به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی امروز یکشنبه 7 تیرماه، در همایش سراسری قوه قضائیه که در سالن اجلاس سران برگزار شد، ضمن تبریک هفته قوه قضائیه اظهار کرد: حوادثی که پس از انقلاب اسلامی بر این کشور و ملت گذشت آنقدر ابعاد متنوعی داشته است که به شدت قابل تأمل است و این سؤال پیش میآید که چگونه ملتی توانست این توطئه را تحمل کرده و در مقابل آن اراده قویتر پیدا کند.
وی افزود: علت اینکه این حوادث نتوانسته در اراده مردم تأثیر بگذارد، یکی ریشهدار بودن مردم ایران و نکته دوم هوشمندی رهبری کشور چه در زمان امام خمینی(ره) و چه زمان حضرت آیتالله خامنهای بوده است و این امر در مبارزه با این حوادث و حتی حوادث امروزی نقش بیبدیلی دارد و باید از تجربه گذشته استفاده کرد.
رئیس مجلس اضافه کرد: اگر چه حادثهای همانند هفتم تیر لرزهای شدید برای کشور بود، ولی باید کالبد شکافی شود چرا که این حادثه نه تنها اراده ملت را تضعیف نکرد بلکه باعث تقویت آن شد.
لاریجانی اظهار کرد: بنده چند مورد از چالشهایی که در سطح ملّی در پیش داریم را در اینجا به عرض میرسانم که اولین چالشی که با آن در سطح ملّی مواجههایم موضوع هستهای است و باید رفتار دوگانه غربیها با مسائل مختلف از جمله تروریسم بررسی شود؛ رفتاری که هیچ توجیهی از نظر اخلاق سیاسی ندارد. همه هدف آنها این است که فناوری هستهای در ایران وجود نداشته باشد و این از سخنان آنها کاملا پیداست اما آنها موفق نشدند به این فناوری پایان دهند.
لاریجانی ادامه داد: ما از توافق هستهای استقبال میکنیم چون به نفع همه است اما آنها نباید گمان کنند که ایران نیازمند توافق هستهای است و به آنها هشدار میدهم کاری نکنید که با شتاب بیشتر برنامه هستهای را ادامه دهیم و امیدوار هستم مسیر مذاکرات با دقت و هدایت مقام معظم رهبری به سرانجام برسد.
وی افزود: موضوع دیگری که باید به آن اشاره کنم مبارزه با مفاسد اقتصادی است. خوشبختانه کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس و همچنین قوه قضائیه به این نتیجه رسیدهاند که سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی تشکیل شود که همه سازوکارهای رسیدگی در این سازمان تعبیه شده است و بعد از تعطیلات مجلس وارد بررسی این طرح خواهیم شد.
وی عنوان کرد: یکی از چالشهایی که در قوه قضائیه وجود دارد تعداد زیاد پروندهها است و تا آنجا که بنده اطلاع دارم در کشورهای توسعهیافته چنین مشکلی وجود ندارد و بنده پیشنهاد میکنم یک گروه حرفهای، ابعاد و ریشههای این مشکل را بررسی کنند و مدلی برای اصلاحات ارائه دهند، همچنین لازم است که ساختار قوه قضائیه برای تغییرات دارای انعطاف باشد که این امر باید مدون شود.
لاریجانی به چالشی دیگر در سطح ملّی اشاره کرد و گفت: این چالش وضعیت اقتصادی کشور است؛ راهکار اساسی بهبود وضعیت اقتصادی کشور محور قراردادن رونق تولید است. همچنین باید دانست که قوه قضائیه باید با موضوع تولید به صورت منطقی برخورد کند؛ چرا که زندانی کردن کسی که به بانک بدهکار است لزوماً دردی را دوا نمیکند.
وی افزود: موضوع دیگر مسئله انتخابات و قوه قضائیه است و همانگونه که میدانیم انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در پیش است و تجربه نشان داده است شورای نگهبان برای برخورد با تخلفات انبوه نمیتواند نتایج ده حوزه انتخابی را باطل کند چرا که مردم باید تاوان آن را بدهند و پیشنهاد من این است که قوه قضائیه از همین حالا دستورالعملهای لازم برای انتخابات سالم را تدوین کند.
لاریجانی افزود: نکته آخر مسئله امنیت اجتماعی است که مهمترین مسئلهای است که مردم در مواجهه با قوه قضائیه آن را مطالبه میکنند؛ مسئله مهم در جامعه ما این است که آسیبهای اجتماعی کم شود و گاهی لازم است مسئولان قوه قضائیه در برخورد با این موارد بسیار سریع عمل کنند تا شاهد تحقق امنیت اجتماعی باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: امیدوارم مسئولان محترم قوه قضائیه برنامههای لازم را برای تحقق این موارد داشته باشند و ما هم در مجلس آماده همکاری هستیم.