کد خبر: 3322350
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۰
مسئول غرفه مرکز آل‌البیت در نمایشگاه قرآن عنوان کرد:

اربعین نگار؛ پایگاهی برای ثبت تاریخی راهپیمایی عظیم اربعین

گروه سیاسی: دبیرخانه اربعین نگار به منظور ثبت وقایع و خاطرات زائران امام حسین(ع) در راهپیمایی عظیم اربعین راه اندازی شده است.

سیدرضا صدرزاده، مسئول غرفه مرکز جهانی اطلاع رسانی آل البیت در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در مورد حضور این غرفه در بخش حوزوی بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن گفت: این غرفه امسال از طرف مرکز جهانی اطلاع رسانی آل البیت زیر نظر آقای شهرستانی و تحت اشراف آیت الله سیستانی اداره می‌شود.

وی افزود: این مرکز محصولات متعددی تهیه کرده از جمله سایت «الشیعه» است که به 27 زبان به ارائه محتوا می‌پردازد؛ همچنین سایت نهج‌البلاغه و قرآن به زبان‌های متعددی در حال فعالیت هستند.

صدرزاده همچنین اظهار کرد: نرم افزار بلاغه شامل چهار ترجمه مختلف تهیه شده که امکان مقایسه را به مخاطبان که بیشتر از قشر پژوهشگران هستند، می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: امسال دبیرخانه واقع نگاری زیارت اربعین که تحت اشراف این مرکز است مستقلاً در بخش حوزوی نمایشگاه شرکت کرده است.

صدرزاده در مورد فعالیت این دبیرخانه گفت: با توجه به سیل عظیم مردمی که هر ساله برای زیارت اربعین به سمت کربلا حرکت می کنند خلأ عدم انعکاس رسانه ای این واقعه در کشورهای مختلف و حتی در ایران احساس می شد چرا که مسیر به حدی وسعت دارد که نمی توان همه صحنه ها و اتفاقات این رویداد بزرگ را منعکس کرد.

وی گفت: خبرنگاران خارجی بعد از سه چهار سال اول به دلیل دیدن عظمت شیعیان دیگر اخبار این روز را منعکس نمی کنند و حال باید خود شیعیان دست به کار شوند و به این کار اهتمام بورزند.

صدرزاده با بیان اینکه دبیرخانه تلاش می کند هر زائری را به یک واقعه نگار تبدیل کند، گفت: یک کتاب را یک نفر می نویسد و تمام می شود اما اربعین کتابی نیست که بتواند یک نفر آن را بنویسید؛ هر کسی می تواند با زاویه دیدی که دارد یکی از ابعاد پنهان اربعین را به تصویر بکشد در این صورت می توان کتاب عظیم اربعین را به کمک یکدیگر بنویسیم.

وی با بیان اینکه این اتفاق مانع از شایعه پراکنی و انکار می شود، گفت:‌ همه بحث واقع نگاری این است که زائران اربعین عکس ها، فیلم ها و خاطرات خود را به صورت مستند ارائه کنند تا به عنوان تاریخ ثبت شود.

صدرزاده افزود:‌ سایت «الاربعین» رونمایی شده که علاوه بر فارسی زبانان، اطلاعاتی را به زبان های دیگر نیز ارائه کرده تا همه بتوانند از آن استفاده کنند؛ به جز این سایت نرم افزار اربعین نگار نیز تهیه شده که تسهیل کننده واقعه نگاری است به این صورت که افراد می توانند عکس ها و فیلم های خود را در نرم افزار ما اینپورت کنند و همراه با توضیحات و پیوست های مربوطه آن را برای سایت ارسال کنند.

وی تصریح کرد: این مرکز در اینستاگرام نیز با عنوان «اربعین نگار» حضور فعالی دارد و افراد می توانند عکس ها و فیلم های خود را در آن بارگذاری کنند.

captcha