کد خبر: 3320333
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۸
آرین‌منش عنوان کرد:

پرهیز از افراط و تفریط؛ محور اساسی بیانات رهبری در موضوع مذاکرات هسته‌ای

گروه سیاسی: یک کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه پرهیز از افراط و تفریط به خوبی در سخنان رهبر انقلاب در موضوع مذاکرات هسته‌ای قابل مشاهده است، گفت: پاسخ ایشان به کسانی که به مذاکره‌کنندگان اتهام می‌زنند و بعضا آنها را خائن می‌نامند،این است که از افراط پرهیز کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با مسئولان و کارگزاران نظام ضمن امین، غیور، شجاع و متدین خواندن تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان، آنان را مبرا از خطا و اشتباه در صحنه عمل ندانستند و در تذکری به منتقدان فرمودند: « با انتقاد مخالف نیستم و آن را لازم و کمک‌کننده می‌دانم اما این یک واقعیت است که انتقاد کردن از عمل کردن آسان‌تر است چرا که دیدن عیب‌های طرف مقابل راحت است اما درک دشواری‌ها و نگرانی‌های او، مشکل است. این حرف من، نباید مانع ادامه‌ انتقادها شود اما متوجه باشیم که تیم هسته‌ای برخی از مسائلی را که مورد انتقاد است می‌داند اما بعضی ضرورت‌ها او را به برخی اقدامات می‌کشاند».

می‌توان از این بخش بیانات رهبر معظم انقلاب چارچوب‌های یک نقد اخلاقی و منصفانه را استنباط کرد که ایشان ضمن برشمردن ویژگی‌های مثبت از یکسو، امکان خطار از سوی تیم مذاکره‌کننده را نیز رد نکردند اما منتقدان را به درک شرایط و دشواری‌های تیم مذاکره‌کننده در هنگام بیان انتقادات خود دعوت کردند.

پرهیز از افراط و تفریط، محور اساسی بیانات رهبری در موضوع مذاکرات هسته‌ای

محمد جواد آرین‌منش، عضو حزب مؤتلفه اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا درباره الگوی ارائه شده برای نقد مذاکرات هسته‌ای از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: به نظر من فرمایشات رهبری به لحاظ نوع برخورد با مسائل بسیار درس‌آموز است. زیرا ایشان تمام زوایا و ابعاد موضوع را مورد توجه قرار می‌دهند و در واقع انتقادات خود را نیز به صورت عالمانه و منصفانه بیان می‌کنند. همچنین بخشی از بیانات ایشان پاسخ به واکنش‌هایی است که در جامعه وجود دارد.

وی افزود: در سخنان ایشان در موضوع هسته‌ای به خوبی پرهیز از افراط و تفریط مشاهده می‌شود. یعنی پاسخ رهبری به کسانی که مذاکره‌کنندگان را مورد اتهام قرار می‌دهند، برخورد‌های دور از انصاف می‌کنند، بعضا آنها را خائن می‌نامند و توافقات صورت گرفته را قرارداد ترکمانچای می‌دانند، این است که از افراط در این زمینه پرهیز کنند.

تأیید صلاحیت خودی و تأکید بر بی‌اعتمادی به طرف مقابل

آرین‌منش با تأکید براینکه صلاحیت، تدین، ایمان، تعهد و شجاعت تیم مذاکره‌کننده به طور مکرر مورد تأیید رهبری قرار گرفته است، گفت: اما از طرفی هیچ چیز هم مطلق نیست. بالاخره ممکن است تیم مذاکره‌کننده در شرایط سخت و دشواری که قرار دارند دچار خطا و اشتنباه شوند، لذا خود رهبری مرتبا هشدار و تذکر می‌دهند، زیرا طرف مقابل ما طرف قابل اعتمادی نیست.

وی اظهار کرد: آمریکایی‌ها هیچ‌گاه برای کشور ما قابل اعتماد نبودند، نیستند و نخواهند بود. زیرا انقلاب ما اساسا ماهیتی ضد آمریکایی و ضد استکباری داشته است و نمی‌تواند به دشمن قسم‌خورده‌ای که منافعش را در ایران از دست داده است و به دنبال نابودی انقلاب اسلامی است اعتماد کند. اما از طرف دیگر امروز در پای میز مذاکره نشسته‌ایم و باید با هوشیاری و دوراندیشی کار را دنبال کنیم.

بیانات رهبری فضای کشور را به سمت اعتدال سوق داد

آرین‌منش درباره نقش بیانات رهبر معظم انقلاب در جلوگیری از ختلاف و شکاف میان موافقان و منتقدان مذاکرات و حاکم کردن آرامش بر فضای مذاکرات و تیم مذاکره‌کننده گفت: رهبر انقلاب شعاری که برای امسال مشخص کردند پیام وحدت و انسجام ملی را به جامعه و مسئولان داشت و آن را یک ضرورت جدی در تمام حوزه‌ها دانستند.

وی عنوان کرد: امسال برای مذاکرات، انتخابات پایان سال و تحقق اقتصاد مقاومتی، به همدلی و همزبانی نیاز داریم. اگر ما وحدت و انسجام ملی را مبنای کار قرار ندهیم حتما متضرر خواهیم شد و بیانات رهبری فضای کشور را به سمت اعتدال سوق داد.

آرین‌منش در پایان خاطرنشان کرد: باید فضای گفت‌وگو و انتقاد از مذاکرات، فضای انصاف،اعتدال، همدلی و همگرایی باشد تا بتوانیم به سلامت از این پیچ تاریخی عبور کنیم.

captcha