کد خبر: 3319847
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۹
بخشایش عنوان کرد:

دو پیام داخلی مصوبه هسته‌ای مجلس/ بیانات رهبری مانع انشقاق در موضوع هسته‌ای شد

گروه سیاسی: عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تأکید کرد: مصوبه هسته‌ای مجلس دو پیام داشت؛ اول اینکه به مردم کشور نشان داد مجلس منفعل نبود و فعالانه وارد موضوع مذاکرات هسته‌ای شد و دوم اینکه به مذاکرات حالت قانونی هم بخشید.

احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره ارزیابی خود از مصوبه مجلس شورای اسلامی درباره الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته‌ای گفت:  قبل از اینکه این طرح به تصویب برسد سه گرایش در کمیسیون امنیت ملی در مورد مذاکرات هسته‌ای وجود داشت؛ یک گرایش که اعتقاد داشت مجلس نباید بر فرآیند پیچیده مذاکرات بیفزاید زیرا این مذاکرات به خودی خود پیچیده است و ورود مجلس در عکس العمل به کنگره آمریکا این فرآیند را پیچیده‌تر خواهد کرد لذا معتقد بودند مجلس نباید بر فرآیندم مذاکرات وارد شود.

دو پیام داخلی مصوبه هسته‌ای مجلس

وی افزود: گرایش دوم، گرایش دلواپسان بود که معتقد بودند مجلس باید وارد فرآیند مذاکرات شود و نباید مجلس انفعالی برخورد کند لذا طرحی را در سه بند نوشتند که تا حدی می‌توانست در برابر مذاکرات مانع ایجاد کند.

بخشایش اظهار کرد: گرایش سوم که آقای لاریجانی در آن حضور داشت مصوبه گرایش دوم را تعدیل کرد به نحوی که تقریبا تمام مباحثی که در آن سه بند مطرح شده بود تحت نظر شورای عالی امنیت ملی قرار گرفت.

وی با بیان اینکه عملا مصوبه مجلس دو پیام داشت، گفت: اول اینکه به مردم کشور نشان داد مجلس منفعل نبود و فعالانه وارد موضوع مذاکرات هسته‌ای شد و دوم اینکه به مذاکرات حالت قانونی هم بخشید.

مطلب خاصی در مصوبه هسته‌ای مجلس وجود ندارد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه مطلب خاصی در این مصوبه وجود ندارد، گفت: همین الان هم شورای عالی امنیت ملی است که خطوط قرمز مذاکرات را تعیین می‌کند و بایدها و نبایدها را به تیم مذاکره کننده می‌گوید و عملا مصوبه مجلس، بر راس بودن شورای عالی امنیت ملی تأکید کرده است. نهایتا می‌توان گفت ماهیت مصوبه‌ای که در ابتدا بود تقریبا خنثی شد و مطلب جدیدی در آن وجود ندارد.

بخشایش اردستانی درباره اینکه آیا این مصوبه برای طرف‌های مقابل ما در 1+5 پیام خاصی دارد یا خیر، گفت: طرف مقابل ما به منافع خود نگاه می‌کند و اینگونه مصوبات را مصرف داخلی معرفی می‌کند و می‌گویند ما در مذاکرات دو توافق ژنو و لوزان داریم و مبنای کار نیز اکنون بیانیه لوزان است.

وی با بیان اینکه مصوبه مجلس شورای اسلامی در این زمینه نقش چندانی نتوانست ایفا کند، گفت: دیدیم آمریکایی‌ها پس از بیانیه لوزان نیز حرف‌های جدیدی مانند سال‌های محدودیت فعالیت‌های هسته‌ای ایران مطرح کردند که رهبر انقلاب در صحبت‌های اخیر آن مباحث را رد کردند و گفتند ما قبول نداریم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: در واقع مصوبه مجلس شورای اسلامی پس از اصلاحی که در آن صورت گرفت توانست یک پیام واحد از ایران به مردم و طرف‌های مقابل بفرستد.

بیانات رهبری از ایجاد انشقاق در کشور در موضوع هسته‌ای جلوگیری کرد

وی درباره  اظهارات اخیر رهبر معظم انقلاب در موضوع هسته‌ای گفت: من سه نکته از بیانات رهبری درباره این موضوع به ذهنم می‌رسد؛ اول اینکه  موضوع هسته‌ای در حال ایجاد انشقاق میان طرفداران و منتقدان مذاکرات بود که صحبت‌های ایشان این انشقاق را بست و آرامشی در میان طرفین و بر تیم مذاکره‌کننده ایجاد کرد.

بخشایش خاطرنشان کرد: زیرا موضوع هسته‌ای تا به امروز در کشور عامل وحدت ملی بود و ایجاد اختلاف نکرده بود. نکته دوم اینکه رهبر معظم انقلاب مسئولیت کاری که در حال انجام است را بر عهده گرفتند و سومین مطلب اینکه احساس می‌شود کار مذاکرات در حال به اتمام رسیدن است که رهبر معظم انقلاب این مباحث را مطرح کردند.

captcha