کد خبر: 3325941
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۰
مروری بر اخبار فرهنگی هنری هفته‌ای که گذشت؛

از خطای غیر قابل توجیه «ماه عسل» تا انتصاب دبیر جشنواره فیلم وحدت

گروه هنر: در هفته‌ای که گذشت، شاهداتفاقاتی چون حاشیه‌های خطای برنامه «ماه عسل»، انتصاب دبیر جشنواره فیلم وحدت و بازید وزیر ارشاد از غرفه ایکنا در نمایشگاه قرآن در عرصه هنر بودیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، هنر در هفته‌ای که گذشت اتفاقات مختلفی را پشت سر گذاشت، اما مهمترین اتفاق مربوط به حاشیه‌هایی می‌شود که بابت رفتار ناشایست «ماه عسل» در دعوت از یک مدل لباس عروس به وجود آمد؛ البته احسان علیخانی مجری برنامه بابت این برنامه عذرخواهی کرد، اما سیما باید نظارت خود را در این حوزه بیش از گذشته کند تا چنین خطاهایی پیش نیاید. در ضمن بازدید وزیر ارشاد از غرفه خبرگزاری ایکنا در بیست‌و‌سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن اتفاق مهم دیگری است که در این هفته روی داد. گزارش زیر ارزیابی اجمالی از آنچه این هفته در عالم هنر گذشت، است.

«هاشم‌ میرزاخانی» دبیر جشنواره فیلم وحدت شد

مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با هدف ارتقای سطح آشنایی و آگاهی و تعمیق تفاهم بین پیروان مذاهب اسلامی و تقویت احترام متقابل و تحکیم رشته‌های اخوت در بین مسلمانان بدون هیچ گونه تمایزی از لحاظ تعلقات فرقه‌ای، قومی یا ملی آنان به منظور رسیدن به امت واحده اسلامی و زمینه‌سازی جهت مشارکت هنرمندان و استفاده از ظرفیت‌های جامعه هنری کشور، نخستین جشنواره فیلم وحدت را برگزار می‌کند.

این جشنواره به شکل بین‌المللی و در سه زیر مجموعه فیلم‌های کوتاه، نیمه بلند و بلند در تهران برگزار خواهد شد.

هاشم میرزاخانی طی حکمی از سوی آیت‌الله محسن اراکی، دبیر کل مجمع به عنوان دبیر نخستین دوره این جشنواره منصوب شد.
در حکم میرزاخانی آمده است:

«نشر معارف اسلام ناب محمدی (ص) و نهادینه‌سازی آن در جهان اسلام از مهمترین رسالت‌های هنر متعهد است که می‌تواند امتی که بیش از هر زمان دیگر تشنه وحدت و همدلی است را سیراب کرده و همگان را در زیر چتر امت واحده اسلامی گرد آورد.

سینمای انقلابی نیز از این مهم مستثنی نیست و بنا به فرموده مقام معظم رهبری «بهره‌مندی از قریحه هنر در جهت نیل به سینمای متعهد، عطیه‌ای الهی است که می‌تواند کلید حل بسیاری از مشکلات باشد.»

نظر به اهمیت این موضوع و با توجه به تجربیات ارزنده جنابعالی، شما را به عنوان دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم وحدت منصوب می‌کنم.

امید است با اتکال به خداوند متعال و ظرفیت‌های والای مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این عرصه، تحولات چشمگیری را در گسترش گفتمان تقریب و فرهنگ برادری در میان آحاد امت اسلامی شاهد باشیم.»

«ماه عسل» با معرفی مدل لباس عروس چه هدفی را دنبال می‌کند؟

«ماه عسل» عنوان برنامه‌ای ترکیبی است که طی چند سال گذشته و در ایام ماه مبارک رمضان از شبکه سه سیما پخش می‌شود. این برنامه توانسته به مدد اهرم‌هایی که گاهاً هیچ تناسبی با ارزش‌های دینی و ملی ما ندارد برای خود مخاطبانی به دست آورد، درباره این رویکرد اشتباه نیز تا به حال حواشی مختلفی پیرامون این مجموعه به وجود آمده که متاسفانه هیچ گاه باعث نشده که برخورد جدی با این رفتارهای ناصحیح صورت پذیرد.

البته اینکه این برنامه بیننده بسیاری دارد، ابزاری شده تا سازندگان آن همچنان به کار خود ادامه دهند، اما آیا تنها به این دلیل می‌توان هر نوع برنامه‌ای را روی آنتن فرستاد؟ مسلماً جواب این سؤال خیر است، چون رسالت رسانه ملی در کشور ما تنها سرگرم کردن مردم نیست، بلکه باید بتوان به واسطه این ابزار پرمخاطب، فرهنگ دینی و ملی کشورمان را برای جهانیان تبلیغ کرد.

در سال جاری نیز وقتی قسمت‌های نخست این برنامه ترکیبی روی آنتن رفت دریافتیم که باز هم این برنامه قرار است همان راه خطای گذشته را بپیماید، بدون اینکه از نقدهای سال گذشته درس بگیرد. در قسمت نخست «ماه عسل» موضوع خودکشی مورد توجه قرار گرفته بود، البته سعی شد که به واسطه کلام، نوعی این رفتار ضددینی مذموم شمرده شود، اما به نوعی با دعوت از فردی که خودکشی را تجربه کرده بود، این رفتار تبلیغ می‌شد.

