کد خبر: 3320129
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۲
نویسنده کتاب «جنایت جنگی» در گفت‌وگو با ایکنا:

سردشت؛ دومین شهر قربانی جنگ‌افزارهای شیمیایی جهان

گروه جهاد و حماسه: بنیانگذار تبلیغات جبهه و جنگ و فرمانده پدافند «ش م ر» جنگ تحمیلی گفت: پس از جنگ دوم جهانی و پس از بمباران هسته‌ای هیروشیما در ژاپن، شهر سردشت نخستین شهر قربانی جنگ‌افزارهای شیمیایی در جهان است.

سرتیپ محمدباقر نیکخواه، نویسنده کتاب‌های «جنایت جنگی»، «گاهشمار حملات شیمیایی عراق در هشت سال دفاع مقدس» و «ماشین روحیه» همچنین فرمانده پدافند ش م ر جنگ تحمیلی به مناسبت بیست و هشتمین سالگرد بمباران شیمیایی سردشت در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) عنوان کرد: پس از جنگ دوم جهانی و پس از بمباران هسته‌ای هیروشیما در ژاپن، شهر سردشت نخستین شهر قربانی جنگ‌افزارهای شیمیایی در جهان است. سردشت در طول دوران جنگ بارها مورد حمله هواپیماهای عراقی قرار گرفت.
نیکخواه ادامه داد: اولین بار 18 روز پس از آغاز جنگ تحمیلی این شهر با بمب‌های ناپالم بمباران شد. ارتش عراق مجموعاً در طول دوران جنگ تحمیلی حدود 60 بار این شهر را بمباران کرد.
بنیانگذار تبلیغات جبهه و جنگ با بیان اینکه اکنون 400 نفر از قربانیان حمله شیمیایی سردشت تحت پوشش بنیاد شهید قرار دارند، گفت: عصر هفتم تیر 1366 هواپیماهای جنگی ارتش بعثی عراق چهار نقطه شهر سردشت و سه نقطه در روستاهای اطراف آن را در استان آذربایجان غربی و در نزدیکی مرز عراق مورد حمله شش بمب شیمیایی با گاز خردل و تاول‌زا قرار دادند. در همان لحظات اولیه 12 نفر شهید و 2000 نفر زخمی شدند.
فرمانده پدافند شیمیایی میکروبی رادیواکتیو جنگ تحمیلی با بیان اینکه ناآشنایی مردم با تبعات و آثار گاز خردل، آشنا نبودن مردم در مورد چگونگی مواجهه با سلاح‌های شیمیایی و اصابت بمب‌ها به بازار و مناطق پررفت و آمد شهری باعث افزایش شمار مصدومان و قربانیان این فاجعه شد، افزود: 8025 نفر از جمعیت سردشت در جریان این بمباران‌ها مصدوم شدند. 3000 نفر از این افراد به طور سرپایی درمان شدند و سپس مدتی را در روستاهای مجاور شهر سردشت سپری کردند. 1500 نفر که حال وخیم‌تری داشتند، به بیمارستان‌های خارج از سردشت اعزام شدند. در مجموع تعداد شهدای بمباران هفتم تیر سردشت به 130 نفر رسید.
نقض مفاد پروتکل 1925 ژنو
وی تصریح می‌کند: از عمده‌ترین جنایات جنگی حکومت عراق در دوران جنگ با ایران کاربرد تسلیحات شیمیایی و در مواردی میکروبی علیه نظامیان و غیرنظامیان ایران و عراق است. این حکومت دامنه جنایات خود را از آغاز سال 66 در مناطق غیرنظامی در بیش از 200 روستا و اکثر شهرهای استان‌های مرزی گسترش داد و زنان و کودکان بسیاری را قربانی حملات خود کرد.

فرمانده پدافند شیمیایی میکروبی رادیواکتیو جنگ تحمیلی تصریح کرد: این در حالی بود که حکومت عراق مفاد پروتکل 1925 ژنو را که در آن استفاده از سلاح‌های سمی، میکروبی و شیمیایی منع شده را در سال 1931 امضا کرده و بر رعایت آن متعهد شده بود. حملات شیمیایی عراق طبق ماده 17 اساسنامه دادگاه بین‌المللی کیفری لاهه مشمول جنایات جنگی می‌شود.

captcha