کد خبر: 3325915
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۹۴ - ۰۴:۴۱
اکبری:

شب قدر فقط بیدار نمانیم، بیدار شویم از خواب غفلت

گروه اجتماعی: حافظ کل قرآن کریم تأکید کرد: زنده نگه داشتن شب قدر به تنهایی کفایت نمی‌کند بلکه آنچه در این شب مهم است بیدار شدن از خواب غفلت است، و گمان نکنیم با بیدار ماندن و اشک ریختن تمام گناهان بخشیده و سعادتمند می‌شویم، تا اخلاص و عمل در کار نباشد هیچ اتفاقی نمی‌افتد.

مسعود اکبری حافظ کل قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، با تأکید بر ضرورت غنیمت شمردن لیالی قدر به ویژه توسط جوانان، تصریح کرد: علاوه بر آیات سوره بقره در آیه 3 سوره مبارکه دخان نیز بر نزول قرآن در شب قدر اشاره شده است و از این شب به عنوان شب فرخنده یاد شده و شبی که در آن هر امری با حکمت الهی تعیین می‌شود.

اکبری ادامه داد: زنده نگه داشتن شب قدر به تنهایی کفایت نمی‌کند بلکه آنچه در این شب مهم است بیدار شدن از خواب غفلت است، و گمان نکنیم با بیدار ماندن و اشک ریختن تمام گناهان بخشیده و سعادتمند می‌شویم، تا اخلاص و عمل در کار نباشد هیچ اتفاقی نمی‌افتد، مطابق روایات شب‌های 19، 21 و 23 ماه مبارک به عنوان شب‌های احتمالی مطرح شده که البته در صورت بروز اتفاق غیرمنتظره در یکی از شب‌ها امکان استفاده از شب‌های دیگر برای انسان باقی می‌ماند که این خود موهبت محسوب می‌شود.

وی با اشاره به دیدگاه‌های اهل سنت درباره احیاء شب 27 ماه رمضان به عنوان شب سوم قدر افزود: شیعیان طبق روایات ائمه(ع) شب بیست‌و‌سوم را به عنوان شب سوم قدر می‌دانند و البته طبق روایتی از امام صادق(ع) محتمل‌ترین شب نیز همین شب بیست‌و‌سوم بیان شده است.

جوان برتر استان مرکزی با بیان اینکه واژه «قدر» در معانی مختلفی به کار می‌رود تصریح کرد: «میزان و اندازه» از معانی قدر است و در آیه 91  سوره انعام  نیز به «مقام و منزلت» به عنوان معنای این واژه اشاره شده، همچنین «تقدیر و سرنوشت» و «تنگ گرفتن و سختی» از معانی این واژه به شمار می‌آید که در سوره‌هایی مانند فجر، طلاق و رعد به آنها اشاره شده است.

وی با تأکید بر اینکه قرآن کریم شب قدر را بهتر از هزار ماه می‌داند ادامه داد: این شب می‌تواند به عنوان تجدید میثاقی با خداوند متعال باشد به گونه‌ای که بیعت دوباره‌ای با پروردگار عالم داشته باشیم و روزگار خود را از نو و بدون ذره‌ای سیاهی شروع کنیم البته توبه‌ای مورد قبول است که با عمل و اخلاص همراه باشد، همپنین حق‌الناس را نیز نباید فراموش کرد که صرفاً با ادای دِین می‌توان آن را جبران کرد.

قاری برجسته استان افزود: شب قدر منحصر به عصر پیامبر(ص) نیست همان طور که ماه رمضان هم منحصر به دوران ایشان نیست، بلکه در هر ماه رمضان شب قدر نهفته است و در آن شب به گفته قرآن امورات عالم با حکمت الهی رقم می‌خورد بنابراین شاید غفلت از این شب‌ها جبران ناپذیر باشد و البته تفاوت غفلت و احیاء را باید تجربه کرد تا فهمید چقدر زنده نگه داشتن شب قدر اهمیت دارد.

اکبری در پایان افزود: از اعمال سفارش شده در این شب، تسبیح، استغفار، قرائت ادعیه به ویژه دعای جوشن کبیر، خواندن نماز قضاء، قرآن سر گرفتن و توسل می‌باشد و درباره اهمیت شب بیست‌و‌سوم همین بس که حضرت زهرا(س) فرزندان خود را با آب پاشیدن به صورتشان بیدار نگه می‌داشت و امام صادق(ع) نیز با وجود بیماری برای بهره‌مند شدن از شب بیست‌و‌سوم ماه مبارک در مسجد حضور پیدا می‌کردند.

captcha