کد خبر: 3318532
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۶
مهدی نعیمی بیان کرد:

تشریح برنامه‌های آموزش و پرورش در نمایشگاه قرآن/ از ختم روزانه تا برپایی غرفه «تجلی علوم در آینه قرآن»

گروه جامعه: مجری بخش آموزش و پرورش بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن با تشریح برنامه‌های این بخش، گفت: یازده غرفه در نمایشگاه امسال برای آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است که برگزاری اجرای ختم قرآن روزانه و تجلی قرآن در آینه از جمله برنامه‌های این بخش است.

مهدی نعیمی، مجری بخش آموزش و پرورش بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به بخش‌هایی که در نمایشگاه امسال ارائه خواهند کرد، گفت: در نمایشگاه بیست و سوم با ده غرفه حضور پیدا کرده‌ایم که با طرح و برنامه ما قرار بود 11 غرفه باشد، اما به دلیل محدودیت‌هایی که وجود داشت، در 10 غرفه اجرای برنامه خواهیم داشت.

وی افزود: غرفه‌ها شامل تجلی علوم در آینه قرآن است که سیر خلقت را بررسی خواهد کرد. در این غرفه از خلقت حیوانات تا انسان که اشرف مخلوقات است را سیر آیات قرآنی و آنچه که در قرآن در این رابطه آمده است را بررسی و برای بازدیدکنندگان به نمایش خواهیم گذاشت.

مجری بخش آموزش و پرورش بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن در ادامه افزود: غرفه بعدی آموزش و فناوری و مسابقات است که هم نمادی از بحث آموزش قرآن در آموزش و پرورش را به نمایش خواهد گذاشت و هم مسابقات قرآنی که در آموزش و پرورش در حال برگزاری است را معرفی می‌کند.

آموزش مفاهیم قرآنی با قصه‌گویی و نقالی

نعیمی ادامه داد: غرفه بعدی دارالقرآن‌ها هستند. در کشور یکی از بخش‌های قرآنی آموزش و پرورش دارالقرآن‌ها هستند که البته با تشکیل مدارس قرآنی مقداری حضور آنها کم‌رنگ شده بود که در دوسال اخیر تقویت شده و سعی کرده‌اند که فضای بهتری را در آموزش و پرورش ایجاد کنند. سطوح دارالقرآن‌ها و نحوه آموزش دارالقرآن‌ها معرفی شده است. با توجه به اینکه در سال جاری 650 دارالقرآن آموزش و پرورش احیا شده‌اند، فعالیت این دارالقرآن‌ها در قالب غرفه‌ای مجزا به بازدیدکنندگان معرفی می‌شود.

مجری بخش آموزش و پرورش بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن بیان کرد: غرفه بعدی آموزش مفاهیم قرآنی با قصه‌گویی و نقالی است. در این غرفه اساتید شیوه‌های قصه‌گویی را آموزش می‌دهند و افرادی هم که در این غرفه حضور پیدا کنند با قصه‌های قرآنی آشنا شده و آنها را دریافت می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: فرشتگان زمینی از دیگر غرفه‌های این بخش است. در این غرفه علاوه بر عرضه فعالیت‌های قرآنی دانش‌آموزان استثنایی، برخی از دانش‌آموزان استثنایی که دارای استعدادهای ویژه‌ای در حوزه قرآنی هستند نیز حضور داشته و به فعالیت‌های قرآنی می‌پردازند. در این غرفه فعالیت‌ها و دستاوردهای قرآنی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور نیز نمایش داده می‌شود.

هر استان یکی از معصومین(ع) را به صورت شاخص معرفی می‌کند

نعیمی با اشاره به غرفه خبرگزاری دانش‌آموزی پانا گفت: بخش فعالیت‌های قرآنی و همچنین اطلاع‌رسانی که از فضای نمایشگاه در بخش آموزش و پرورش است را این خبرگزاری عهده‌دار است. یکی دیگر از غرفه‌های طرح مصباح‌الهدی و عترت است که این غرفه از طرف اداره کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در حال اجرا است. این طرح به گونه‌ای است که در بین استان‌های کشور هر استان یکی از معصومین را به صورت شاخص معرفی می‌کند و پیرامون آن دانش‌آموزان را هدایت می‌کند.

وی در ادامه افزود: شهر تهران هم به‌عنوان یکی از استان‌ها در طرح مصباح‌الهدی، به معرفی حضرت مهدی(عج) می‌پردازد و پیرامون شخصیت ایشان و مسائلی که مربوط به عصر ظهور است کار خواهد کرد. الباقی ائمه(ع) را هم به تبع اینکه به هراستان معرفی یکی از معصومین واگذار شده است را به دانش آموزان می‌شناساند.

مجری بخش آموزش و پرورش بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن بیان کرد: غرفه بعدی آموزش صحت قرائت و آموزش احکام است. یکی از فعالیت‌‌هایی که در آموزش و پرورش پیگیری می‌‌شود و با حضور روحانیون برگزار می‌شود این بخش است که بخش معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش سعی می‌کند آن را در مدارس پیاده‌سازی کند، آموزش احکام به دانش‌آموزان و تقلید، مرجعیت و صحت قرائت نماز و در راس قرآنی هم صحت قرائت قرآنی هم در این غرفه اجرا خواهد شد.

نعیمی با بیان اینکه یکی از بهترین ابزار برای عرضه فعالیت‌های قرآنی ابزار هنر است، گفت: غرفه‌ای با عنوان «تجلی قرآن در آیینه هنر» در این بخش پیش‌بینی شده که در این غرفه نیز آثار هنری دانش‌آموزان در حوزه قرآن کریم نمایش داده می‌شود، همچنین دانش‌آموزان با حضور در این غرفه به خلق آثار هنری در رشته‌های مختلف می‌پردازند.

برگزاری دوره‌های ختم قرآن به صورت روزانه

وی تصریح کرد: برگزاری دوره‌های ختم قرآن به صورت روزانه با عنوان «گلبرگ‌های قرآنی» از دیگر فعالیت‌های بخش وزارت آموزش و پرورش است. همچنین در بخش وزارت آموزش و پرورش نمایشگاه امسال که در فضای 130 متری فعالیت دارد برای نخستین‌بار غرفه‌ای با عنوان «مدارس سمپاد» پیش‌بینی شده که در این غرفه فعالیت‌های قرآنی مدارس سمپاد و دانش‌آموزان بااستعداد عرضه و معرفی شود.

captcha