کد خبر: 3318546
تاریخ انتشار : ۰۵ تير ۱۳۹۴ - ۰۳:۲۱
در بخش خانواده نمایشگاه قرآن صورت می‌گیرد؛

استفاده از عکس و کاریکاتور در معرفی شاخص‌های خانواده ایرانی و قرآنی

گروه هنر: در قسمتی از بخش خانواده بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با استفاده از عکس و کاریکاتور سعی در معرفی شاخص‌های خانواده ایرانی و قرآنی و اجتناب از برخی پدیده‌های معارض با آن شده است.

ندا ملکی، مدیر بخش خانواده بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: امسال در نمایشگاه قرآن بخش جدیدی به عنوان خانواده را طراحی کردیم که شامل قسمت‌های مختلفی است که یکی از آنها «زنان سرزمین من، زنده‌اند» نام دارد.
وی ادامه داد: در این بخش به لحاظ محتوایی نگاهی تحلیلی به بانوانی داریم که نام آنها در قرآن آورده شده است، همچون آسیه و مریم(س) و همچنین زنانی که در قرن‌های گذشته خود از مفسران قرآن بوده و حتی در دوران معاصر نیز به دنبال زنانی بوده‌ایم که خود راوی حدیث بوده‌اند که نام آنها را از برخی منابع استخراج و در قالب تابلوهایی نوشتاری در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده‌ایم؛ هر چند که در فرصت محدودی که در اختیار داشتیم موفق به معرفی بخشی از آنها شدیم.
ملکی تصریح کرد: در قسمتی دیگر از این بخش با استفاده از عکس‌هایی که در آنها زندگی ساده و صمیمی خانواده ایرانی به تصویر کشیده شده است و زن در کانون خانواده، نقش اصلی را بازی می‌کند سعی در بازیابی هویت اصیل ایرانی و اسلامی خانواده‌ها داشتیم که در عین خلوص، همدلی و اتحاد میان آنها مشهود است.
مجری سابق برنامه تلویزیونی «آفتاب شرقی» در ادامه گفت: از آنجا که در عکس‌های به نمایش گذاشته شده در غرفه بخش خانواده نمایشگاه قرآن، زندگی اجتماعی اقوام مختلف ایرانی به چشم می‌خورد، به روشنی می‌توان به این نکته اذعان کرد که شاخصه اصلی چنین زندگی‌هایی، اصالت و بومی بودن آنهاست که مترادف با زندگی ایده‌آل قرآنی است که بدان سفارش شده.
ملکی تأکید کرد: از آنجا که در حوزه خانواده نگاهی آسیب‌شناسانه به روابط میان اعضای آن توجه داشته‌ایم، لذا در قسمت دیگری از بخش خانواده نمایشگاه قرآن با استفاده از کاریکاتور که موضوع آنها به هنرمندان کاریکاتوریست سفارش داده شده است، سعی در بازنمایی خانواده‌های رسانه داشته‌ایم، خانواده‌هایی که بیش از پیش درگیر انواع و اقسام مظاهر رسانه‌ای شده‌اند اعم از تلویزیون، فضاهای مجازی و شبکه‌های اجتماعی و نقد و نگاهی به روابط سرد آنها به جهت حاکم شدن رسانه در زندگی‌شان داشته‌ایم که چنین عارضه‌ای نافی سبک زندگی ایرانی و اسلامی است.
وی افزود: مواجهه مخاطبان با  آثار کاریکاتور موجود در بخش خانواده در نگاه اول موجب لبخند آنها خواهد شد، اما به شکل عمیق باطن این آثار، گوشزدی به اعضای خانواده ایرانی است تا به نوعی خود را از زیر چتر رسانه‌ها که کاملاً زندگی آنها را تحت‌الشعاع خود قرار داده و معنویات در آن کمرنگ شده است، خارج سازند که امیدواریم به این واسطه بتوانیم بخشی از شاخص‌های خانواده قرآنی را به مخاطبان ارائه دهیم.
یادآور می‌شود، بخش خانواده بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در طبقه دوم ساختمان اصلی باغ کتاب و در حاشیه بخش هنری آن قرار دارد.

captcha