رجبعلی سالاریان، مدیر بخش ناشران قرآنی بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در مورد این بخش گفت: بخش ناشران قرآنی امسال در فضایی حدود 3200 متر در قالب 210 غرفه و در دو سالن مجزا در ورود سالن سرو مستقر شده است که ورودی های مترو حقانی و مترو همت به این بخش مشرف هستند.
وی با بیان اینکه این بخش امسال پذیرای 242 ناشر است، گفت: حدود 21 هزار عنوان کتاب در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
سالاریان افزود: 221 ناشر از ناشران داخلی هستند که حدود 17 هزار عنوان کتاب را به نمایش گذاشتهاند و 21 ناشر نیز از 5 کشور سوریه، لبنان، مصر، عراق و ترکیه با 4 هزار عنوان کتاب راهی بخش ناشران قرآنی نمایشگاه بیستوسوم شدهاند.
دبیر بخش ناشران قرآنی نمایشگاه بیستوسوم خاطرنشان کرد: کتابهایی که امسال در نمایشگاه عرضه شده است، طی سالهای 90 به بعد منتشر شده است.
وی با بیان اینکه 297 ناشر برای حضور در نمایشگاه بیستوسوم درخواست غرفه داده بودند، اظهار کرد: بر اساس شرایطی که تعیین شد، ناشرانی میتوانستند در این نمایشگاه حضور پیدا کنند که 40 عنوان کتاب منتشر کرده باشند که از این تعداد، 20 عنوان متعلق به سه سال گذشته باشد؛ البته برخی ناشران به دلیل داشتن ویژگیها و کتب خاصی که در حوزه قرآنی دارند اگرچه شرایط فوق را نداشتند اما در نمایشگاه حضور پیدا کردند.
سالاریان با اشاره به نظارت سازمان دارالقرآن بر قرآنهای عرضه شده در بخش ناشران قرآنی نمایشگاه بیستوسوم اظهار کرد: امسال سازمان دارالقرآنالکریم بر قرآنهایی که قرار بود وارد بخش فروش نمایشگاه شوند نظارت دقیق و خوبی داشت و از قرآنهایی که مشکل داشت و یا هنوز مجوزی دریافت نکرده بود، جلوگیری کرد؛ مطمئناً قرآنهایی که مورد تأیید کارشناسان سازمان دارالقرآنالکریم تأیید کردهاند در این بخش حضور دارند.
وی غرفهآرایی و طراحی خوب بخش ناشران قرآنی را از دیگر ویژگیهای این بخش عنوان کرد و گفت: امسال برای بخش ناشران قرآنی نمایشگاه بیستوسوم با اسماءالله طراحی شده که زیبایی خاصی به فضا داده است و هم مورد توجه غرفهداران قرار گرفته و هم مورد توجه بازدیدکنندگان بود.
مدیر بخش ناشران قرآنی نمایشگاه بیستوسوم در مورد نظارت کارشناسان بخش ناشران قرآنی بر کتابهای عرضه شده در این بخش گفت: 12 نفر از کارشناسان این بخش بر این بخش نظارت دارند و از فروش کتابهایی که خارج از حوزه دین و قرآن و عترت جلوگیری کنند.
سالاریان با تأکید بر اینکه با غرفههایی که کتب خارج از حوزه دین و قرآن عرضه میکنند برخورد جدی میشود، گفت: کارشناسان ما ابتدا به متخلفان تذکر شفاهی میدهند، درصورت تکرار تذکر کتبی به آنها داده میشود و در صورتی که این تخلفات بار دیگر تکرار شود با توجه به مقررات نمایشگاه به آنها برخورد خواهد شد.
وی همچنین گفت: نظارت دیگری که در این حوزه صورت گرفته مربوط به جلوگیری از عرضه کتب تکراری است؛ بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته ناشرانی میتوانستند در این بخش حضور پیدا کنند که 40عنوان کتاب منتشر کرده باشند بنابراین ناشرانی که فاقد چنین شرایطی بودند میتوانستند برای عرضه کتب خاصی که در این زمینه دارند نمایندگیهای خود را در یکی از غرفهها مستقر کنند؛ در این صورت علاوه بر توزیع مناسب غرفهها، مانع از بروز تخلفات احتمالی شدهایم.