اما جنجالی‌ترین قسمت این برنامه مربوط به قسمتی بود که در آن از الهام عرب دعوت شده بود تا در برنامه حضور یابد. وی مدل لباس عروس است و عکس نامناسب وی نیز در بسیاری از فضاهای مجازی وجود دارد. با این توضیح چگونه و با چه توجیهی برنامه‌ای که قبل از افطار برای روزه‌داران پخش می‌شود، روی آنتن می‌رود؟ آیا نظارت در رسانه ملی تا این اندازه پایین آمده است؟

البته در خبرها خواندیم که مجری برنامه که تهیه‌کنندگی کار را هم برعهده دارد، توبیخ شده است، اما آیا تنها با یک توبیخ می‌توان انتظار داشت که اقدامات نادرست صورت گرفته جبران شود؟ نکته تاسف‌آور اینجاست که مجری برنامه به طور واضح از آنتن رسانه ملی اعلام می‌کند که وی نمونه کاری از فیلم‌های عروسی که میهمان برنامه مبلغ آن بوده را دیده است!

وقتی این قبیل برنامه‌ها روی آنتن می‌رود این سؤال در ذهن پیش می‌آید که نقش نظارتی صدا و سیما بر برنامه‌های ماه رمضان کجاست؟ چرا زمانی که چنین اتفاقی رخ می‌دهد، تنها با توبیخ عکس‌العمل نشان داده می‌شود؟ آیا بهتر نیست قبل از توبیخ جلوی ساخت چنین برنامه‌هایی گرفته شود.

مطلب پایانی اینکه، رهبر معظم انقلاب در تاکیدات فراوان خود بیان کرده‌اند که سبک زندگی ایرانی – اسلامی محور فعالیت برنامه‌سازان تلویزیون قرار گیرد؛ آیا دعوت از یک مدل لباس عروس که سبک کارهایش، رواج تجمل‌گرایی بوده و تصاویر آن در اغلب فضاهای مجازی موجود است، قدمی در جهت رسیدن به این خواسته به شمار می‌رود؟

تبلیغات «رستاخیز» برای زائران حرم رضوی

سیدجواد رفائی، رییس حوزه هنری خراسان رضوی درباره برنامه‎ریزی‌های صورت گرفته در مشهد مقدس برای اکران فیلم «رستاخیز» ساخته احمدرضا درویش گفت: مشهد مقدس سالانه ۲۵ میلیون زائر ایرانی و حدود دو میلیون زائر عرب دارد، بنابراین فیلم «رستاخیز» می‌تواند مخاطبان زیادی در این شهر داشته باشد.

وی ادامه داد: «رستاخیز» می‌تواند مورد توجه همه مسلمانان در ایران و جهان قرار بگیرد و به دلیل ورود زائران بسیار به شهر مشهد سعی ما بر این است که بتوانیم شرایط مناسبی را برای تبلیغات و معرفی این فیلم داشته باشیم.

رییس حوزه هنری خراسان رضوی درباره برنامه‌هایی که برای اکران فیلم «رستاخیز» در این استان ترتیب داده شده است، گفت: ما امیدواریم بتوانیم طی جلساتی که با شهرداری مشهد و سازمان میراث فرهنگی داریم بحث تبلیغات شهری را به شکل گسترده‌ای فراهم کنیم و برای اینکه این تبلیغات بیشتر در ذهن و خاطر مردم باقی بماند از پنج روز مانده به اکران فیلم، تبلیغات را آغاز می‌کنیم.
رفائی با اشاره با حضور زائران و مسافران در ایام تابستان و همزمان با اکران «رستاخیز» در مشهد تصریح کرد: ما ساز و کاری هم برای زائران عرب زبان در نظر گرفته‌ایم و آن این است که در تلاشیم تا بتوانیم با مذاکراتی با سازمان میراث فرهنگی بعضی از ابزار تبلیغاتی چون آنونس، بروشور و استند را در هتل‌ها قرار دهیم و همچنین متناسب با شناسایی ظرفیت‌ها بتوانیم در روز یا در هفته یک سانس نمایش فیلم به زبان عربی برای میهمانان عرب داشته باشیم.

برپایی نمایشگاه خوشنویسی «شاخه طوبی»

نگارخانه اندیشه در حال حاضر میزبان نمایشگاهی از آثار خوشنویسی ناصر جواهرپور با نام «شاخه طوبی» است که بخشی از این آثار با موضوعاتی چون امام‌حسین(ع)، عاشورا، حضرت زینب(س) و پیامبر اکرم(ص) خلق شده‌اند.

ناصر جواهر‌پور که این آثار را به شیوه نستعلیق خلق کرده، تزیین تعدادی از آثار خود را نیز انجام داده است و در کنار تابلوهای نستعلیق، تعدادی از تابلوهای وی به صورت خط ناخنی کار شده که آنها نیز در معرض دید عموم قرار گرفته‌اند.

این نمایشگاه تا 25 تیر هر روز از ساعت 9 تا 19 میزبان بازدیدکنندگان خواهد بود و علاقه‌مندان می‌توانند برای تماشای این آثار به فرهنگسرای اندیشه واقع در خیابان شریعتی، نرسیده به پل سیدخندان، بوستان اندیشه مراجعه و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 88765090 تماس حاصل کنند.

captcha