل خطا کنند اما متدین و غیور هستند.
ایشان افزودند: با انتقاد مخالف نیستم و آن را لازم و کمک کننده می دانم اما این یک واقعیت است که انتقاد کردن از عمل کردن آسان تر است چرا که دیدن عیبهای طرف مقابل راحت است اما درک دشواریها و نگرانی های او، مشکل می باشد.
حضرت آیت الله خامنه ای سپس به بیان تاریخچه کوتاهی از روند مذاکره با امریکایی ها پرداختند که به درک روند مذاکرات کمک قابل توجهی می کند.
ایشان گفتند: موضوع مذاکره با امریکایی ها مربوط به زمان دولت قبل است و به فرستادن واسطه به تهران برای درخواست مذاکره مربوط می شود.
رهبر انقلاب اسلامی با تذکر دو نکته مهم در هماوردیهای جهانی خاطرنشان کردند: در هر رویارویی دیپلماتیک دو میدان وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد میدان اصلی که میدان واقعیت، عمل و تولید دارایی است و مدیران دیپلماسی و سیاست که عرصه تبدیل این داراییها به امتیاز و تأمین منافع ملی است.
ایشان افزودند: دست خالی هر کشور در میدان اول، محدوده انعطاف او را در میدان دوم می بندد و با توجه به همین منطق، ایران با دستاوردهای مهم و قوی وارد میدان مذاکره شد که برخورداری از قدرت تولید سوخت 20 درصد، یکی از آنها بود.
رهبر انقلاب یادآوری کردند همه قدرتهای هسته ای از فروختن سوخت 20 درصد برای تولید داروهای هسته ای در مرکز تهران خودداری می کردند و حتی جلوی خرید ما از کشورهای دیگر را می گرفتند اما جوانان دانشمند و افتخارآفرین ایران، این سوخت را تولید و به صفحه سوخت تبدیل کردند و طرف مقابل مات شد.
ایشان افزودند: علاوه بر سوخت 20 درصد، دستاوردهای واقعی و میدانی دیگری هم داشتیم و در واقع راهبرد ایستادگی ایران در مقابل فشارها جواب داد و امریکایی ها به این نتیجه رسیدند که تحریم ها اثر مورد نظر و مطلوب آنها را ندارد و باید راه دیگری پیدا کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به نگاه شک آلود ایران به طرف امریکایی گفتند: با وجود این، ما حاضر بودیم اگر امریکایی ها سر حرفها و وعده های خود به آن واسطه منطقه ای ایستادند ما هم هزینه بدهیم چون در مذاکرات می توان براساس عقل و محاسبه، عقب گردهایی نیز داشت اما آنها اندکی بعد از مذاکرات زیاده خواهی و بدعهدی را آغاز کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای در نوعی جمعبندی از روند مذاکرات تأکید کردند: تأمل و مطالعه در روند مطالبات امریکایی ها نشان می دهد هدف آنها ریشه کن کردن صنعت هسته ای ایران، از بین بردن ماهیت هسته ای کشور و تبدیل آن به یک کاریکاتور و تابلوی بی محتوا است.
رهبر انقلاب سپس در تبیین واقعیات صحنه پیچیده مذاکرات با امریکایی ها، یک نکته مهم دیگر یعنی نیاز دولت امریکا به توافق هسته ای را مورد بررسی قرار دادند.
ایشان افزودند: اگر آنها بتوانند به اهداف خود در مذاکرات برسند به یک پیروزی بزرگ رسیده اند چرا که ملت استقلال طلب ایران را تسلیم کرده اند و کشوری را که می تواند الگوی دیگر کشورها باشد شکست داده اند و تمام بدعهدی ها و چانه زنی های آنها برای تحقق همین اهداف است.
حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه سخنانشان به ترسیم صریح خطوط قرمز هسته ای پرداختند.
ایشان به عنوان اولین خط قرمز گفتند: ما برخلاف اصرار امریکایی ها محدودیتهای بلند مدت 10، 12 ساله را قبول نداریم و مقدار سالهای مورد قبول محدودیت را به آنها گفته ایم.
رهبر انقلاب ادامه کار تحقیق و توسعه و ساخت و ساز حتی در زمان محدودیت را دومین خط قرمز ایران اعلام کردند و افزودند: آنها می گویند در مدت 12 سال هیچ کاری نکنید اما این، یک حرف زور مضاعف و غلط مضاعف است.
رهبر انقلاب در توضیح سومین خط قرمز هسته ای تأکید کردند: تحریم های اقتصادی، مالی و بانکی چه مربوط به شورای امنیت، چه کنگره امریکا و چه دولت امریکا باید فوراً هنگام امضای موافقتنامه لغو و بقیه تحریم ها هم در فواصل معقول برداشته شود.
ایشان افزودند: امریکایی ها درباره تحریم ها یک فرمول پیچیده، چند لایه و عجیب و غریب مطرح می کنند که معلوم نیست از آن، چه چیزی در می آید اما ما صریحاً مطالبمان را می گوییم.
حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه بحث درباره خطوط قرمز مذاکرات هسته ای افزودند: لغو تحریم ها نباید به اجرای تعهدات ایران منوط شود نگویند شما تعهدات را انجام دهید بعد آژانس گواهی دهد تا تحریم ها لغو شود ما این مسئله را مطلقاً قبول نداریم. اجرائیات لغو تحریم ها نیز باید با اجرائیات تعهدات ایران متناظر باشد.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین تأکید کردند: ما با موکول کردن اجرای تعهدات طرف مقابل به گزارش آژانس، مخالفیم چون آژانس بارها و بارها ثابت کرده مستقل و عادل نیست بنابراین ما به آن بدبین هستیم. می گویند «آژانس باید اطمینان پیدا کند» این چه حرف نامعقولی است چگونه اطمینان پیدا کند مگر اینکه وجب به وجب این سرزمین را بازرسی کند.
رهبر انقلاب مخالفت قاطع با «بازرسی های غیر متعارف، پرس و جو از شخصیتهای ایران و بازرسی از مراکز نظامی» را از دیگر خطوط قرمز هسته ای اعلام کردند.
رهبر انقلاب به صراحت تأکید کردند: در ایران، همه از جمله بنده، دولت، مجلس، دستگاه قضایی، دستگاههای امنیتی و نظامی و همه نهادها خواهان توافق خوب هسته ای هستیم توافقی که عزتمندانه، منصفانه و مطابق با مصالح و منافع ایران، تدوین شود.

فانی در آموزش و پرورش باقی ماند

جلسه استیضاح علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش روز چهارشنبه به ریاست حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن ابوترابی فرد در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

فانی در این جلسه موفق شد با کسب 167 رای مخالف استیضاح نمایندگان، 76 رای موافق استیضاح نمایندگان و 13 رای ممتنع از مجموع 256 رای ماخوذه باردیگر به عنوان وزیر آموزش و پرورش در این وزارتخانه به مسئولیت خود ادامه دهد.

حجت‌الاسلام صدیقی؛ خطیب جمعه این هفته تهران

نماز عبادی ـ سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت حجت‌الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی در مصلای امام خمینی(ره) اقامه می‌شود.
حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای نیز پیش از خطبه‌ها به مانسبت فرارسیدن سالروز فاجع هفتم تیر و شهادت شهید آیت‌الله بهشتی و یارانش سخنرانی خواهد کرد.

captcha